Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  23.08.2011 12:04:51

Malé společností s obrovským potenciálem růstu


Colosseum

Věříte analytikům? Ať tak nebo tak, níže uvedeným společnostem s nízkou tržní kapitalizací predikují analytici extra velikou budoucnost.

Velmi zajímavými doporučeními se v současné době honosí Clearwire  Corporation. Poskytovatel 4G internetu za pomoci bezdrátové technologie zvané WIMAX ve Spojených státech, Španělsku a Belgii. Obchoduje se na  NASDAQU pod značkou CLWR.

Akcie v posledních dnech zaznamenaly podstatný nárůst, který začal při jmenování Erika Prusche do funkce výkonného ředitele společnosti. Především pak rostly tento pátek, kdy údajně probíhala jednání o vstupu nového partnera, kterého společnost hledá z důvodů  renovace sítě. Ta by měla proběhnout do 7. října. Výsledek jednání je však nejasný, přičemž dokonce nebylo oznámeno ani jméno uvedeného  partnera, údajně s ohledem na jeho soukromí.

Společnost však má v současné době výraznou důvěru analytiků, kteří jí určují cílové ceny v průměru u 7,36 dolarů, což by při páteční zavírací ceně znamenalo, že naroste dalších 143,7%.

MannKind Corporation, taktéž NASDAQ (MNKD) - Biofarmaceutická  společnost zaměřená na výzkum, vývoj a komercializaci léků pro diabetiky (Afrezza - rychle působící forma inzulinu aplikovaná inhalací) a léky na  rakovinu prostaty, či jiných melanomů v pokročilých stádiích.

Problémem však je, že společnost vede malou válku, nebo spíše dlouhou řadu zápasů s FDA, od které nemá schválení ke svým lékům, takže nemá prozatím možnost s nimi vstoupit na trh. Minimálně je snaha o modernější a méně agresivní aplikaci inzulinu velmi úctyhodná, ale pro úvahy investora by mělo být důležité, že bez příjmů (veškeré příjmy společnosti za poslední rok jsou 143 000 dolarů) není zisků a bez schválení léku FDA nebude vyšších příjmů. Jenom poslední rok stál firmu 150 milionů dolarů, z toho šlo 16 milionů na pokuty. Pro další rok, pokud se schvalování nadále protáhne, bude muset pravděpodobně firma navýšit svůj dluh. Ten je již nyní na 386 milionech. Další možností by  pak byl vstup velkého strategického partnera v podobě některé z velkých  farmaceutických firem, které však vedení společnosti dlouhodobě odmítá.

Cílové ceny analytiků jsou však oproti pátečnímu zavření na trhu  astronomické. Podle FINVIZU se současná průměrná cílová cena zastavila  na 11,94 dolarech. Tím predikují budoucí nárůst akcií oproti současné hodnotě (2,37 dolarů) o skoro fantastických 403%. Proč ne? Za  předpokladu, že společnost konečně uspěje a bude jí schválen lék  Afrezza, který z diabetiků pak bude sahat po injekční stříkačce namísto inhalátoru?

MGIC Investment Corporation obchodovaná na NYSE pod zkratkou MTG. Společnost založená v roce 1957 Maxem Karlem je poskytovatelem  soukromého pojištění hypoték a dalších služeb souvisejících s  hypotečními úvěry.

Cenu akcií v dlouhodobém horizontu logicky nejvíce osekaly problémy související s hypoteční krizí v roce 2008. Avšak ani v současné době nemá její činnost na růžích ustláno. Jenom v posledním měsíci se na ní podepsaly zprávy týkající se hlavního konkurenta (PMI Group  Inc.). Tato firma se při výkazu kvartálních hospodářských výsledků dostala na čísla, u kterých analytici pracující nad předběžnými odhady museli zahodit kalkulačky a jít si na pár dní odpočinout, oznámila, že je kousek před situací, kdy již nebude podepisovat žádné další  smlouvy. MGIC má sice oproti konkurenci daleko stabilnější rozvahu, ale jako naschvál přišla do sektoru před týdnem zpráva, že se výrazně zvýšila kriminalita související s pojistnými nároky v tomto segmentu.

Zrovna průměrná cílová cena uvedená na Finvizu k této akcii mi spíše připadá, jakoby analytici, kteří mají tuto společnost ve svém  pokrytí, ještě odpočívali po těch avizovaných číslech na dovolené. Pokračování článku

www.akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 12:28  Německá letošní mizérie jedním číslem Research (Česká spořitelna)
Čt 12:20  EURUSD klesá na pětitýdenní minimum X-Trade Brokers (XTB)
Čt 11:03  USA: S&P potvrdilo rating na stupni „AA+“ Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688