Cyrrus (Cyrrus)
Finance  |  01.07.2011 09:31:01

Ranní souhrnný komentář - FORTUNA, CME, Řecko

I včera se finanční trhy točily kolem Řecka, kde probíhalo hlasování o zákonech, které implementují ve středu schválené balíky úspor. Včerejší hlasování dopadlo také schválením návrhů, což potvrdilo předchozí dobrou náladu na trzích po schválení úspor, odvrátilo Řecko od hrozby bankrotu a ulevilo tlaku na trhy, které jsme viděli v předchozích týdnech. Americké trhy v návaznosti na tento vývoj posilovaly, S&P500 +1,01%, Dow Jones +1,25%, Nasdaq +1,21%. Trhům pomohla také americká makrodata, žádosti o podporu sice vykázaly mírně negativní vývoj, pozitivně překvapil zejména Chicagský index nákupních manažerů, který vykázal růst místo očekávaného poklesu. 

Pozitivní nálada převážila na trzích i během obchodování v noci na dnešek v Asii, japonský index Nikkei si připsal 0,53%, korejský Kospi +1,19%, a to i přes to, že klesl japonský kvartální index ekonomické důvěry japonských podniků Tankan, horší číslo vykázal také index čínské průmyslové aktivity.

Evropské akcie dnes zahajují obchodní seanci stagnací, krátce po zahájení obchodování dosahuje německý index DAX hodnoty 7380b., která je téměř totožná s včerejší závěrečnou hodnotou.

Naše společnost dnes ráno zvýšila svoji roční cílovou cenu pro akcie sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group na 145 , z předchozích 121 , současně s tímto jsme zvýšili naše investiční doporučení z „akumulovat“ na „koupit“. Za zvýšením našich odhadů stojí zejména předpokládaný úspěch loterie Fortuny, která má být spuštěna v polovině července. Analýza je dostupná na tomto odkaze: http://bit.ly/k7MGHz.

Mediální společnost Central European Media Enterprises Ltd. (CME) včera oznámila dokončení dříve oznámené transakce převzetí tuzemské filmové a distribuční společnosti Bontonfilm, a.s. Celkový objem transakce dosáhl 11 mil. USD, s případnou dodatečnou platbou až 1,5 mil. USD v závislosti na dosažených výsledcích Bontonfilmu. Tato akvizice již byla dříve oznámena, v současné době proto tuto zprávu již nepovažujeme za významnou.

CEO společnosti AAA Auto Anthony Denny opkračuje v nákupu akcií společnosti, dne 29. června 2011 zakoupil celem 3,000 akcií v celkové hodnotě cca 74 tis. Kč. Zpráva by měla být pro akcie pozitivním signálem.

Dnes očekáváme:

V USA dnes očekáváme ukazatel spotřebitelské důvěry Michiganské univerzity v 15:55, krátce po té ještě ISM v průmyslu, v 16:00. Na evropském kontinentu očekáváme v 10:00 index PMI v průmyslu za eurozónu, v 11:00 pak květnové statistiky nezaměstnanosti v eurozóně.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688