Stratton Prague (Stratton Prague)
Akcie ve světě  |  12.07.2011 09:26:46

Stručné shrnutí US trhů dne 11.7.11

Úvodní burzovní seance tohoto týdne se US trhům vůbec nevydařila, když scénář směru trhů byl od začátku jasný. Problémy Eurozóny v oblasti dluhových záležitostí a možnost kontaminace dalších zemí touto „nákazou“ jsou v tuto chvíli bohužel větší než je EU zřejmě schopná vyřešit. Do skupiny zasažených zemí kromě Řecka, Irska, Portugalska, Španělska ještě přibyla Itálie v návaznosti na páteční výprodej italského finančního sektoru. Obavy o zdraví italského rozpočtu tedy znovu zasáhly trhy a ty v globálu realizovaly korekce v řádu 1 -2%, v případě zmíněných zemí ještě větší.

US trhy reagovaly tedy podobným způsobem, když se k tomu přidružily spekulace o zatím nedojednaném navýšení dluhového stropu US rozpočtu, který má být vyřešen do 2. srpna t.r. Byla to tedy i příležitost realizovat předchozí zisky z minulých několika dnů.

Konkrétní hodnoty hlavních akciových indexů vypadají takto: Dow Jones Industrial Average 12505,80 bodů (-1,2%), Nasdaq Composite 2802,62 bodů (-2%) a SP 500 1319,49 bodů (-1,81%).

Odraz poklesu trhů se také projevil na indexu volatility VIX na CBOE, když vzrostl na hodnotu 18,39 USD (+2,44 USD, resp. +15,3%).

Na komoditních trzích došlo k nárůstu ceny zlata (určité potvrzení statutu „safe haven“) na současný kurs 1549,50 USD za trojskou unci. Naopak reaguje ropa, která poklesla na cenu pod hranici 95 USD, konkrétně 94,24 USD za barel. Na forexu je jasně patrný dopad problémů Eurozóny na společnou měnu EUR, když současné cross rates EUR/USD se pohybují na hranici 1,3907.

V after hours byla v USA zahájena výsledková sezóna hospodářských bilancí firem, tradičně reportem hliníkářského koncernu Alcoa (AA). Firma svými výsledky zapadla do sentimentu trhu, když na číslech nepředvedla nic mimořádného. Zisk na akcii byl na úrovni 32 centů a příjmy činily 6,31 mld. USD, víceméně dle očekávání.

Podle ekonomického kalendáře je dnes na programu indikátor stavu US obchodní bilance za květen s očekáváním deficitu -44 mld. USD.

Způsob tradingu na asijských trzích naznačuje pokračování slabšího sentimentu na trzích a Nikkei skončil -1,42%, Hang Seng je -2,2% a Shanghai Composite -1,7%.

Rovněž otevření hlavních evropských trhů a indexů indikuje signifikantní negativní úvod a další obavy zda se podaří zastabilizovat dluhové peripetie Eurozóny.

Odrazem současné neuspokojivé situace je také aktuální stav US futures, když DJIA je -107 bodů, Nasdaq 100 -20,50 bodů a SP 500 -15,10 bodů.

Tyto zprávy pro vás vytváří Stratton.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

08.12.2011Stručné shrnutí US trhů dne 7.12.11 Stratton Prague (Stratton Prague)
14.11.2011Stručné shrnutí US trhů dne 11.11.11 Stratton Prague (Stratton Prague)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688