TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  14.07.2011 14:15:17

ČSTV chce prosadit odvolání Hušáka z čela Sazky (14.7.2011)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Majoritní majitel zbankrotované loterijní společnosti Sazka Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) se odvrátil od dosavadního šéfa společnosti Aleše Hušáka, příští týden chce prosadit jeho odvolání ze všech postů. Na mimořádné tiskové konferenci ve čtvrtek to prohlásil předseda ČSTV Pavel Kořan.

"Pokud nepřijde pan Hušák sám s rezignací, tak bude odvolán," prohlásil Kořan, který až dosud vystupoval jako jeden z hlavních spojenců dosavadního vládce Sazky. "S ohledem na vývoj v minulých měsících nepovažujeme za možné, aby po případném zrušení konkurzu akciovou společnost Sazka nadále řídil pan Aleš Hušák. Proto s ním už jisté období vedu jednání o ukončení jeho angažmá v Sazce," dodal Kořan, podle kterého bylo jen otázkou času, "kdy příběh pana Hušáka v čele Sazky skončí".

Mimořádná valná hromada Sazky příští týden podle Kořana Hušáka z jeho funkcí na sto procent odvolá, nezabránila by tomu ani případná nepřítomnost současného předsedy představenstva a generálního ředitele. Ta přitom znemožnila konání valné hromady tento týden v pondělí. "Valná hromada, která proběhne příští týden v úterý, je svolána dozorčí radou, takže proběhne i bez případné přítomnosti předsedy představenstva. Valná hromada ho může i odvolat," ujistil Kořan.

Kdo přesně Hušáka v čele Sazky nahradí, Kořan prozradit nechtěl, akcionáři totiž stále nemají jasno. "Máme vytipovaný velmi úzký okruh osob, které připadají v úvahu. Bývalý finanční ředitel Sazky Jan Prádler je jedním z těch, kteří jsou ve velmi úzkém výběru," naznačil Kořan a dodal, že Hušákův nástupce musí být především pro věřitele a sázející důvěryhodnou osobností schopnou provést Sazku nezbytným procesem reorganizace. "A současně být také osobností schopnou vytvořit důstojné podmínky pro výkon akcionářských práv," upřesnil Kořan.

Podle ČSTV je situace ve financování českého sportu kvůli výpadkům zdrojů z výtěžku Sazky velmi znepokojivá. "Podmínkou ke zlepšení této situace je mimo jiné obnovení vzájemné důvěry mezi akcionáři Sazky a partnerství občanských sdružení s orgány státu a samospráv," míní Kořan.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688