Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  09.06.2011 09:56:56

Market Prewiev: Prodlouží Evropa řadu poklesů, čeká se na sazby

Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje výše
EUR se dnes ráno obchoduje vůči USD výše, neboť Forex ovládají spekulace, že Evropská centrální banka dnes naznačí zvýšení úrokových sazeb příští měsíc. Trh kromě toho očekává, že dnes zveřejňovaná makrodata odhalí dubnové prohloubení obchodního deficitu USA, a to v nejvyšší míře od června 2010.

JPY se vůči USD obchoduje o 0,2 % níže.

V 6 hodin ráno se EUR obchodovalo vůči USD o 0,3 % výše při kurzu 1,4621 USD, zatímco GBP zůstala vůči USD téměř beze změny na 1,6410 USD. EUR se vůči GBP při kurzu 0,8910 GBP obchodovalo o 0,2 % výše.

AUD se vůči USD obchodoval na burze o 0,3 % níže poté, co makrodata vykázala nižší přírůstek pracovních míst v australské ekonomice, než se za květen očekávalo.

Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou níže
Britské trhy otevřou pravděpodobně níže, index FTSE 100 se při otevření očekává níže o 9 bodů.
Investoři očekávají rozhodnutí BoE o úrokových sazbách, údaje o obchodní bilanci a zjevné obchodní bilanci.
Hospodářské výsledky by dnes v průběhu dne měly zveřejnit společnosti Home Retail Group, Halfords Group, Wincanton, API Group a IG Group Holdings.
Podle informací společnosti BHP Billiton zaměstnanecké odborové svazy v šesti z jejích australských uhelných dolů ohlásily na příští týden plánovanou sérii šestihodinových stávek.
Akcionáři společnosti ENRC hlasovali proti znovuzvolení seniorního nezávislého člena představenstva Sira Richarda Sykese a jeho stávajícího kolegy Kena Olisy.
CEO společnosti BP Bob Dudley oznámil, že s ohledem na problémy s infrastrukturou dosáhne ke konci dekády produkce v Iráku pouze poloviny oficiálního vládního cíle.
CEO společnosti Barclays’ Bob Diamond uvedl, že regulátoři by mohli prosadit požadavek na minimální bankovní kapitál v nepřiměřené výši.

Asie: obchoduje se níže
Asijskétrhy dnes ráno s ohledem na obavy o rychlost oživení globální ekonomiky obchodují na nižších úrovních.
V Japonsku se obchodují akcie společnosti Nintendo níže poté, co jeden z makléřů snížil její rating z hodnocení „buy“ na „neutral“. Akcie společnosti Tokyo Electric Power se prudce propadly v reakci na výpadky dodávek elektřiny do prvního a druhého reaktoru elektrárny ve Fukušimě, které zbrzdily snahu dostat pod kontrolu únik radiace. V 6 hodin ráno se index Nikkei obchodoval o 0,4 % níže na úrovni 9 412,6.
V Jižní Koreji se akcie Hyundai Heavy Industries obchodují níže. Je to důsledek prohlášení společnosti, že zvažuje předložení nabídky na získání podílu ve společnosti Hynix Semiconductor v hodnotě 2,4 mld. USD. V Hongkongu se akcie společností Air China Limited a China Eastern Airlines po nárůstu cen surové ropy obchodují níže. V Číně se akcie společnosti Harbin Pharmaceutical Group obchodují níže poté, co jí čínská vláda ve snaze snížit znečištění nařídila omezení výroby. Akcie Poly Real Estate Group se obchodují níže poté, co centrální banka popřela zprávy o uvolnění limitů na nákup bydlení.

