Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  07.01.2011 22:20:24

US trhy – rekapitulace minulého, 1. týdne, a výhled na týden od 10. 1.


Zhodnocení uplynulého týdne:

 

V prvním týdnu roku 2011 trhy pokračovaly v růstu, hnány pozitivními makrodaty z první poloviny týdne. Reportován byl v pondělí lepší výsledek výrobního indexu ISM, v úterý průmyslové objednávky, které rovněž překonaly očekávání a zpráva ze zasedání FEDu, která naznačila další pozvolné oživování ekonomiky. Ve středu přišla výrazně lepší data týkající se změny zaměstnanosti a ISM indexu nevýrobního sektoru. V druhé polovině týdne však byl zveřejněn horší výsledek jak nových, tak pokračujících žádostí v nezaměstnanosti a v pátek týden končil nižším než očekávaným přírůstkem pracovních míst mimo zemědělství, který byl ale mírně vyvážen snížením celkové míry nezaměstnanosti, kdy tato dosáhla za prosinec výše 9,4 % oproti minulé hodnotě 9,8 %. Trhy kopírovaly vývoj makrodat a v první polovině týdne rostly a koncem týdne dosažené zisky korigovaly.

V pondělí začíná výsledková sezóna, zahajovaná tradičně výsledky společnosti Alcoa a to po uzavření trhu. Otázkou zůstávají výsledky firem a naplnění očekávání i to, jak trhy budou výsledky akceptovat a zda budou i pozitivní data stačit na další lednový růst, nebo zda povedou záhy k realizaci zisků.

V uplynulém týdnu poměrně znatelně oslabilo zlato právě díky víře investorů v další ekonomický růst a kleslo ze svých maxim na hodnotách 1425 USD k závěrečnému kurzu přibližně 1370 USD za unci. Pokles ceny zlata i dalších materiálů a komodit byl podpořen také posilováním dolaru, který se na páru EUR/USD dostal až blízko hodnotě 1,29. Posilováním dolaru také utrpěla ropa, která rovněž opustila svá lokální maxima na hodnotě přes 92,50 USD za barel a dostala se v pátečním low až na hodnotu 87,25. Týden uzavírala pak nad hodnotou 88 USD.

Z pohledu sektorů se příliš nedařilo právě sektoru základních materiálů, který ztrácel -1,2 %. Většina ostatních sektorů rostla a nejlépe se dařilo technologiím s přírůstkem +1,5 %.

  

Makrodata:

V 2. týdnu roku 2011 nás čekají v úterý velkoobchodní zásoby, ve středu žádosti o hypotéky a Béžová kniha FEDu, ve čtvrtek pak opět nové a pokračující žádosti v nezaměstnanosti a obchodní bilance. Týden uzavře v pátek údaj o maloobchodních tržbách, průmyslové výrobě a využití kapacit.

Kompletní přehled očekávaných makrodat naleznete na adrese http://www.grantcapital.cz/komentare-k-akciovemu-trhu/us-makrodata/.

 

Modelové portfolio:

V 1. týdnu roku 2011 modelové portfolio Grant Capital nakupilo akcie CAGC a TLB. Prodávalo pak akcie CAGC, PKX a FE. Podrobnosti o modelovém portfoliu naleznete na adrese http://www.grantcapital.cz/obchodovani/modelove-portfolio/.


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR a v USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688