Profesionální rady – zahradní nábytek, interiérový nábytek, nábytek z masivu

Na vaše otázky ochotně odpovídá a radí vám Maryla Pietroszova z Poradny o nábytku a z e-shopu nabytek-jeko.cz. Poradna vám nabízí profesionální a praktické rady před koupí nábytku do interiéru, nebo zahrady. V poradně vám také doporučí bytové doplňky a vhodné kombinace sestav nábytku z masivu, BRW, ratanu a dalších materiálů.

 

Vybrané dotazy a odpovědi z Poradny o nábytku
/redakčně kráceno/

Otázka:
Dobrý den, prosím, poraďte mě, z jakého dřeva, nebo jiného materiálu má být zahradní nábytek, pokud ho na zahradě (pouze zastřešená pergola) chceme nechávat celý rok. Můžete doporučit i nějaký konkrétní výrobek.

Odpověď:
Dobrý den, vzhledem k tomu, že byste nechávali zahradní nábytek celoročně venku, tedy byl by vystaven nepřízni počasí (déšť, sníh, UV záření apod), jednoznačně doporučuji nábytek z exotického teakového dřeva. Teakový nábytek je vhodný a odolný. Při správné péči vydrží i 15-20 let. Při nákupu je barva zahradního nábytku světle hnědá. Ale časem získá stříbrně-šedou patinu. Pokud budete chtít ponechat světle hnědý odstín, musíte teakový nábytek cca 3x ročně ošetřit teakovým olejem. Nevím, jak velký prostor máte pro zahradní nábytek, ale mohu Vám doporučit na www.nabytek-jeko.cz dřevěný zahradní nábytek ROUND, GRANDEUR, Rossana nebo dřevěný teakový nábytek Octagonal. V případě upřesňujícího dotazu se neváhejte opět obrátit na naši poradnu.                          


 

 

 

 

Otázka:
Dobrý den, potřebuji poradit,mám středně hnědé lino (dekor dřevo) v pokoji ve starším bytě. Orientován je na jih a zařízen  černou sedačku s flekama fialové a hnědozelené. Nevím jaký pořídit nábytek a v jaké barvě. Líbí se mi černá , ale nevím, zda by se hodila. Děkuji za radu.

Odpověď:
Dobrý den, podle toho jak popisujete váš interiér, máte v místnosti hodně tmavé barvy. Takovým nepsaným pravidlem je, že pokud je podlaha v tmavých odstínech, tak se nábytek pořizuje ve světlých tónech apod. Tak, aby vznikl kontrast a jednotlivé zařízení v místnosti nezaniklo. Jestliže je podlaha hnědá, můžete volit obývací stěnu ve stejných barvách. Neřiďte se tedy podle sedačky, ale podle podlahy.

 

 

 

 

 

Otázka:
Pěkný den, renovuji svůj moderní obývací pokoj, koupil jsem si bílou koženou sedací soupravu. Nevím však, jak vyřešit konferenční stolek. Moc se mi nelíbí standardní nabídka a chtěl bych něco netradičního a zároveň moderního, na materiálu mi asi příliš nesejde... Umíte mi prosím poradit?

Odpověď:
Dobrý den,pokud se přikláníte spíše k modernímu stylu, doporučuji konferenční stolek v kombinaci kov a sklo. Konferenční stolky ze skla působí nadčasově a zároveň jsou vhodné k jakékoli obývací stěně. Určitě doporučuji myslet na odkládací plochu pro noviny, ovladač TV aj. V naší nabídce naleznete jakékoliv konferenční stolky nejen skleněné, ale i kombinované z různých materálů.
----

Zajímají vás prodávané druhy nábytku, potřebujete odbornou radu před koupí nábytku do vašeho bytu, domu nebo na vaši zahradu? Využijte naši Poradny o nábytku a zeptejte se profesionálního odborníka. Pro své dotazy využijte i naše další profesionální poradny. Dostanete odpovědi od odborníků z oblasti realit a hypoték, digitalizace domácnosti, zahradní architektury, výstavby bazénů a prodeje nábytku.

Realitní poradna >>
Hypotéční poradna >>
Poradna - digitální domácnost >>
Poradna zahradního architekta >>
Poradna - bazény >>
Poradna - bytový a zahradní nábytek >>



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry