TNBiz (TN.cz)
Akcie ve světě  |  16.06.2011 10:25:21

Společnost Ericsson kupuje Telcordii

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Firma Ericsson se dohodla s Providence Equity Partners a Warburg Pincus na akvizici za 1,15 miliardy dolarů (19,5 miliardy korun), získá tak 100 procent akcií společnosti Telcordia. Firma o tom blíže informovala ve čtvrtek.

Akvizice má Ericssonu upevnit a rozšířit postavení coby předního hráče na trhu v systému pro podporu provozu a systému pro podporu podnikání (OSS a BSS).

„V souvislosti se stále rostoucím trendem připojených zařízení, přechodem služeb na mobilní formy a zaváděním nových obchodních modelů u mobilního širokopásmového připojení bude důležitost systémů pro podporu provozu a podnikání nadále narůstat. Telcordia nabízí velmi kvalifikované zaměstnance, bohaté zkušenosti, rozsáhlý byznys v Severní Americe a na dalších trzích a v neposlední řadě také kvalitní produktové portfolio spoléhající na různorodý model prodeje,“ uvedl k tomu Hans Vestberg, prezident a výkonný ředitel Ericssonu.

Jedním z hlavních úkolů provozovatele je zvládnout růst v oblasti mobilního a pevného širokopásmového připojení, nových typů připojených zařízení, služeb a aplikací i vysokých očekávání uživatelů.

OSS a BSS tak představují podle firmy kritické oblasti, které umožňují na tuto výzvu reagovat a díky nimž je možné procesy podporující podnikání zjednodušit. Tyto oblasti rozšiřují zkušenosti zákazníků a slouží jako jakýsi „motor“, který zpeněžuje komunikační služby, nabídky a produkty, které operátoři prodávají. Dané systémy proto mají zásadní vliv na vytváření zkušeností, které uživatelé očekávají.

„Spojení globálního vůdčího postavení Ericssonu a dlouhodobých zkušeností Telcordie při řešení těch nejsložitějších komunikačních problémů přinese zákazníkům výhodu v podobě nových služeb a rozšířených možností,“ dodal Mark Greenquist, prezident a výkonný ředitel společnosti Telcordia.

K předpokládanému uzavření transakce dojde ve 4. čtvrtletí roku 2011, přičemž účinnosti nabude v 1. čtvrtletí roku 2012.

Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než dvěma miliardami uživatelů. Udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb.

Telcordia je světová jednička ve vývoji mobilního, širokopásmového a podnikového komunikačního softwaru a souvisejících služeb.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688