Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  21.02.2011 11:53:55

Equity Update: Čína a Blízký východ brzdí akcie

Evropské akciové trhy otevřou v pondělí o něco níže, neboť napětí na Blízkém východě a zpřísnění měnové politikyČíně posílají globální chuť k riziku dolů a ceny ropy naopak vzhůru.

Futures v Hong Kongu se momentálně před otevřením trhů v Evropě obchodují o 0,2 % níže. Nejdůležitějším makroekonomickým údajem, který dnes stojí za pozornost, bude index nákupních manažerů v eurozóně (09:00 GMT) a německý průzkum IFO (09:00 GMT). Od obou se očekává potvrzení silného sentimentu a pozitivního výhledu v evropském sektoru služeb. Zásadní otázkou dneška bude, kterým směrem by se měli investoři vydat, když vynořující se rizika zpřísnění měnové politiky, rostoucích cen ropy a dluhových potíží Evropy mohou být brzdou růstu.

Dnes ráno přední producent pivaEvropě, společnost Carlsberg, vykázala výnos na akcii za fiskální rok 2010 ve výši 35,08 DKK oproti očekávaným 36,74 DKK; očekávání vycházelo ze silných výsledků ve všech regionech a segmentech, které ohlašoval management.roce 2011 společnost očekává nárůst čistých příjmů o více než 20 %.

V průběhu australské seance se společnost West Australian Newspapers Holdings dohodla na koupi Seven Media Group, provozovatele sítě komerční televizní sítě a nakladatelství, za přibl. 1,98 mld. AUD. Tato transakce, jejíž hodnota je po započtení přebíraného dluhu 4,09 mld. AUD, by se v případě uskutečnění stala největší akvizicí mediální společnosti, k jaké kdy v Austrálii došlo. Po uskutečnění obchodu se Seven Media Group stane držitelem 29,6% obchodního podílu v nově vzniklé společnosti; po zveřejnění této zprávy posílily její akcie o 2,3 %.

Společnost HCA před víkendem oznámila, že chystá primární emisi akcií, v jejímž rámci by chtěla utržit 27-30 USD na akcii, a že akcie budou na burzu uvedeny ve velmi blízké době. Vlastníkem tohoto amerického řetězce nemocnic jsou společnosti KKR & Co. a Bain Capital LLC, které odkoupily HCA v roce 2006 za 33 mld. USD, čímž se tato transakce ve své době stala největším výkupem podpořeným úvěrem (LBO) v historii. Ohlášená emise následuje po podobném kroku společnosti ISS, která je největším světovým poskytovatelem úklidových služeb pro firemní prostory, která také minulý týden oznámila chystaný vstup na burzu, takže trh IPO je velmi aktivní.

Více informací najdete na www.saxobank.cz.

Peter Garnry, Equity Analyst, Saxo Bank, www.saxobank.cz

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688