Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  20.06.2011 09:25:47

Felix Zulaf : Nekupujte akcie, dokud nebude další stimul


Felix Zulaf ze společnosti Zulauf Asset Management v rozhovoru pro Barrons aktualizuje svůj výhled vývoje světové ekonomiky. Než začaly poklesy na akciových trzích, varoval, že konec druhé fáze kvantitativního uvolňování smete letošní akciovou rally ze stolu.

 

 

Trhy by se měly pohybovat v pásmu plus mínus 10 %. V polovině roku skončí druhá fáze kvantitativního uvolňování. Jeho "nafouklé" rozvaze to už sice nepomůže, ale negativní důsledek zpozorujeme skrze zhoršenou náladu na akciových trzích.

Ve vzduchu navíc visí další hrozby: Čína bude muset přistoupit k vážnější monetární restrikci a krize eurozóny se stále stupňuje. Optimismus dnes rozhodně není na místě. Co se týče amerických firemních zisků, je jisté, že nezůstanou na tak vysokých úrovních jako v uplynulých kvartálech.

Strukturální nerovnováhy vyústí v řadu globálních problémů, se kterými si centrální bankéři nebudou vědět rady. Zulauf hovoří dokonce o "rozkolu" světové ekonomiky, kdy rozvíjející se trhy budou bojovat s inflací, a vyspělé trhy bude naopak obcházet hrozba deflace, pokud se jim vůbec podaří vypořádat se s dluhovým břemenem.

Budoucnost Evropy

Zulauf nevidí vývoj v Evropě úplně černě, ale upozorňuje na zásadní nevyřešené otázky. Strukturální problémy jsou stále přítomny a politici je zametají pod koberec tím, že přijímají jedno provizorní opatření za druhým. Zatím jim to jakžtakž vychází a možná ještě chvíli bude, ale jednou pohár přeteče a budeme čelit trpké realitě.

Ve střednědobém horizontu jde spíše o trh pro obchodníky, ne pro investory. Očekávání zisků jsou přehnaná a profesionální investoři drží mnoho pozic, protože nemají na vybranou. Vrací se i individuální investoři, ale ne s takovou vervou jako v předchozích cyklech.

Měl by bankrot Řecka tragičtější důsledky než pád Lehman Brothers a co čeká trhy v krátkodobém horizontu? Pokračování rozhovoru s Felixem Zulafem najdete na Investičním webu, konkrétně ZDE:







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688