Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Finance  |  02.02.2011 11:35:06

Nejvstřícnější banka v roce 2010 podle odborné poroty - Česká spořitelna

U odborné poroty projektu klientského ratingu OVB Vstřícná banka se vítězem za celý rok 2010 stala Česká spořitelna. Česká spořitelna v hodnocení odborné poroty předběhla druhou Komerční banku jen o pouhé 1,14 procenta.

Česká spořitelna si od odborníků vysloužila v průměru za celý rok 2010 hodnocení 71,18 %. Jako druhá nejlépe hodnocená se umístila Komerční banka, která získala 70,04 %. Teprve na třetím místě se u odborníků umístila Nejvstřícnější banka roku 2010 GE Money Bank se ziskem 66,59 %.

Odborná porota je kromě veřejnosti a serveru www.bankovnipoplatky.com jedním z hodnotitelů v projektu klientského ratingu OVB Vstřícná banka. Její podíl na celkovém hodnocení je 58 procent. Odborná porota má tak v celém hodnocení jednoznačně nejsilnější váhu.

Česká spořitelna je u odborníků nejvstřícnější bankou

Česká spořitelna byla v hodnocení odborníků nejúspěšnější v prvním, druhém i čtvrtém čtvrtletí. Na pozitivním hodnocení ze strany odborné poroty se plně projevila komplexnost i rozsah služeb, nabízených touto bankou, stejně jako její velmi dobrá dostupnost a i dobré hospodářské výsledky.

Z hlediska měření aktivity v jednotlivých čtvrtletích byla navíc tato banka jednoznačně nejaktivnější bankou na našem trhu, kdy každé čtvrtletí přicházel i s několika desítkami, úprav inovací či zavádění nových produktů. Banka tak byla velmi dobře v konkurenci ostatních bank vidět.

Česká spořitelna byla bezpochyby velmi aktivní po celý rok. Její vstřícnost vyplývá mimo jiné i z objektivních skutečností daných velikostí banky a její tržní silou. Důležitý je tak fakt, že všechny skupiny klientů si u této banky najdou to, co skutečně potřebují. Když se k těmto skutečnostem přičte i silná inovativnost banky a stálá přítomnost v médiích, tak ani fakt poměrně vysokých cen nemůže ohrozit pozitivní hodnocení této banky.“ komentuje své celoroční hodnocení porotce Miroslav Zeman 

Stejně jako po celý rok 2010 platí, že negativně ovlivňovalo hodnocení České spořitelny výše poplatků a jejich struktura. Tuto problematiku však kritizovaly porotci i u dalších hodnocených bank.

 

Komerční banka – silná konkurence České spořitelny

Komerční banka za celý rok 2010 v hodnocení odborné poroty zaostala jen minimálně. Rozdíl v hodnocení mezi těmito bankami činil jedno procento. Komerční banka tak prokazuje, že je důstojným a asi největším konkurentem České spořitelny.

Komerční banka nabízí stejně jako ČS velké a pestré množství produktů i služeb a je schopna nabídnout své služby všem skupinám klientů. Mírně Komerční banka zaostávala za svým největším konkurentem ve svých aktivitách a komunikaci s veřejností. Nutno však podotknout, že tento rozdíl odpovídá skutečně minimálnímu rozdílu v hodnocení.

Komerční banka však na rozdíl od ČS dokázala zlepšovat své hodnocení v oblasti poplatků. To znamená, že poplatková politika šla na rozdíl o ČS správným a pro klienty pozitivním směrem.

GE Money Bank vynikala inovativností i dobrými nápady

GE Money Bank se stala absolutním vítězem OVB Vstřícná banka za rok 2010. V hodnocení odborné poroty za celý rok však skončila pouze třetí.  Její průměrné hodnocení činilo 66,59 procenta.

Tato banka však na sobě v průběhu roku velmi zapracovala. Hodnocení odborné poroty u této banky v průběhu roku neustále rostlo. GE Money Bank si tak dokázala polepšit z hodnocení 62,38 procenta v prvním čtvrtletí na 69,9 procenta ve čtvrtletí čtvrtém, kdy už přímo začala ohrožovat suverénní postavení dvou větších bank.

GE Money Bank nevynikala velikosti a rozsahem nabídky jako velké banky, ale rozhodně byla rovnocenným soupeřem v oblasti komunikace s klienty, nových, průlomových nápadů uváděných do praxe i dynamikou, která se v průběhu roku zvyšovala.

 

Hodnocení odborné poroty za celý rok 2010:

Banka

Hodnocení

Česká spořitelna

71,18

Komerční banka

70,04

GE Money Bank

66,59

UniCredit Bank

64,93

Poštovní spořitelna

63,14

ČSOB

62,79

Raiffeisenbank

62,65

 

Kompletní výsledky hodnocení odborné poroty naleznete zde:

http://www.vstricnabanka.cz/h/hodnoceni.html?b=1&l=3

 

Veřejnost může banky hodnotit zde:

www.vstricnabanka.cz

 

 

02.02. 12:11  Opravdu vtip? (předseda uličního výboru)
02.02. 11:46  Opravdu vtip? (ava)
02.02. 11:42  Opravdu vtip? (ČEZFILL)

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

Přečtěte si také:

05.05.2015GEEN Nejvstřícnější bankou za celý rok 2014 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688