Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  27.07.2011 09:45:56

Ranní komentář pro 27. 7. 2011: Amerika - dluhový limit, CME

Zákonodárci v USA se zatím nejsou schopni dohodnout na navýšení dluhového limitu, resp. na rozpočtových opatřeních, která jsou s tímto zákonem spojována. A není tak divu, že investoři zůstávají nervózní a posílají akcie i nadále převážně dolů. Americké indexy tak včera oslabily i podruhé v tomto týdnu. Z pohledu korporátních výsledků zaujala snad lepší než očekávaná data společnosti Amazon.

V Asii bychom dnešní obchodování mohli charakterizovat jako smíšené, pod prodejním tlakem byly banky a exportéři do Spojených států. V Evropě dnes zahajujeme poklesem, DAX -0,5%.

Výsledkovou sezónu v Praze dnes zahájila mediální společnosti CME. Za 2Q dosáhla tržeb $249,7 mil. a OIBDA $62,7 mil., obě tyto hodnoty překonaly naše i tržní odhady, proto očekáváme během dnešního obchodování pozitivní reakci. Vcelku v souladu s našimi odhady se vyvíjelo hospodaření na dvou největších trzích, v ČR a Rumunsku, hlavním zdrojem překonání našich odhadů byly trhy zejména v Bulharsku a Chorvatsku, ale i ostatní menší trhy. Lépe než náš odhad se také vyvíjela produkční divize MediaPro i objemem méně významná nová média. Podobně jako v 1Q i v druhém čtvrtletí firmě pomáhal pozitivní měnový vývoj evropských měn k dolaru. Mírným zklamáním pro nás je komentář firmy o poklesu reklamního trhu v 2Q (očekávána byla stagnace), nicméně hospodaření CME zaznamenalo pozitivní vývoj, do druhé poloviny roku zůstává předpoklad růstu trhu. Odpoledne na konferenčním hovoru (15:00) by ještě společnost měla zveřejnit své výhledy pro celý rok, my odhadujeme přibližně $815 mil. tržeb a zhruba $145 mil. OIBDA, tržní odhad je nastaven mírně výše. Rozdíly odhadů firmy od tržních odhadů by mohly během dnešního obchodování změnit náhled trhu na tento titul. Bližší pohled na výsledky přineseme v obvyklé flash analýze, kterou zveřejníme během dne. (Ondřej Moravanský)

Výsledky dnes ze Superspadu představily také další společnosti: zatímco SAP a ArcelorMittal akcionáře svými čísly potěšily, Daimler nepřesvědčil a Merck KGaA výrazně zklamal, když místo očekávaného zisku reportoval kvartální ztrátu. Jeho akcie tak začaly obchodní seanci poklesem o téměř 6%.


Dnes očekáváme:

Ve Spojených státech nás čekají objednávky zboží dlouhodobé spotřeby za červen (14:30) a béžová kniha o vývoji ekonomiky jednotlivých distriktů Fedu (20:00). Hospodářské výsledky za 2Q2011 dnes po 16:00 zveřejní Telefónica CR. V USA to bude například Boeing (13:30) nebo Visa (po závěru obchodování v USA).

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688