Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  27.04.2011 12:20:13

Equity Update: Solidní výsledky podpoří chuť k riziku

Asijské akcie uzavřely výše a zveřejněné hospodářské výsledky i nadále malují obrázek zdravého soukromého sektoru, který se pomalu znovu pouští do utrácení a investic, takže i evropské akciové trhy ve středu otevřou výše.

Futures na index FTSE 100 jsou momentálně před otevřením trhů beze změny. Dnes bude velký den, čeká nás spousta makrodat a příval důležitých hospodářských výsledků. Později v průběhu severoamerického obchodování bude mít šéf Fedu Ben Bernanke historicky vůbec první veřejnou tiskovou konferenci, na níž bude odpovídat na dotazy ohledně ekonomiky USA.

První hospodářské výsledky jsou pozitivní; Synthes souhlasí s akvizicí ze strany Johnson & Johnson

  • Společnost ABB vykázala za první čtvrtletí čistý zisk ve výši 655 USD oproti odhadovaným 684 USD, které analytici předpokládali na základě poptávky po automatizačních zařízeních společnosti a snižování nákladů.
  • Skupina Credit Suisse vykázala za první čtvrtletí čistý zisk ve výši 1,14 mld. CHF oproti 1,32 mld. CHF očekávaným na základě slabší aktivity v investičním bankovnictví a zatížení vlastním dluhem.
  • Společnost DSM vykázala za první čtvrtletí čistý zisk ve výši 166 mil. EUR oproti analytiky odhadovaným 127 mil. EUR.
  • Volvo vykázalo za první čtvrtletí čistý zisk ve výši 4,1 mld. SEK oproti očekávaným 3,5 mld. SEK a s ohledem na poptávku, jež překonává očekávání, zvýšilo prognózu letošních tržebEvropě a severní Americe. Čísla ukazují, že tok objednávek a prognózy na následující rok vyhlížejí pro odvětví dopravy optimisticky.
  • Společnost Ericsson vykázala za první čtvrtletí čistý zisk ve výši 4,1 mld. SEK oproti očekávaným 3,1 mld. SEK; analytici svůj odhad zakládali na vyšší poptávce po zařízeních pro širokopásmové bezdrátové připojení. Z rozšiřování bezdrátových 3G systémů po celém světě, jak spotřebitelé nakupují stále více chytrých telefonů, by měla společnost Ericsson profitovat i nadále.

Společnost Johnson & Johnson právě oznámila dohodu o akvizici společnosti Synthes za cenu okolo 21,3 mld. USD v penězích a akciích. Tato kombinovaná nabídka je zhruba o 8,5 % vyšší než včerejší cena při uzavření trhů. Vzhledem k přezkumnému antimonopolnímu řízení nebude tato zřejmě transakce uzavřena dříve než v první polovině roku 2012.

HDP Velké Británie má mírně stoupnout
Po 0,5% mezičtvrtletním poklesu za 4. čtvrtletí se očekává, že za 1. čtvrtletí letošního roku stoupne HDP mezičtvrtletně o 0,5 % (08:30 GMT), což sotva vykompenzuje pokles z předchozího čtvrtletí. Ekonomika Velké Británie zápasí s vážnými problémy – při zvýšeném inflačním tlaku zůstává růst velmi slabý.

Smíšená makrodata z USA, výhled Japonska snížen na negativní
Včerejšek přinesl smíšená makrodata z USAspotřebitelská důvěra sice překonala očekávání a zlepšily se i údaje z pracovního trhu, ale index výrobních aktivit richmondského Fedu poklesl z 20 bodů na 10, což ukazuje na určité zpomalení expanze výroby v regionu.

Agentura S&P snížila výhled Japonska ze stabilního na negativní, přičemž se zároveň ukázalo, že maloobchodní tržbyJaponsku zaznamenaly v březnu prudký pokles. I přes tyto negativní zprávy uzavřely japonské akcie včerejší obchodování na vyšších hodnotách.

Investice do budoucnosti společnosti Amazon srazily její ziskovost
Včera společnost Amazon, vedoucí hráč na trhu internetového obchodování, zveřejnila údaje o tržbách za 1. čtvrtletí, které nejenže překonaly očekávání, ale byly o vynikajících 38 % výše než před rokem. Přesto investice do nových skladů a rozšíření služeb cloud computingu stlačily provozní marže a zisk na akcii se tak zastavil na 0,44 USD oproti analytiky očekávané hodnotě 0,61 USD. Společnost taktéž oznámila nižší odhad provozního zisku na příští čtvrtletí. Během obchodování však poklesly akcie o pouhých 1,7%, protože se zdá, že investorům se tento růst tržeb zamlouvá a vyčkávají, zda spolu s tržbami neporoste i ziskovost.

Důležité hospodářské výsledky, které budou zveřejněny dnešního dne

  • Očekává se, že Barclays oznámí zisk na akcii za 1. čtvrtletí ve výši 0,09 GBP
  • Očekává se, že BP oznámí zisk na akcii za 1. čtvrtletí ve výši 0,30 GBP
  • Očekává se, že GlaxoSmithKline oznámí zisk na akcii za 1. čtvrtletí ve výši 0,31 GBP

Očekává se, že Boeing oznámí zisk na akcii za 1. čtvrtletí ve výši 0,70 USD

Více informací najdete na www.saxobank.cz.

Peter Garnry, Equity Strategist, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 11:15  Samsung: Dotace od americké vlády na výrobu čipů Research (J&T BANKA)
Út 10:57  S&P500 v největším dvoudenním poklesu za více než rok Research (Česká spořitelna)
Út   9:54  HK.cash po údajích z Číny klesá o téměř 1 % X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688