Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  20.06.2011 14:41:46

Market Preview: Po víkendu spíše pokles

Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou níže

Britské akciové trhy dnes pravděpodobně otevřou níže, index FTSE 100 se při otevření očekává níže o 24.

Své hospodářské výsledky by během dnešního dne měly zveřejnit společnosti Green Compliance a F&C Global Smaller Companies.

Společnost BHP Billiton uvedla, že zvažuje způsoby, jak se vypořádat s ekonomickými a ekologickými problémy při plánované těžbě uranu v dole v Yeelirrie v Austrálii, a je odhodlána tento projekt uskutečnit.

Deník Financial Times přinesl zprávu, že společnost Cable & Wireless Worldwide se zřejmě zbaví většiny svých mezinárodních aktiv, na jejichž odkoupení podala neoficiální nabídku telekomunikační společnost Pacnet působící v Hongkongu a Singapuru.

Podle zprávy listu Sunday Telegraph oznámil CEO skupiny Lloyds Banking Group Antonio Horta-Osorio plány, podle nichž se po revizi celkové strategie má stát prioritou skupiny divize Halifax.

Společnost Rolls-Royce podepsala dohodu, na jejímž základě se stane výhradním dodavatelem motorů pro vylepšenou verzi dopravních letounů Airbus A350-100.

Podle agentury Bloomberg připravují společnost Royal Dutch Shell a její partner Mitsubishi Corporation zahájení odloženého projektu v hodnotě 12,5 mld. USD na těžbu zemního plynu v Iráku.

Asijské akciové trhy: obchoduje se převážně níže

Na asijských trzích se dnes ráno obchoduje převážně níže.

V Japonském obchodování s akciemi se cenné papíry společností Tokyo Electric Power a Kansai Electric Power obchodují výše - vedlo k tomu prohlášení japonského ministra obchodu, podle něhož těmto společnostem bude zřejmě opět povoleno spuštění jaderných reaktorů, které byly odstaveny kvůli pravidelné údržbě. Akcie společnosti Mazda Motor se obchodují výše po oznámení, že se společnosti v letošním fiskálním roce opět podaří vrátit k zisku. V 6 hodin ráno se index Nikkei obchodoval o 0,4 % výše na úrovni 9 385,5.

V Jižní Koreji se akcie společnosti Shinsegae obchodujíníže v reakci na snížení hodnocení makléře z „buy“ na „hold“. V Hongkongu se akcie společnosti Sun Hung Kai Properties obchodují níže poté, co bývalý předseda představenstva Walter Kwok předpověděl na konec tohoto roku pokles cen nemovitostí v této lokalitě. Na prohlášení makléřské firmy, pole něhož národní ekonomika „malátně klesá“, čínské trhy zareagovaly poklesem. Akcie banky Industrial & Commercial Bank of China se obchodují níže. Způsobilo to doporučení makléře, který své hodnocení změnil z „over-weight“ na „under-weight“. Akcie společnosti PetroChina kopírují pohyb cen surové ropy a obchodují se tak níže.

Americké akciové trhy: futures se obchodují níže

Futures na americké akciové indexy se v 6 hodin ráno obchodovaly níže, futures na index S&P 500 poklesly o 5,5 bodů.

Své hospodářské výsledky by dnes měly oznámit společnosti Ennis a Renren.

V rámci pátečního následného obchodování posílily akcie společností Synta Pharmaceuticals a MannKind o 7,4 %, respektive 5,4 %. Akcie Deer Consumer Products zareagovaly na potvrzení dříve zveřejněných orientačních cílů na rok 2011 prudkým vzestupem o 5,5 %. Akcie společností B&G Foods, Life Partners Holdings, a BPZ Resources zaznamenaly ztrátu 4,9 %, respektive 4,8 % a 1,4 %.

Index S&P 500 posílil v pátek o 0,3 % v návaznosti na zmírnění obav ze situace v eurozóně. Tahounem růstu byly akcie společnosti Scripps Networks Interactive se ziskem 5,9 %, který byl reakcí na návrh největšího akcionáře, Edward W. Scripps Trust, ohledně správy Trustu. Akcie CB Richard Ellis Group posílily o 4,7 %. Ve finančním sektoru akcie společností First Horizon National, Zions Bancorporation, Morgan Stanley, Suntrust Banks, Genworth Financial a Keycorp zareagovaly na vyšší chuť investorů k riziku posílením v uvedeném pořadí o 3,9 %, 3,4 %, 3,1 %, 3,1 %, 2,8 % a 2,7 %. Nejhůře si naopak vedla po nižším hodnocení analytikem agentura Moody's se ztrátou 5,0 %. Akcie hráčů v maloobchodním sektoru jako jsou AutoNation, Sears Holdings a Best Buy si připsaly 4,6 %, respektive 3,7 % a 3,3 %. Akcie technologických společností Google, F5 Networks a Advanced Micro Devices oslabily o 3,1 %, 2,9 %, resp. 2,6 %.

Evropské akciové trhy: očekává se, že otevřou níže

Evropské trhy by podle očekávání měly otevřít níže. DAX pravděpodobně otevře o 28 bodů níže a také u CAC se očekává pokles o 28 bodů.

Investoři čekají na zveřejnění německého indexu cen výrobců, běžného účtu platební bilance eurozóny a nákladů na práci v eurozóně.

Během dne by své hospodářské výsledky měly zveřejnit společnosti EGL a Pironet NDH.

Louis Gallois, CEO společnosti EADS, naznačil, že v růstové strategii firmy sehrávají klíčovou úlohu akvizice a že EADS má zájem o společnosti s významnou působností v Severní Americe.

Japonský deník Nikkei uvedl, že japonské společnosti IHI Corporation, Mitsubishi Heavy Industries a Kawasaki Heavy Industries se chystají společně vyvíjet motor pro společnost Airbus určený do dopravního letounu A320 Neo.

List Sunday Times informoval, že společnost Ferrovial jedná se společností Alinda Capital Partners, která se v USA zabývá investicemi do infrastruktury, o prodeji svého 10% vlastnického podílu ve společnosti BAA Airports.

Sunday Times informoval, že společnost Qatar Holding jedná o koupi vlastnického podílu v britské divizi společnosti Banco Santander.

CEO společnosti Nestlé uvedl, že společnost i do budoucna očekává pokračující růst v cenách surovin, i když v roce 2011 si díky zvýšené efektivitě a snížení nákladů uchová vůči cenám surovin expozici na úrovni 8 % až 10 %.

Podle agentury Reuters CEO společnosti MAN v rozhovoru s jedním německým deníkem uvedl, že se jeho společnost chystá „v nejbližším možném termínu“ uzavřít dohodu se státním investičním fondem IPIC ze Spojených arabských emirátů týkající se společnosti Ferrostaal zabývající se poskytováním průmyslových služeb.

Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje níže

EUR se dnes ráno poté, co se ministři financí EU rozhodli pozastavit uvolnění úvěru ve výši 12 mld. EUR pro Řecko a podmiňují poskytnutí úvěru schválením nových úsporných plánů řeckým parlamentem, obchoduje vůči USD níže.

JPY se vůči USD obchoduje o 0,2 % níže poté, co ekonomická data ukázala, že japonský export se v květnu propadl výrazněji, než se původně očekávalo.

V 6 hodin ráno se EUR vůči USD obchodovalo o 0,6 % níže, tedy v kurzu 1,4228 USD, zatímco GBP se vůči USD obchodovala o 0,4 % níže, konkrétně v kurzu 1,6124 USD. EUR se vůči GBP obchodovalo o 0,2 % níže, tedy v kurzu 0,8825 GBP.

AUD se vůči USD obchoduje o 0,6 % níže, k čemuž přispěly obavy trhu ohledně situace v Řecku.

Aktuální makrodata

Generální tajemník OECD A. Gurría nepředpokládá, že by světovou ekonomiku čeká dvojitý propad

Generální tajemník OECD Angel Gurría uvedl, že i když hospodářské oživení bude o něco nevýraznější, než se původně očekávalo, globální ekonomiku nečeká dvojitý propad.

Euroskupina na začátku července oznámí svůj finanční plán pro Řecko

Finanční ministři eurozóny odložili své konečné rozhodnutí týkající se poskytnutí nouzové půjčky ve výši 12 mld. EUR Řecku a prohlásili, že konečná nová finanční strategie bude oznámena na začátku července 2011.

Zvětšující se nerovnováha dělá vrásky politikům uvedl prezident ECB J.-C. Trichet

Prezident Evropské centrální banky Jean-Claude Trichet uvedl, že globální nerovnováha se opět zvětšuje, což způsobuje problémy tvůrcům mezinárodní politiky.

Agentura Moody’s by mohla přistoupit k snížení dluhového ratingu Itálie

Agentura Moody's Investors Service se chystá přehodnotit dluhový rating Itálie s možnou vyhlídkou jeho snížení, což by zohlednilo nejisté růstové vyhlídky italské ekonomiky.

Japonský obchodní deficit v květnu vzrostl

Japonský obchodní deficit dosáhl v květnu částky 853,7 mld. JPY ve srovnání s revidovanými 464,8 mld. JPY vykázanými o měsíc dříve.


 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688