iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  20.06.2011 09:24:55

Akciový výhled 20. 6.: S vražednou volatilitou na věčné časy? (+ NWR, F)


iPoint.cz

Pánové Williams a Kiyosaki odjeli z Prahy, a před investory by se tak měly otevřít brány bájné Atlantidy. Exaktní technologie vydělávání peněz ještě asi zůstanou nějakou dobu v hlavách posluchačů, nicméně zpátky k nevypočitatelné realitě. Ta evropská je zcela v rukou Řeků: Stále není nic jasné, přestože v pátek se mohli privátní investoři angažovaní v helénském dluhu alespoň kapku zaradovat, že jejich účast na řecké sanaci nebude povinná. Křídla tak pochopitelně dostal zejména bankovní sektor a trhy si lehce zvedly sebevědomí. Ovšem ranní pohled na indikace openu prozrazuje, že tenze je zpět. A silná. Ani nový týden se tedy neobejde bez vražedné volatility…

Americký akciový trh si v závěru týdne prošel poklidnou seancí. Index S&P 500 si udržel 0,30 % zisky, Dow Jones na tom byl ještě o něco lépe s růstem o 0,36 %, uzavíral tak těsně nad 12 000 body. Ovšem příliš se nedařilo technologiím a NASDAQ Composite skončil s mírnými ztrátami o 0,28 % slabší. Makroekonomický kalendář byl takřka prázdný, což obchodníky povzbudilo k nákupu vyklesaných akcií. Za současných podmínek se jako velice atraktivní jeví automobilový průmysl v USA, kde akcie společností jako Ford (-0,47 %) nebo General Motors (+1,43 %) vykazují dle fundamentu silné známky podhodnocení.

Prodejci nadále převažují na ropě, která v pátek oslabila o více než 2 dolary na 93,4 USD za barel a aktuálně na elektronické burze dále klesá o 1,5 % až na 91,6 USD za barel. Silná úroveň rezistence na 100 USD tak prozatím zůstává nepokořena. Avšak vzhledem k tomu, že OPEC nedávno rozhodnul o nenavýšení limitů těžby a zásoby v uplynulých dvou týdnech prudce klesly, mohou se jevit současné ceny jako vhodné pro vstup do dlouhých pozic. Navíc z dat, které poskytuje Commitments of Traders vyplývá, že velké průmyslové společnosti od začátku března snižují své krátké pozice. Počet čistých krátkých pozic velkých průmyslových společností klesl z necelých 320 000 kontraktů až na současných cca 198 000 kontraktů. Současně velcí institucionální investoři snížili od začátku března počet čistých dlouhých pozic z 272 000 kontraktů na současných 166 000 kontraktů. Těžaři tak vyčkávají na vyšší ceny ropy, zatímco institucionální investoři jsou připraveni pro vstup do dlouhých pozic. V nejbližší době bychom se tak mohli na trhu s ropou dočkat i překvapivého obratu.

Na vývoj cen komodit by mohl mít určitý vliv i americký dolar. Dnes ráno totiž zpravodajský server Bloomberg informoval o tom, že Řecku nebude poskytnuta další pomoc. Evropa se nedohodla na uvolnění úvěru zadluženému Řecku a euro vůči dolaru klesá až o 0,7 % k úrovni 1,4200.

Jak jsme zmínili výše, Evropa zamíří níže, když nálady jsou potemnělé, hlavní emise by měly zamířit dolů i v Praze, podporu může mít podle analytiků Patria Finance NWR:... Pondělní akciový kudykam, vliv schválení Debienska na NWR, či novinky z Fortuny, čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

17.01.2020Nižší růst na věčné časy (Ranní zpráva z finančního trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
25.11.2019S nízkou volatilitou na věčné časy? Jan Berka (Roklen24)
25.07.2016Bez inflace na věčné časy? Patria (Patria Finance)
20.06.2016Wall Street Closing Bell & výhled na 20. 6. 16 (20.6.2016) Grant Capital (Grant Capital)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688