iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  13.06.2011 09:28:28

Akciový výhled 13. 6.: Nadchází čas Blanických rytířů? (+ČEZ, Pegas, F)


iPoint.cz

Medvědi na otázku, zda jejich aktivit nebylo už příliš moc, odpověděli v pátek naprosto jasným NE! Trh se tak dostává až k úrovním, kam propadl po katastrofálním řádění živlů v zemi vycházejícího slunce. Analytici si samozřejmě přisazují: „Pokud makrodata v tomto týdnu potvrdí obrázek vyšší inflace a nízkého růstu, bude to pro akcie dost ošklivé,“ říká Christopher Murphy z americké Cantor Fitzgerald pro MoneyCNN. Trh objevuje staré známé krizové pravidlo: Sbal prachy a zmiz: „Celkově z amerických akciových trhů od vrcholu z 29. dubna tohoto roku odtekl více než 1 trilion dolarů,“ uvádí Milan Vaníček z Atlantiku FT. Ač to zní neuvěřitelně, zámoří zažilo šestý týdenní pokles v řadě! To znamená největší medvědí exhibici od roku 2008 (počtem dnů, nikoli intenzitou poklesu) a Dow Jones se octl pod psychologickou hranicí dvanácti tisíc bodů.

Negativní sentiment táhl dolů ceny akcií napříč všemi odvětvími v čele s energetickými tituly. US indexy obchodní seanci opět zakončily u svých denních minim. S&P 500 ztratil 1,40 %, DJIA je níže o 1,42 % a NASDAQ Composite o 1,53 %. Obavy ze zpomalení ekonomického růstu jsou všudypřítomné. Start nového týdne přináší ztráty i akciovým trhům v Asii, které klesají již 4. dnem v řadě. Otevřené krátké pozice na hongkongské burze vzrostly nejvýše od září 2010. Počet vypůjčených akcií je na úrovni 12,2 % z celkového počtu akcií, které je možné si vypůjčit. V lednu přitom množství otevřených krátkých pozic na hongkongské burze dosahovalo pouze 8,8 % z celkového počtu „shortabilních“ akcií. Vlna negativního sentimentu nenechala chladným ani komoditní trh, když cena ropy v pátečním obchodování klesla až o 2,6 % a aktuálně dále klesá o dalších 0,45 % na 98,84 USD za barel. Ztrátám se nevyhnuly ani drahé kovy. Cena zlata klesla o 0,88 % na 1 529 USD za trojskou unci. Stříbro potom kleslo dokonce až o 2,93 %. Z klesajících cen aktiv těží americký dolar, který proti euru za poslední 4 seance posílil bezmála o 2,5 %.

Evopská cesta je při první seanci v novém týdnu nejasná: Indikace míří k technické zelené, fundamentální důvody pro růst, byť daný jen využitím „akčních“ cen, těžko hledat. Domácí trh nebude pracovat...

Pondělní akciový kudykam, novinky k ČEZ, Pegasu, či Fortuně. Čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688