Mediafax (Mediafax)
Akcie v ČR  |  19.07.2011 13:25:05

DOKUMENT: Prohlášení Aleše Hušáka k aktuální situaci v Sazce

MediafaxPRAHA (MEDIAFAX) - Agentura Mediafax zveřejňuje prohlášení dlouholetého šéfa zkrachovalé loterijní společnost Sazka Aleše Hušáka k aktuálnímu dění ve společnosti, ve kterém zdůvodňuje zpětvzetí odvolání proti usnesení o konkurzu na majetek Sazky.

Já, JUDr. Aleš Hušák, předseda představenstva Sazka, a.s., oznamuji, že jsem dnes - 19. 7. 2011 - vzal zpět odvolání proti usnesení, kterým byl na majetek Sazky prohlášen konkurz. Reagoval jsem tím na prohlášení zástupců věřitelského výboru společnosti, který uvedl, že pokud by Vrchní soud v Praze k odvolání Sazky konkurz na její majetek zrušil, budou členové tohoto výboru, jež reprezentují většinu věřitelů společnosti, hlasovat znovu pro prohlášení konkurzu. Z uvedeného je zřejmé, že cesta k reorganizaci Sazky je definitivně uzavřena, a mně jako předsedovi představenstva tak nezbylo nic jiného, než minimalizovat škody, které z tohoto rozhodnutí věřitelů vyplývají.

Zároveň tím reaguji na informace posledních dní o tom, že celé jednání odvolacího soudu je zmanipulované, dopředu rozhodnuté a provázejí ho pletichy. S tím nechci být spojován.

Za současné situace je pro Sazku i pro její věřitele nejvhodnějším řešením neprodlužovat insolvenční řízení, které by stejně s ohledem na výše uvedené nemohlo vést k reorganizaci společnosti, a zaměřit se na co nejefektivnější provoz Sazky, na jejíž majetek byl prohlášen konkurz. A to přestože jsem jako předseda představenstva a generální ředitel Sazka, a.s., byl vždy proti prohlášení konkurzu, kterému jsem se snažil do poslední chvíle zabránit. Ukázalo se ale, že zabránit konkurzu není reálné. Může mě to mrzet, mohu se tím trápit, ale to je tak jediné, co s tím mohu dělat. Svůj krok činím v zájmu Sazky, kterou by další prodlužování současné situace jen poškozovalo.

Pevně věřím, že tímto mým krokem bude v insolvenčním řízení nově nastolena právní jistota, pokud jde o jeho další průběh. Pokládám za nezbytné, aby byla v době, kdy konkurenční společnosti vstupují na trh s novými produkty zejména v oblasti číselných loterií, ve které byla doposud Sazka přirozeně dominantním subjektem, co nejrychleji odstraněna nejistota ohledně jejího dalšího financování a posílena důvěra sázejících a stabilita Sazky.

V Praze dne 19. 7. 2011

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

Více zpráv k tématu Aleš Rozehnal

DOKUMENT: Prohlášení Aleše Hušáka k aktuální situaci v Sazce