Tiskové zprávy  |  23.05.2011 14:12:15

Koupit ČEZ nebo ERSTE? Bude koruna dále růst nebo s investicí raději vyčkat?

Praha 23. 5. 2011 - BIG EXPERT předkládá čtenářům a investorům informace již 17 let

Ano, i na takové otázky umí odpovědět tradiční a historií prověřená anketa BIG EXPERT, která dává prostor k vyjádření odborníkům, tj. expertům z řad obchodníků s cennými papíry. BIG EXPERT pravidelně každý týden zveřejňuje názory odborníků/expertů na vývoj trhu, a to nejen kapitálového, ale i měnového, či predikuje vývoj úrokových sazeb. Cílem projektu je přinést vodítko laické veřejnosti pro lepší orientaci mezi investičními příležitostmi. Mezi společnosti, které spojily své jméno se značkou BIG EXPERT, patří významní čeští obchodníci s cennými papíry jako například Cyrrus, SAXO Bank, UniCredit Bank Czech Republic, J&T BANKA a další.

Dušan Jalový z UniCredit Bank říká: "Pro nás je přidanou hodnotou účasti v projektu BIG EXPERT možnost prezentovat názory v médiích a zviditelnění naší společnosti. V případě dobrých výsledků odhadů navíc příležitost zaujmout současného i možného budoucího klienta. Je to naše prezentace, ale i soutěž s ostatními." a Ondřej Moravanský ze společnosti Cyrrus potvrzuje: "Anketu BIG EXPERT vnímám jako možnost poměřit své analytické schopnosti s ostatními kolegy v oboru a zároveň jako jistou informaci o tom, jak o aktuálním tržním vývoji uvažují ostatní účastníci ankety.”

Jedinečnost projektu nespočívá jen v predikci vývoje českého a zahraničního kapitálového a měnového trhu, či vývoje úrokových sazeb, ale také ve vyhodnocení a porovnání takovýchto predikcí analytiků se skutečností. Analytik porovnáním svých predikcí a predikcí ostatních analytiků získává cennou zpětnou vazbu. Nejúspěšnější analytiky BIG EXPERT každoročně vyhodnocuje a oceňuje.

Podobné ankety a průzkumy mají ve světě velkou tradici a svůj význam. Po otevření kapitálového trhu v Česku v polovině devadesátých let takovýto výzkum u nás chyběl, i proto vznikla před 17 lety anketa BIG EXPERT. Dominantnost a unikátnost tohoto projektu přetrvává do dnešních dnů.

Žádný názor, i toho nejpovolanějšího analytika, nemůže nikomu garantovat jistý výnos. Snahou BIG EXPERT je přinést komplexní přehled názorů odborníků renomovaných firem. Nejde o přesná doporučení, jak investovat, ale o jeden z podkladů při investičním rozhodování.

BIG EXPERT, který je již čtvrtým rokem spojen s finančním serverem Kurzy.cz, významnou značkou mezi finančními internetovými servery, však nespí na vavřínech. V současné době pracuje na grafickém znázornění výstupů a predikcí pro větší přehlednost a atraktivnost ankety.

S výstupy investiční ankety BIG EXPERT se čtenáři mohou seznámit nejen na serveru Kurzy.cz, ale i na mnoha dalších významných finančním serverech českého internetu.
Finanční server Kurzy.cz patří mezi největší finanční servery českého internetu. Hlavními tématy serveru jsou investice, osobní finance a podnikání.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)

Přečtěte si také:

12.12.2023Investice na 5 až 8 let: Zlato, nebo raději stříbro? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
25.07.2019Investovat do akcií ČEZ nebo raději utéci? (3) Emil Dočkal (Dower-D)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688