Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  13.04.2011 12:39:53

Na pořadu dne je JPMorgan, Alcoa to odnesla nezaslouženě

Evropské akciové trhy otevřou ve středu výše po smíšené asijské seanci, která díky nárůstu automobilových firem uzavírala výše. Dnes doopravdy začíná výsledková sezóna, protože budou zveřejněny výsledky amerického bankovního giganta JPMorgan Chase & Co.

Futures na index FTSE 100 jsou před začátkem obchodování o 0,4 % výše. Pokud jde o zveřejňovaná data, dnes investory čekají britské březnové údaje o změně počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti (08:30 GMT), u kterých se oproti únoru, kdy byl zaznamenán pokles o 10,2 tis., očekává tentokrát pokles o 3,0 tis., což ukazuje na stále jen pomalu se zlepšující trh práce. Ve stejnou dobu z Velké Británie také přijdou údaje o únorové míře nezaměstnanosti podle ILO, u které se ve srovnání s lednem neočekává žádná změna, takže by měla zůstat na 8,0 %.

Ve Spojených státech se v první obchodní den po zveřejnění výsledků společnosti Alcoa akcie této firmy propadly o 6 %. Mnoho analytiků tyto výsledky pečlivě studuje, protože odhady výnosů mírně nevyšly. V některých komentářích zaznívají názory, že hospodářské výsledky společnosti Alcoa předznamenávají obrat indexu S&P 500 směrem dolů. Jedná se o jeden samostatný údaj, nebo se svět změnil? Domníváme se, že propad akcií vychází z neporozumění situace. Výnosy i marže této společnosti posledních dvanáct měsíců rostou, ba co víc, v meziročním srovnání nabral růst výnosů za posledních dvanáct měsíců na rychlosti. Také všechen ten poprask kvůli nižšímu provoznímu cash flow je jen mnoho povyku pro nic. Provozní cash flow společnosti Alcoa jde v prvním čtvrtletí pokaždé dolů, takže o nic nejde. Nevidíme žádný důvod, proč by měly akcie ztratit 6 %. Pokud tedy nic jiného, je to alespoň příležitost pro ty, kdo stále ještě věří, že hospodářské oživení je stabilní.

Výsledková sezóna dnes přeřadí na vyšší rychlostní stupeň, až americká banka JPMorgan Chase & Co. zveřejní své hospodářské výsledky za první čtvrtletí (11:00 GMT). Očekává se zisk na akcii ve výši 1,16 USD oproti loňským 0,74 USD. Vzhledem k velké exponovanosti této banky v oblasti spotřebitelských úvěrů a investičního bankovnictví budou její výsledky pod drobnohledem, protože investoři budou pátrat po známkách zvyšující se kvality úvěrů. Jednou z největších hnacích sil očekávaného růstu zisků této banky je obchodování s kreditními kartami, v němž se bance skutečně obrátila karta, když ze ztrát v prvním čtvrtletí 2010 její zisky vyšplhaly na 1,3 mld. USD ve čtvrtém čtvrtletí.

 Více informací najdete na www.saxobank.cz.

Peter Garnry, Equity Strategist, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688