Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  02.06.2011 15:13:55

Vyhlášení výsledků 9. ročníku soutěže Zlatá koruna

Dnes večer budou v TOP HOTELu Praha slavnostně vyhlášeny výsledky letošního ročníku soutěže Zlatá koruna. V rámci soutěže budou tradičně uděleny tři hlavní ceny – Novinka roku, Cena veřejnosti a Cena podnikatelů – a předána ocenění nejlepším produktům celkem v 15 kategoriích. Nebývalý zájem o hlasování v soutěži Zlatá koruna letos projevila veřejnost. Devátý ročník tak překonal počtem 144 101 hlasujících všechny předcházející ročníky.

 

Soutěž Zlatá koruna si za devět let existence vybudovala na finančním trhu výjimečné a prestižní postavení. Její výsledky jsou vždy očekávány s velkým zájmem. Soutěž není jen pobídkou a podnětem pro finanční společnosti, aby svou nabídku produktů neustále zlepšovaly, ale plní i důležitou roli ve finančním vzdělávání veřejnosti, která se z výsledků dovídá, jaké produkty na trhu splňují nejvyšší měřítka kvality a jsou uživatelsky nejpřívětivější. Pro veřejnost je důležité, aby měla nějaký návod, jak se v široké nabídce na trhu orientovat a jedním z takových vodítek je Zlatá koruna.

 

„Finanční gramotnost v České republice se pohybuje na velmi nízké úrovni. To ostatně vyplynulo i z průzkumu, který si Ministerstvo financí nechalo zpracovat spolu s Českou národní bankou. Z toho důvodu podporuji každou aktivitu, která se zaměřuje na zvyšování povědomí o produktech a situaci na finančním trhu. To je i případ soutěže a fór Zlaté koruny,“ řekl v souvislosti s letošním ročníkem ministr financí Miroslav Kalousek, který nad soutěží převzal záštitu.

 

Letošní ročník patřil k nejlépe obsazeným v celé dosavadní historii. Soutěže se zúčastnilo 206 produktů od 77 finančních společností. Loni soutěžilo 206 produktů 75 společností. Produkty hodnotila Finanční akademie, která měla letos 385 členů. „Takovýto rozsah hodnocení a počet nezávislých odborníků je naprosto ojedinělý. A nezaměřuje se jen na určité části trhu, ale poskytuje fundovaný a kompetentní pohled na všechny jeho oblasti. O mnohém vypovídá i to, jak rostoucí a letos skutečně mohutný zájem veřejnosti je o hlasování pro Cenu veřejnosti ve Zlaté koruně,“ říká Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna. František Klufa, Finanční arbitr ČR a předseda Finanční akademie k tomu dodává: „Jako předseda Rady finanční akademie jsem potěšen, že zájem o hodnocení produktů v soutěži Zlatá koruna narůstá jak ze strany finančních akademiků, tak i ze strany veřejnosti. Letošní ročník byl v tomto ohledu rekordní. Toto dává výsledkům vysokou vypovídací schopnost a uznání.“

 

A nyní již k samotným výsledkům devátého ročníku. V hlavní kategorii Novinka roku slavilo letos úspěch povinné ručení. Zvítězilo Povinné ručení NA100PRO s živelním pojištěním a pojištěním nezaviněné nehody Kooperativy pojišťovny. Druhé místo obsadil Fio Běžný účet bez poplatků Fio banky a na třetím místě skončilo 1. Povinné ručení bez povinností s hlášením škody přes smartphone aplikaci České pojišťovny.

 

V kategorii Účty uspěl nováček na trhu Fio banka se svým Fio Běžným účtem bez poplatků, který odsunul z loňského prvního na druhé místo spořicí účet ING Konto ING Bank. Třetí místo obsadilo eKonto Raiffeisenbank. eKonto se zároveň již poněkolikáté stalo absolutním vítězem v kategorii Elektronické bankovnictví. Druhou pozici obsadila InternetBanka GE Money Bank a třetí místo patří Internetovému bankovnictví mBank.

 

Své loňské vítězství v kategorii Hypotéky zopakovala Převratná hypotéka UniCredit Bank. Hypotéka Klasik Offset Raiffeisenbank skončila druhá a třetí místo obsadil další produkt UniCredit Bank Hypotéka FLEXI. V kategorii Stavební spoření zvítězila tentokrát stavební spořitelna Wüstenrot s dětským stavebním spořením Kamarád+, druhé místo získal Atraktiv úvěr 3,7 % p.a. Českomoravské stavební spořitelny a jako třetí se umístila Raiffeisen stavební spořitelna s Nízkou hyposplátkou.

 

V kategorii Úvěry zvítězila také letos Konsolidace půjček od GE Money Bank, druhé místo získala ČSOB půjčka na zelené bydlení a třetí je Rychlá půjčka Raiffeisenbank. V kategorii Platební karty si Zlatou korunu odnáší opět AXA karta, první karta, která spoří na penzi, druhé místo letos obsadila Chytrá karta České spořitelny a třetí je kreditní karta MoneyCard Plus s věrnostním programem bene+ GE Money Bank.

 

V kategorii Penzijní připojištění zopakovalo loňské vítězství Allianz penzijní připojištění s výnosem 3 %, druhé je Penzijní připojištění Penzijního fondu České spořitelny a třetí příčka patří Penzijnímu připojištění Generali penzijního fondu. V kategorii Podílové fondy odborníky nejvíce zaujal podílový fond Horizont Invest, který patří do portfolia Conseq Investment Management, na druhém místě skončil ČP INVEST Zlatý fond a na třetím místě fond RentiérInvest společnosti Pioneer. V kategorii Leasing si vítězství letos odnesl Optimal leasing automobilů s flexibilními službami společnosti ČSOB Leasing, která obsadila také druhé místo s produktem Financování se službou VIP likvidace pojistných událostí. Třetí místo patří společnosti Raiffeisen Leasing za CLICK – financování vozů on-line.

 

V kategorii Životní pojištění, která patří tradičně k nejvíce obsazeným ve Zlaté koruně, zvítězilo stejně jako loni FLEXI životní pojištění Pojišťovny České spořitelny. Na druhém místě je opět PERSPEKTIVA 7 BN Kooperativy pojišťovny, třetí skončilo Rizikové životní pojištění s dividendou UNIQA pojišťovny. V kategorii Neživotní pojištění zvítězila Kooperativa pojišťovna s novinkou na trhu Povinným ručením NA100PRO, další dvě místa obsadila Allianz pojišťovna s Allianz cestovním pojištěním s neomezeným limitem a Allianz majetkovým pojištěním se službou Home Asistance.

 

V kategoriích produktů určených retailovým zákazníkům se letos prosadily zejména produkty s vysokou přidanou hodnotou pro zákazníka, ať již v podobě nadstandardních výnosů, bonusů anebo nabídky široké škály služeb. Tento trend zřejmě bude pokračovat, zvláště se sílící konkurencí na trhu, i v příštích letech. “V současnosti jsou na českém finančním trhu nabízeny stovky finančních produktů a jejich nezávislé hodnocení se postupem času stává nedílnou součástí rozhodování klientů. Na základě rekordních čísel z letošního ročníku Zlaté koruny je zřejmé, že tato platforma nabývá na významu nejen u odborné, ale i u laické veřejnosti. Pro organizátory je laťka nastavena dost vysoko, nicméně není nemožné, aby příští jubilejní 10. ročník byl opět rokem rekordním,“ říká známý ekonom Michal Mejstřík, který je zároveň členem Rady Finanční akademie soutěže Zlatá koruna.

 

Významnou součástí Zlaté koruny je hodnocení produktů pro malé a střední podnikatele. Produkty pro podnikatele nejsou zpravidla středem takového zájmu, jaký by si zasloužily. O jejich větší prosazení v obecném povědomí se soutěž Zlatá koruna snaží a není v tomto směru sama. „Díky pozici a roli Hospodářské komory ČR, která zastupuje podstatnou část české podnikatelské sféry od těch nejmenších živnostníků až po velké průmyslové firmy, máme velmi dobré informace a představu o tom, jaké finanční produkty podnikatelé potřebují a požadují, nebo co jim na českém trhu zatím chybí. Podnikatelé především potřebují rychlý přístup k finančním zdrojům, vstřícnost a spolehlivost ze strany finančních institucí a financování za přijatelných podmínek včetně rozumné výše úroků a poplatků. Jsem rád, že tyto poznatky a zkušenosti může Hospodářská komora ČR uplatnit jako odborný partner soutěže Zlatá koruna a svým způsobem tak přispět ke zkvalitňování tuzemského trhu s finančními produkty,“ říká Petr Kužel, prezident Hospodářské komory ČR.

