Stratton Prague (Stratton Prague)
Akcie ve světě  |  13.07.2011 09:20:38

Stručné shrnutí US trhů dne 12.7.2011

US akciové trhy víceméně dle očekávání předvedly značně volatilní obchodní seanci, když zásadními vlivy na obchodování byly pokračující finanční nestabilita Eurozóny, informace FOMC Minutes o možnosti pokračování stimulace ekonomiky, snížení ratingu Irska a dnešní ranní pozitivní čísla o HDP Číny.

Výrazným doprovodným jevem tedy byla volatilita, když CBOE Market Volatility Index (VIX) skončil na hodnotě 19,87 USD, tj. +1,48 USD, resp. +8,05%.

Řešení dluhové krize Eurozóny stále nepřichází a včera byla zcela seriozně diskutována i varianta řízeného bankrotu Řecka jako v tuto chvíli jedno z mála možných řešení. Rovněž Itálie se dostala pod tlak finančních trhů, což bylo patrné při aukci 12 měsíčních státních poukázek. Výnos státních cenných papírů zaznamenal o 1,5% vyšší hodnotu než tomu bylo v červnu t.r.

Další „zásah“ do trhů má na svědomí ratingová agentura Moody´s, která snížila dluhový rating Irska z Baa3 na Ba1, což je již neinvestiční stupeň (junk status) s výhledem negativním.

Pozitivní (i když krátce) pro trhy byla informace o diskusi FOMC Minutes na minulém jednání o koncepci exit strategy (ne načasování) a rovněž verbální vyjádření možnosti dalšího (třetího) kola kvantitativního uvolňování pro stimulaci ekonomiky.

Nakonec hlavní US indexy skončily na těchto stavech: DJIA 12466,90 bodů (-0,47%), Nasdaq Composite 2781,91 bodů (-0,74%) a SP 500 1313,64 bodů (-0,44%).

Z makrodat se nevydařila US obchodní bilance za květen, když vykázala deficit 50,3 mld. USD vs. očekávání -44,0 mld. USD.

Dnešní makrodata budou mít tyto položky: MBA Mortgage Index, Export Prices a Import Prices za červen, zásoby ropy a stav US státního rozpočtu za červen s očekáváným deficitem -45 mld. USD.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX obchoduje za kurs 97,28 USD za barel a zlato vystoupalo na cenu 1568,70 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,4025.

Asijským trhům se dnes ráno dařilo relativně lépe, když sentiment nebyl tak výrazně špatný a také pomohla data o růstu čínského HDP za 2.Q. o 9,5% v meziročním vyjádření vs. očekávání 9,4%. Nikkei skončil +0,37%, HangSeng je +0,82% a Shanghai Composite +1,47%.

Úvodní indikace futures vykazují kladné hodnoty a DJIA je +56 bodů, Nasdaq 100 +12,25 bodů a SP 500 +6,30 bodů.

Tyto zprávy pro vás vytváří Stratton.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688