Designová značka Moree zazáří i v Česku

Společnost Moree, německý výrobce exkluzivního a inovativního svítícího nábytku, vstupuje na český trh. Značka je výjimečná především čistými liniemi a silným designem. Produkty Moree bude na českém trhu výhradně distribuovat společnost Oxygenic, která již zastupuje několik dalších značek. Distribuce začíná v pravý čas pro letní sezónu. Produkty Moree se totiž hodí jak do interiéru, tak i na terasy či zahrady. Ve velké míře jsou také využívány v restauračním a hotelovém segmentu.

Stolek Lounge je absolutní klasika značky Moree. Svítící stolek, jehož křivky připomínají tvar jo-jo, lze použít jak v interiéru, tak exteriéru, kde díky důmyslné světelné technologii patřičně dotváří atmosféru místa. Lounge byl prvním kouskem z dílny Moree v roce 2005. Od té doby přinesla značka, jejíž tvůrci vyznávají čisté tvary a jsou fascinováni světlem, jedenáct dalších výrobků v celkem 24 verzích.

Designéři Moree s velkou technickou odborností a láskou ke světlu

Design značky Moree vzniká v německém Düsseldorfu, kde kolem sebe dva zakladatelé Dirk Hagen Zimmermann a Christian Drawert shromáždili tým umělců a designérů, kteří přinášejí stále nové a nové nápady pro svítící nábytek. Vlastní výroba je umístěna ve Wuppertalu, bývalém centru textilního průmyslu západního Německa. K výrobě jsou využívány pouze ty nejkvalitnější materiály, které zaručují nejoptimálnější propustnost světla (PE, ABS, PMMA pro velmi lesklé povrchy). Samozřejmostí je tuhost, odolnost, stálobarevnost a velmi snadná údržba.

„Společnost Moree je průkopníkem v oblasti svítícího nábytku. Zejména technologii LED jsme nasadili jako první a následně se stala obecně uznávaným trendem v oblasti nábytku na mezinárodních veletrzích,“ říká Christian Drawert jeden ze spolumajitelů Moree.  LED jednotky jsou pestré, vysoce svítivé a jsou nastaveny tak, aby vytvářely rovnoměrně zářící nábytek nebo předměty. LED diody poskytují celé světelné spektrum včetně bílé barvy a možnosti dálkového ovládání, výběru barev nebo funkce stmívání. Produkty Moree LED nabízejí nekonečné množství různých světelných atmosfér.

Produkty pro milovníky barev a světla 

Portfolio produktů zahrnuje světelný nábytek a bytové doplňky pro vnitřní i venkovní použití, a to ve variantě LED technologie nebo s možností zvolit síťové napájení či baterie.

Je jedno, kam ho umístíte. Bude se perfektně vyjímat jak v obývacím pokoji, kuchyni, jídelně či na terase. Stoly Lounge jsou k dispozici v různých výškách a výbavách. Lze je použít se skleněnou deskou, ale i bez ní. Nepřímé osvětlení stolu pohodlně nahradí stolní svítidlo.

Multifunkční světelná kostka se stane výrazným doplňkem jak interiéru, tak i exteriéru. Může být použita jako odkládací stolek vedle sedací soupravy, postele, oblíbeného křesla či dokonce vany. Kostka může být použita také pro sezení. Pro větší komfort lze doplnit polštářky.

Eraser je stolní světlo, které díky inteligentnímu designu a technologii umožňuje stmívání energeticky úsporné žárovky. Světelný blok je zakotven v hliníkovém pouzdře a podle míry vytažení se zvyšuje či zmenšuje intenzita světla. Vhodné rozměry Eraseru umožňují jeho využití jako nepřímého světla na příborníku, psacím nebo nočním stolku. Jedná se o společný projekt značky Moree a německého designerského dua Steffena Kehrlera a Julie Landsiedlové.

RGB LED žárovka umožňuje ztlumit a měnit barvy pouhým stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači.

Další produkty včetně cen lze najít na internetových stránkách www.moree.cz

„Značku Moree a její světelný nábytek lze najít takřka po celém světě. A to nejen v designově vybavených interiérech, ale také v nočních klubech, hotelech či restauracích. Mnoho společností si výrobky Moree krátkodobě pronajímá a využívá je při nejrůznějších eventech,“ upřesňuje Luboš Žáček, zástupce českého distributora a dodává, že značka Moree totiž na sebe vždy upoutá pozornost, a o to jde při veletrzích nebo dalších událostech především. I výhradní distributor v ČR nabízí možnost krátkodobého pronájmu.

Značka Moree je v současné době distribuována v 21 zemích po celém světě. „Jsme rádi, že se naše výrobky začínají prodávat v České republice. Je zde mnoho nadějných designérů či interiérových architektů a my pevně věříme, že je zaujmeme. Samozřejmě jsme otevřeni všem novým myšlenkám,“ říká Christian Drawert, Moree CEO.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry