Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  13.01.2011 10:12:03

Pohyb nahoru kvůli očekáváním spojeným s Intelem

Evropské akciové indexy ve čtvrtek otevřou výše díky obecně silnému očekávání ohledně nadcházející výsledkové sezóny a dnešní uveřejněná data o společnosti Intel by tento sentiment měla povzbudit.

Pokud jde o plánovaná zveřejnění, sledujte oznámení BoE a ECB o úrokových sazbách a obzvláště vyjádření J. C. Tricheta na následující tiskové konferenci. Obecně se čeká, že Trichet bude komentovat situaci v Portugalsku.

Akciové trhy se zaměří na výsledky společnosti Intel a na následný konferenční hovor. Přesný čas, kdy budou výsledky zveřejněny, nemáme. Očekává se, že výsledky vykážou nárůst z 0,440 USD za akcii ve 3. čtvrtletí na 0,530 USD za akcii ve 4. čtvrtletí. Příčinou je z velké části růst tržeb, neboť ten by měl vzrůst z 10,72 mld. USD na 11,36 mld. USD. Vlastní data společnosti Intel uvádějí pro 4. čtvrtletí 11,40 mld. USD. Skutečně zajímavá je na růstu tržeb Intelu jejich lokalizace: růst tržeb ve 3. čtvrtletí pocházel celý z rozvíjejících se trhů, tentokrát ale opravdu očekáváme, že určitá část bude pocházet z USA. Pokud tomu tak bude, posílí to naše přesvědčení, že USA letos zažijí silné oživení, s očekávaným růstem HDP ve výši 2,7 %.

V poslední době se mluví o záchraně Portugalska ze strany EU/MMF. Stávající situace v Portugalsku povede podle nás s vysokou pravděpodobností právě k tomuto závěru. Neočekává se, že by v dohledné době Jean-Claude Trichet jakýmkoli způsobem změnil úrokové sazby a pro není ani BoE. Věnujme ovšem pozornost tiskové konferenci ECB. Očekáváme, že Trichet zde bude situaci v Portugalsku nepřímo komentovat a naznačí, zda záchrana skutečně přijde. Pokud ano, pak se domníváme, že trhy začnou testovat Španělsko. Jak už bylo několikrát řečeno, Španělsko je úplně jiný případ, je to VELKÁ ekonomika. Tak velká, že pokud investoři skutečně vyvinou na španělské vládní dluhopisy určitý tlak, měli bychom očekávat pokles EURUSD a také – minimálně v Evropě – pokles akciových trhů – bez ohledu na to, zda se právě nacházíme ve výsledkové sezóně, či nikoli.

Co se týče dnešního obchodování, zaujímáme býčí postoj k technologickým společnostem, neboť očekáváme solidní výsledky od společnosti Intel – takže věnujte pozornost STMicroelectronics. Své výsledky zveřejní zítra i JPMorgan a zde očekáváme překvapení směrem nahoru. Pozitivně se tedy dále stavíme ke společnostem JPMorgan, Goldman Sachs a UBS. Všeobecně se čeká, že v důsledku druhé vlny kvantitativního uvolňování půjdou nahoru příjmy divizí aktiv s pevným výnosem, podobně jako tomu bylo v období prvního kola. Jinak další růst zaznamenáváme u asijských producentů komodit, takže sledujte Rio Tinto a BHP Billiton.

Autor: Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist, Saxo Bank

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 11:08  Graf dne - US100 (23.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Út 11:07  SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi Research (J&T BANKA)
Út   9:34  Indexy v pondělí poskočily výše Research (Česká spořitelna)
Út   9:01  22. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pondělním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688