 

Podívejme se blíže na letošní výsledky. V kategorii Podnikatelské účty se letos prosadil nováček na trhu Fio banka. Zlatou korunu získala za Fio Běžný účet bez poplatků – podnikatelský. Druhé je Podnikatelské eKonto Premium Raiffeisenbank a třetí mBusiness Konto mBank. V kategorii Podnikateské úvěry nejvíce uspěla Podnikatelská rychlá půjčka Raiffeisenbank před Investičním úvěrem 5 PLUS České spořitelny a úvěrem TopRevit Wüstenrot hypoteční banky. Nejlepší Pojištění pro podnikatele podle odborníků nabízí Kooperativa. Opět zvítězilo komplexní pojištění TREND a Kooperativa získala i třetí místo za pojištění pro malé podnikatele a živnostníky Start Plus. Druhé místo patří Pojištění právní ochrany pro soukromého lékaře, lékárníka a veterináře D.A.S. pojišťovny právní ochrany. V kategorii Leasing pro podnikatele byla nejúspěšnější společnost ČSOB Leasing. Porotu zaujaly nejvíce možnosti, které nabízí její produkt ČSOB Autolease – produkt Flotila a udělila mu Zlatou korunu. Druhé místo patří společnosti ALD Automotive s produktem Full service leasing – varianta All Inclusive a třetí skončila společnost HERTZ LEASE – Archer Sheridan s produktem Premierlease 2011.

 

I letos byla vyhlášena Cena podnikatelů, o které se rozhoduje na základě veřejného hlasování. Letos v internetovém hlasování nejvíce uspěly banky. První místo obsadila mBanka se svým mBusiness Kontem, druhé místo získal Spořící účet pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby GE Money Bank a třetí místo patří České pojišťovně za pojištění JISTOTA.

 

V Ceně veřejnosti letos zvítězilo internetové bankovnictví GE Money Bank Internet Banka, druhé je mKonto mBank a třetí Nízká hyposplátka Raiffeisen stavební spořitelny. Počtem účastníků hlasování 144 101 letošní ročník překonal všechny minulé ročníky. Loni se hlasování účastnilo 143 900 osob, předloni 126 000 osob. Každým rokem vzrůstá i počet produktů, pro které lidé hlasují. Letos to bylo 717 produktů, loni 698, předloni 615.

 

„Komplexnost a provázanost jednotlivých součástí projektu činí ze Zlaté koruny důležitý prvek v segmentu finančních služeb.Oceňujeme nejen přidanou hodnotu, kterou Zlatá koruna přináší spotřebitelům v rámci soutěže v podobě jakéhosi navigátoru v oblasti finančních produktů, ale také skutečnost, že vytváří vhodné příležitosti pro setkávání profesionálů z České republiky i ze zahraničí. Zlatá koruna pomáhá na jedné straně zvyšovat finanční gramotnost a klientský zájem o orientaci v oblasti financí, na straně druhé vytváří a podporuje diskusi a výměnu názorů v české společnosti. To jsou pro OVB hlavní hodnoty, pro které si projektu vážíme a pro které ho podporujeme,“ říká Michal Knapp, předseda představenstva OVB Allfinanz, zástupce generálního partnera Zlaté koruny.

 

Všechny oceněné produkty včetně jejich stručného popisu a veškerých parametrů jsou zájemcům k dispozici na serveru www.zlatakoruna.info. Tento server je největším specializovaným serverem finančních produktů. Je zde umístěno téměř 700 produktů z celé současné nabídky na trhu. Návštěvníci mají možnost jednotlivé produkty porovnávat a některé i prostřednictvím on- line prodeje přímo nakupovat.

 

Výsledková listina Zlatá koruna 2011

 

Hlavní kategorie

 

Novinka roku

 

1. Povinné ručení NA100PRO s živelním pojištěním a pojištěním nezaviněné nehody / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

2. Fio Běžný účet bez poplatků - podnikatelský / Fio banka, a.s.

3. 1. Povinné ručení Bez povinností s hlášením škody přes smartphone aplikaci / Česká pojišťovna, a.s.

