Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  11.01.2011 10:38:17

Trhy otevírají v kladných číslech kvůli cenám energií a začátku výsledkové sezóny

Očekává se, že evropské akciové indexy otevřou v úterý výše, protože ceny energií pokračují v růstu. Reakce na včerejší zveřejnění hospodářských výsledků společnosti Alcoa jsou smíšené. Nejdůležitější ekonomickou událostí dneška bude zveřejnění velkoobchodních zásob v USA, pravděpodobně ji ovšem zastíní výsledky společností JPMorgan ve 13:00 SEČ a Intel (čas nebyl oznámen).

Na výsledky společnosti Alcoa reagovaly trhy se smíšenými pocity. Navzdory nárůstu cen hliníku o zhruba 14 % byly tržby zklamáním. Příjmy překvapily směrem nahoru, ale společnost Alcoa obvykle poutá pozornost jen proto, že je první, která výsledky zveřejňuje. Mnohem důležitější bude dnešní zveřejnění hospodářských výsledků společnosti JPMorgan. Očekává se, že JPMorgan oznámí tržby ve výši 24,293 mld. USD oproti předchozím 23,824 mld. USD a zisky ve výši 0,995 USD na akcii oproti předchozím 1,010 USD na akcii. My u zisků JPMorgan očekáváme překvapení směrem nahoru, a to ze dvou důvodů. Za prvé, JPMorgan bude pokračovat v rušení úvěrových rezerv ve výši kolem 1,5 mld. USD, a za druhé, program QEII z dílny Fedu je pro její divizi aktiv s pevným výnosem velmi ziskový.

Pokud se potvrdí překvapivé zvýšení, které očekáváme, budou trhy reagovat pozitivně. Hospodářské výsledky budou ovlivňovat vývoj trhu dalších cca 14 dnů a všeobecně čekáme, že výsledková sezóna bude velmi silná ― zejména v USA, kde ve srovnání s tím, co se momentálně v cenách odráží, očekáváme mnohem lepší výsledky.

Co se týče dnešního obchodování, v očekávání silného výsledku společnosti JPMorgan vnímáme pozitivně investiční banky. Mezi naše favority patří JPMorgan, Goldman Sachs a UBS. Retailové banky by se mohly na vlně solidních výnosů banky JPMorgan svézt také, ovšem budou-li banky v regionech jižní Evropy nadále trpět obavami z nedostatku likvidity, bude následovat korekce. Jinak jsme optimističtí, co se týče energetiky ― zejména průzkumných a těžebních společností (viz např. BP, BG Group a Total).

Autor: Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688