Americké akciové trhy: futures se obchodují výše
Futures na americké akciové indexy se v 6 hodin ráno obchodovaly výše, futures na index S&P 500 vzrostly o 1,0 bod.
K hlavním dnes zveřejňovaným makrodatům patří počet nových i pokračujících žádostí o podporu v nezaměstnanosti, obchodní bilance, velkoobchodní zásoby a změna zásob zemního plynu EIA.
Své hospodářské výsledky by dnes měly oznámit společnosti Brown Forman Corporation, National Semiconductor Corporation, The J M Smucker Company, Uranium Energy Corporation a US Geothermal.
V rámci včerejšího následného obchodování s akciemi si společnost Sohu.com polepšila o 1,3 %. Akcie společnosti Jones Lang Lasalle posílily o 0,8 %. Díky lepšímu hodnocení makléře zaznamenaly akcie společností Focus Media Holding a Foster Wheeler růst o 0,7 %, resp. 0,1 %. Akcie Spectra Energy Partners spadly o 3,6 %. Tomuto vývoji předcházela neúspěšná veřejná nabídka 6,25 mil. kusů podílových cenných papírů. Jednalo se o podíly partnerů s ručením omezeným. Akcie Amylin Pharmaceuticals zaznamenaly pokles o 2,6 %. Příčinou je prohra soudního sporu s Eli Lilly, který se týkal spolupráce při výrobě léku na cukrovku.
Index S&P 500 včera zaznamenal propad o 0,4 %, a to kvůli poklesu akcí technologických a finančních společností způsobenému obavami z ekonomického zpomalení. Akcie společností JDS Uniphase, Micron Technology, MEMC Electronic Materials, Altera Corporation, Akamai Technologies a Novellus Systems zaznamenaly v situaci, kdy dochází k výprodejům akcí firem zabývajících se čipy a technologiemi, pokles o 5,5 %, 5,0 %, 4,2 %, 3,8 %, 3,5 %, resp. 3,5 %. Společnosti Visa a MasterCard přišly o 3,9 %, resp. 1,5 %. Důvodem bylo zamítnutí návrhu na šestiměsíční odklad platnosti předpisu Federální rezervní banky o omezení výše poplatků pro obchodníky za platbu debetní kartou, který si společnosti účtují. Co se týče akcií producentů ropy, společnost Cabot Oil & Gas si polepšila o 4,3 %, a to díky makléřovi, který změnil své doporučení z „hold“ na „buy“. Akcie společnosti Exxon Mobil stouply se zvýšením cen surové ropy o 1,0 %. Společnost dále oznámila získání tří nových hlubinných nalezišť v Mexickém zálivu.

Evropské akciové trhy: pravděpodobně otevřou na nižších úrovních
Očekává se, že evropské akciové trhy otevřou na nižších úrovních. DAX pravděpodobně otevře o 12 bodů níže, CAC o bodů níže.
Investoři očekávají rozhodnutí ECB o úrokových sazbách, informace o změně počtu pracovních míst mimo zemědělství ve Francii a podnikatelský sentiment Bank of France.
Své výsledky dnes zveřejní společnosti Lem Holding, Club Mediterranee, Remy Cointreau, Clas Ohlson a Elekta.
Citigroup odsouhlasila prodej svých leveraged buyout aktiv v hodnotě 1,7 mld. USD, a to společnosti AXA Private Equity. Transakce proběhla v rámci odprodeje neklíčových aktiv Citigroup.
Společnost France Telecom oznámila, že sloučení jejích aktivit v oblasti mobilní telefonie se společností Deutsche Telekom je nepravděpodobné.
Podle informací agentury Bloomberg plánuje skupina private equity společností KKR & Company menšinovou investici do americké online banky ING Direct USA ve vlastnictví ING Groep NV.
Podle agentury Reuters společnost Salvatore Ferragamo možná odloží svou primární nabídku akcí na milánské burze cenných papírů. Důvodem je volatilita trhu.

Aktuální makrodata

Fed počká do září, říká J. Bullard
James Bullard, prezident Fedu St. Louis, uvedl, že Fed počká s rozhodnutím o ukončení programu kvantitativního uvolňování až do svého zasedání v polovině září.
Podle Béžové knihy Fedu růst ve čtyřech klíčových regionech zpomaluje
Federální rezervní banka v Béžové knize uvedla, že hospodářství se ve většině Spojených států rozvíjí „stabilním tempem“, přičemž ve čtyřech z 12 regionů zpomaluje.
Japonská ekonomika v 1. čtvrtletí fiskálního roku 2011 klesá
V meziročním srovnání klesl v 1. čtvrtletí roku 2011 japonský hrubý domácí produkt (HDP) o 3,5 %. Předchozí odhady hovořily o 3,7 %.
Míra nezaměstnanosti v Austrálii se v květnu stabilizovala
V květnu činila míra nezaměstnanosti v Austrálii 4,9 %, což znamená, že se ve srovnání s předcházejícím měsícem nezměnila.
Nový Zéland ponechá klíčovou úrokovou sazbu beze změny
Novozélandská centrální banka ponechala svou klíčovou úrokovou sazbu beze změny na úrovni 2,5 %.
Zasedání OPEC končí, aniž bylo dosaženo dohody o kvótách na těžbu ropy
Státy sdružené v Organizaci zemí vyvážejících ropu (OPEC) se nedohodly na množství a kvótách na těžbu ropy. Stalo se tak poprvé za nejméně 20 let, a to poté, co šest států odmítlo tlak Saudské Arábie na zvyšování produkce.

 

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688