TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  04.08.2011 15:50:05

Strana Věci veřejné opět čelí insolvenčnímu řízení (4.8.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - Městský soud v Praze ve čtvrtek zahájil insolvenční řízení s politickou stranou Věci veřejné (VV). Agentura Mediafax to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Insolvenční návrh na stranu podal Libor Zeman, a to kvůli tomu, že mu Věci veřejné údajně nevrátily členský poplatek ve výši 1000 korun.

"Vzhledem k dosavadním negativním zkušenostem s dlužníkem, zejména pak co se týká komunikace s nemožností jakékoliv dohody, mám vážné obavy, že mě nebude dlužná částka uhrazena," stojí v návrhu.

Jako dalšího věřitele Zeman uvádí svého kolegu Aleše Pfeffera, který "je v naprosto stejné situaci jako navrhovatel," jak stojí v dokumentu.

„Nevím o tom, jste první, kdo mi o tom říká,“ řekl agentuře Mediafax poslanec VV Petr Skokan. „Není mi známé, že by se někdy vracel členský poplatek, a neuvědomuji si, kdo je pan Libor Zeman. Každopádně si jdu teď zjistit podrobnosti.“

"Pokud věcně příslušný soud obdrží insolvenční návrh na konkrétní subjekt, insolvenční řízení je tak přijetím tohoto návrhu zahájeno a neprodleně poté je veřejně vyvěšeno v insolvenčním rejstříku," sdělila Mediafaxu mluvčí Městského soudu v Praze Martina Lhotáková. "Možností, jak bude o návrhu rozhodnuto, je několik. Buď soud vyzve insolvenčního navrhovatele, aby svůj návrh doplnil, nebo ho soud odmítne, protože neobsahuje všechny zákonem dané náležitosti. Třetí možností je, že návrh všechny náležitosti obsahuje a soud tak bude zkoumat jeho věcný obsah. Tedy zda ten konkrétní subjekt je opravdu v úpadku," vysvětlila mluvčí.

Strana Věci veřejné už jednou insolvenčnímu řízení čelila, a to od 4. do 7. března 2011, kdy insolvenční návrh podala společnost podnikatele Jaromíra Soukupa Médea. Věci veřejné si měly u Médei objednat reklamní služby, za které strana nezaplatila. Celková pohledávka byla za více než 12 milionů korun. Strana ale ještě v den podání návrhu přislíbila, že své závazky uhradí a Médea následně informovala o tom, že návrh stáhla.

Soud nyní prověří, jestli je insolvenční návrh po faktické stránce v pořádku a následně bude zkoumat, zda je dlužník v úpadku, či není. Během insolvenčního řízení smí dlužník nakládat se svým majetkem jen ve velmi omezené míře a nesmí majetek spravovat tak, aby se snížila jeho hodnota. Dojde také k zablokování věřitelů, kteří nemohou vůči dlužníkovi vymáhat své pohledávky např. exekucí.

Libor Popela, Jan Kálal, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688