 

Cena veřejnosti

 

1. Internet Banka / GE Money Bank, a.s.

2. mKONTO - osobní účet / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku

3. Nízká hyposplátka / Raiffeisen stavební spořitelna, a.s.

 

Cena podnikatelů

 

1. mBUSINESS KONTO / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku

2. Spořící účet pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby / GE Money Bank, a.s.

3. JISTOTA / Česká pojišťovna, a.s.

 


Kategorie A- Produkty určené retailovým zákazníkům

 

Účty

 

1. Fio Běžný účet bez poplatků / Fio banka, a.s.

2. Spořicí účet ING Konto / ING Bank N.V., organizační složka

3. eKonto – Účet za který vám budeme platit / Raiffeisenbank, a.s.

 

Elektronické bankovnictví

 

1. eKonto - špičkové přímé bankovnictví / Raiffeisenbank, a.s.

2. Internet Banka / GE Money Bank, a.s.

3. Internetové bankovnictví mBank / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku

 

Stavební spoření

 

1. WÜSTENROT Kamarád+ / Wüstenrot - stavební spořitelna, a.s.

2. ATRAKTIV úvěr 3,7 % p.a. / Českomoravská stavební spořitelna, a.s.

3. Nízká hyposplátka / Raiffeisen stavební spořitelna, a.s.

 

Hypotéky

 

1. Převratná hypotéka / UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

2. Hypotéka Klasik Offset - hypotéka se zápočtem úspor / Raiffeisenbank, a.s.

3. Hypotéka FLEXI / UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

 

Úvěry

 

1. KONSOLIDACE PŮJČEK - jedinečná nabídka na českém bankovním trhu / GE Money Bank, a.s.

2. ČSOB Půjčka na zelené bydlení / Československá obchodní banka, a.s.

3. Rychlá půjčka / Raiffeisenbank, a.s.

 

Platební karty

 

1. Platební karta AXA - první karta, která Vám spoří na penzi nebo pojistné / AXA Česká republika, s.r.o.

2. Chytrá karta / Česká spořitelna, a.s.

3. MoneyCard Plus s věrnostním programem bene+ / GE Money Bank, a.s.

 

Životní pojištění

 

1. FLEXI životní pojištění (s programem InSpiral) / Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group

2. PERSPEKTIVA 7 BN / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

3. Rizikové životní pojištění s dividendou / UNIQA pojišťovna, a.s.

 

Neživotní pojištění

 

1. Povinné ručení NA100PRO s živelním pojištěním a pojištěním nezaviněné nehody / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

2. Allianz cestovní pojištění s neomezeným limitem / Allianz pojišťovna, a.s.

3. Allianz majetkové pojištění se službou Home Assistance - pojištění domácnosti / Allianz pojišťovna, a.s.

 

Penzijní připojištění

 

1. Allianz penzijní připojištění s výnosem 3% / Allianz penzijní fond, a.s.

2. Zajištění na stáří u Penzijního fondu České spořitelny / Penzijní fond České spořitelny, a.s.

3. Penzijní připojištění se státním příspěvkem / Generali penzijní fond, a.s.

 

Podílové fondy

 

1. Horizont Invest / Conseq Investment Management, a.s.

2. ČP INVEST - Zlatý fond / ČP INVEST investiční společnost, a.s.

3. Rentier Invest - Inteligentní portfolio pro život / Pioneer Asset Management, a.s.

 

Leasing

 

1. Optimal leasing automobilů s flexibilními službami / ČSOB Leasing, a.s.

2. Financování se službou VIP likvidace pojistných událostí / ČSOB Leasing, a.s.

3. CLICK – FINANCOVÁNÍ VOZŮ ON-LINE / Raiffeisen - Leasing, s.r.o.

 

Kategorie B – Produkty určené malým a středním podnikům

 

Podnikatelské účty

 

1. Fio Běžný účet bez poplatků - podnikatelský / Fio banka, a.s.

2. Podnikatelské eKonto Premium / Raiffeisenbank, a.s.

3. mBUSINESS KONTO / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku

 

Podnikatelské úvěry

 

1. Podnikatelská rychlá půjčka / Raiffeisenbank, a.s.

2. Investiční úvěr 5 PLUS / Česká spořitelna, a.s.

3. TopRevit / Wüstenrot hypoteční banka, a.s.

 


Pojištění pro podnikatele

 

1. TREND / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

2. Pojištění právní ochrany pro soukromého lékaře, lékařskou praxi, lékárníka a veterináře / D.A.S. pojišťovna právní ochrany, a.s.

