TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  22.06.2011 13:55:11

Nehoda, při které auto srazilo insolvenčního správce Sazky Cupku, nemusela být náhodná (22.6.2011)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Nehoda, při které osobní auto v úterý dopoledne srazilo insolvenčního správce Sazky Josefa Cupku, nemusela být náhodná, Cupka už proto kontaktoval policii. Ve středu o tom informovala Cupkova mluvčí Lenka Angelika Tichá.

"Nehoda insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky, která se odehrála včera v dopoledních hodinách na Karlově náměstí, nemusela být náhodnou. Způsob jakým se incident odehrál, se standardní běžné nehodě podle svědků nepodobá. Stříbrné auto značky Škoda zastavilo před přechodem a až poté, co Cupka došel přibližně do poloviny vozovky, se vůz náhle rozjel. Řidič ruské národnosti také po nárazu ihned nezastavil, ale vláčel správce na kapotě vozu několik metrů," popsala nesrovnalosti nehody Tichá.

Podle ní Cupka ve středu na základě podezření, že nešlo jen o běžnou nehodu, oznámil podrobnosti Policii ČR. To ale mluvčí pražské policie Eva Kropáčová popřela. Cupku podle ní ve středu dopoledne kontaktovali dopravní policisté sami a ptali se jej, zda by nehodu přece jen nechtěl nahlásit nebo podat trestní oznámení. Cupka to podle ní odmítl, policie tak zatím případ nevyšetřuje.

"Událost se jeví velmi nestandardně také v kontextu s tím, že tým insolvenčního správce má signály, že se připravuje na insolvenčního správce jako současného šéfa Sazky diskreditační kampaň, která by se mohla v médiích objevit už příští týden," dodala Tichá.

Dlouholetý šéf Sazky Aleš Hušák, kterého v minulých dnech Cupka nejprve odvolal z funkce generálního ředitele společnosti a poté mu ukončil i pracovní poměr, Cupkovu verzi nehody zpochybňuje. "Je zvláštní, že člověk, který tvrdí, že ho údajně srazilo auto a vláčelo ho několik metrů, nezavolá hned policii, ale místo toho několik hodin poté začne konspiračními teoriemi zásobovat média a policii vše oznámí teprve druhý den. V této souvislosti doporučuji film Vrtěti psem. Zároveň sděluji, že jsem včera dostal průjem a také mohu konstatovat, že nemusel být náhodný. Způsob, jakým se průjem odehrál, se standardnímu průjmu podle svědků nepodobá," reagoval Hušák.

Insolvenčnímu správci Cupkovi už v souvislosti se Sazkou v minulosti někdo vyhrožoval. Před prvním jednáním věřitelského výboru v květnu dostal Cupka anonymní dopis s výhrůžkou, že v Národním domě ve Vinohradech, kde se schůze konala, vybuchne bomba. Budovu proto před konáním schůze důkladně prohledali policejní pyrotechnici. Žádnou bombu však nenašli.
Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688