Czechwealth (Czechwealth)
Akcie v ČR  |  05.01.2011 09:43:09

Naši favorité roku 2011 – část 1./3


Na české burze stále máme favority, o kterých víme, že mají potenciál dalšího růst s přiměřeným rizikem. Jedním z nich je Telefonica O2. Pojďme se podívat na informace, které nám toto potvrzují. V poslední době byly na společnost Telefonica O2 vydány nové upgrady, první je od  Citibank – doporučení je koupit s cenovým cílem 525 . Citibank postavila svoji analýzu na štědré dividendové politice, která by měla v následujících letech pokračovat – viz tabulka níže.

2010

2011

2012

2013

2014

2015

40

 40

40

42

45

47

 

Samozřejmě dividenda by měla být vyplácena za předpokladu, že společnost zastaví pokles příjmů v pevném segmentu, nastane pozvolný růst v mobilním segmentu a nenastane výrazné snížení propojovacích poplatků. Na dividendě by se také měla začít podílet dceřiná společnost Telefonica O2 Slovakia.

Jako další vydala analýzu společnost ERSTE, která doporučuje akcie akumulovat s cílovou cenou 450 . A jako poslední vydala analýzu společnost Morgan Stanley. Společnost zaujala Telefonice O2 neutrální náhled a stanovila cílovou cenu 450 . Což skýtá 17% růstový potenciál, proti včerejší zavírací ceně. Ve své analýze společnost nastínila několik možných scénářů. Kritický scénář počítá s poklesem příjmů ve všech částech segmentů a následným poklesem dividendy na zhruba 50% výplatního poměru/zisku. Pozitivní scénář analýzy odhaduje růst zisku společnosti a následné navýšení dividendy až k 45 . Zde by společnost nastavila cílovou cenu na 540 .

Náš náhled na společnost

Zmiňované analýzy částečně poukazují na potenciál společnosti, o kterém se již delší dobu zmiňujeme v našich analýzách a seminářích. Dle našeho názoru, bude dividenda zachována na úrovni 40 po dobu minimálně dvou let. Následně by se měla na tvorbě zisku začít významněji podílet dceřiná společnost na Slovensku, do roku 2015 by mohla slovenská divize na zisku podílet 20%, což by nahradilo výpadek zisku z pevného segmentu.

Po dvou letech by také měl nést ovoce projekt, který je vyvíjen ve spolupráci s PMDP Plzeň, kdy Plzeňská karta je implementována v mobilním telefonu. Mobilní telefon se tak stává platebním médiem a v brzké době tato technologie může nahradit i kreditní karty. Technologie je založena na NFC (Near Field Communications).

Používání uvedeného řešení je identické s užíváním standardní Plzeňské karty - bezkontaktní čipové karty založené na technologii MIFARE, kterou vyvinula společnost NXP Semiconductors. V projektu jsou již zapojeny velké banky, Vodafone a VISA, které vidí v této technologii velký potenciál. Telefonica počítá, že v následujících letech by měla tato technologie generovat 600 až 800 mil. zisk.

Náš náhled je na společnost pozitivní, akcii máme nakoupenou a vidíme v akcii veliký potenciál. Náš cíl je 480 .

 

Tyto zprávy pro Vás připravuje společnost Czechwealth


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 16:37  Akciové trhy: Evropské indexy výrazně ztrácí - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688