3. START PLUS / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

 

Leasing pro podnikatele

 

1. ČSOB Autolease – produkt Flotila / ČSOB Leasing, a.s.

2. Full-service leasing - varianta ALL INCLUSIVE / ALD Automotive, s.r.o.

3. PREMIERLEASE 2011 - Hertz Lease Full service leasing / HERTZ LEASE - Archer Sheridan, s.r.o.

 

Kontakt pro novináře:

Jaroslav Brož

e-mail: broz@zlatakoruna.info

mobil: 602 213 425

 

xxx

 

O soutěži Zlatá koruna

 

Soutěž Zlatá koruna oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. V roce 2011 se koná již její 9. ročník. Od začátku soutěže v roce 2003 se jí zúčastňují všechny významné banky, pojišťovny, leasingové, investiční a další finanční společnosti. V 9. ročníku soutěžilo 77 finančních společností s 206 produkty.

 

Nejlepší produkty v 15 kategoriích vybírá Finanční akademie složená z téměř 390 finančních odborníků. Kromě toho uděluje také cenu Novinka roku. Výsledky hodnocení ve Zlaté koruně pomáhají veřejnosti snáze se orientovat v nabídce finančních produktů, motivují občany k tomu, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a lépe porozuměli nabídkám finančních společností.

 

Významnou součástí Zlaté koruny je hlasování o Cenu veřejnosti, kdy nejoblíbenější finanční produkty volí veřejnost prostřednictvím internetu a SMS zpráv. Od roku 2008 je hlasování rozšířeno o Cenu podnikatelů, kterou se oceňují nejlepší finanční produkty pro malé a střední podnikatele. Do veřejného hlasování se v roce 2011 zapojil rekordní počet přes 144 tisíc účastníků.

 

Zlatá koruna svým zaměřením přispívá ke zdravé konkurenci, podporuje vznik nových produktů a veřejnosti napomáhá k lepší orientovanosti a vyšší finanční gramotnosti.

 

Další informace o soutěži Zlatá koruna najdete na www.zlatakoruna.info.

 

Partneři soutěže Zlatá korunaroce 2011

 

Generální partner: OVB Allfinanz, a.s.

 

Partneři: Czech Credit Bureau, CK Fischer, World Class, TOP HOTELS GROUP, Ipsos, Vysoká škola finanční a správní, Vývoj Třešť, GMF Aquapark Prague, ISCARE I.V.F., Piper Heidsieck, Rémy Martin, Česká televize, ČT24

 

Hlavní mediální partneři: MF DNES, iDNES, Český Rozhlas 1 – Radiožurnál, Český Rozhlas - Rádio Česko

 

Mediální partneři: Kurzy.cz, Finance.cz, Firemnifinance.cz, NEWTON Media

 

Odborní partneři: Finanční arbitr ČR, Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců ČR, Unie společností finančního zprostředkování a poradenství, Asociace penzijních fondů ČR, Asociace hypotečních makléřů ČR, Bankovní registr klientských informací, Nebankovní registr klientských informací, Asociace pro kapitálový trh ČR, Asociace českých pojišťovacích makléřů, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Hospodářská komora České republiky, CFO Club

 

Pořadatel soutěže: pdMEDIA s.r.o.

 

Generální partner soutěže, společnost OVB Allfinanz, a.s., je přední finančně poradenská společnost, působí na českém trhu od roku 1993 a je dceřinou společností německé OVB Holding AG. V současné době má v ČR téměř 960 tisíc klientů a spravuje více než 2 milióny smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců - pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.

 

Koncern OVB se sídlem holdingu v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení OVB Vermögensberatung AG v roce 1970 v Německu zaměřuje OVB svou obchodní činnost na zákaznicky orientované poradenství pro soukromé domácnosti v oblasti ochrany majetku, vybudování a rozvoje majetku, starobního zaopatření a získávání nemovitostí. OVB v současnosti poskytuje poradenství v Evropě zhruba 2,8 mil. zákazníků a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. OVB je v současné době aktivní celkem ve 14 zemích, přičemž pro koncern pracuje kolem 4 600 finančních poradců na plný úvazek. V roce 2010 dosáhla OVB Holding AG, která je od července 2006 kótována na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560) se svými dceřinými společnostmi celkových provizních příjmů ve výši 197,3 mil. Euro a rovněž EBIT ve výši 4,8 mil. Euro.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688