Czechwealth (Czechwealth)
Akcie v ČR  |  14.07.2011 08:58:48

Letní zisky existují, stačí přemýšlet


Je omyl si myslet, že léto a tzv. „okurková sezóna“ žádné příležitosti nenabízí. Trhy hýbe dluhová krize v Evropě, což jestě umocňují fámy, které predikovaly akutní krach Řecka a to se samozřejmě podepsalo na akciích bankovních titulů.
Jak Erste, tak i Komerční banka byla pod prodejním tlakem, investory znervózňovala jejich expozice v řeckých dluhopisech. My jsme se rozhodli této situace na trhu využít a otevřeli jsme, jak mohli sledovat i naši klienti, dvě long pozice. Neboť jsme byli přesvědčeni, že aktuální panika není opodstatněná a situace kolem dluhů se uklidní a akcie bankovních titulů se vrátí k růstu.
Otevřeli jsme pozici v ERSTE na 797 , těsně pod silným supportem. Přesně jak jsme predikovali, tak se i stalo u ERSTE, po schválení dalších peněz pro Řecko se vrátili na trh investoři a ve velkém nakupovali akcie, to vedlo k velmi rychlému růstu akcie k 900 , kde jsme realizovali na 886,50 , zde se nacházel náš profit target. Náš zisk za týden byl 11,23%.
 

U druhé naší pozice, kterou jsme otevírali pozici na 4025 (na 4000 se nachází silný support), zde se i cena odrazila a nastalo mírné posílení k 4100 . Zde se růst zastavil, poté co na trh dorazily další negativní zprávy, které poukázaly na možné problémy Španělska a Itálie, opět se bankovní tituly dostaly pod prodejní tlak. Komerční banka opět poklesla pod 4000 , zde je stále možné nakoupit akcie. Zde jsme navýšili pozici v portfoliu na 8%, neboť na jaře jsme již realizovali zisk na 4500 , zde leží náš první profit target.
 

Neuplynuly pořádně ani dva týdny a situace na ERSTE se opět opakovala, pokles pod 800 , který je zapříčiněn panikou, neboť investoři se obávají krachu Řecka, Itálie a Španělska. ECB volá po navýšení záchranného balíku na 1,5 biliónu EUR, což se nelíbí některým ministrům financí, protože to bude znamenat zásah do státních rozpočtů, které jsou v některých zemích velmi napnuté. My jsme se proto opět rozhodli otevřít pozici za 787 , náš cíl je opět pod 900 .


 

Velmi zajímavě se také vyvíjelo obchodování s akciemi uhelné společnosti NWR. Ta se nadále nachází pod prodejním tlakem, tento prodejní tlak je způsoben především uvedením nové společnosti na trh v Polsku, která je přímým konkurentem NWR – investoři proto prodávají akcie NWR a nakupují akcie nově upsané společnosti – důvod je jednoduchý, snaží se o diverzifikaci portfolia. Cena 12.7. propadla k 230 , zde se nachází support od kterého se cena  následně odrazila, my jsme se proto rozhodli nakoupit akcii za 232 , neboť si myslíme, že se jedná o krtákodobý pokles ceny. Fundamentálně se jedná o zdravou společnost a proti konkurenční polské společnosti JSW se nám jeví jako podhodnocená, jako férovou cenu při současném ocenění vidíme kolem 260 za akcii.
 


V případě panování dalšího negativního sentimentu na trzích jsme připraveni pozice v portfoliu navyšovat v závislosti na hospodářských výsledcích společností a sentimentu, který bude na trzích panovat.

Tyto zprávy pro Vás připravuje společnost Czechwealth






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688