Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  16.12.2010 13:36:37

Bavme se o výnosech

Výnosy, výnosy, výnosy….
Nelíbí se mi to, protože situace je dost obtížná. Všechny včerejší pohyby na trhu se točily okolo úrokových sazeb dlouhodobých amerických dluhopisů, o kterých jsem tu vytruboval už několik posledních dní. Úročení desetiletých dluhopisů vystoupilo na své maximum na úrovni 3,55 a o sazbách 30letých dluhopisů se tu raději ani nebudu zmiňovat. Úplně postačí, když zmíním, že to stačilo k tomu, aby JPY oslabil a USD posílil vůči všem měnám. EURUSD dost rychle oslabil, přes noc se dostal na minimum 1,3212/15 a příliš přesvědčivě nevypadal ani dnes ráno při korekci zpět nad úroveň 1,3250. Myslím si, že zmíněná korekce dlouho nevydrží, protože dnes lze očekávat dostatečné množství zpráv, které pošlou pár opět dolů, a novou mezní hranicí při pohybu směrem dolů by se tak mohla stát úroveň 1,3180. V Evropě dnes zahajuje 2denní summit, čeká nás také aukce španělských dluhopisů, přičemž ve světle včera naznačené revize úvěrového ratingu Španělska, ke kterému se chystá agentura Moody’s, lze očekávat, že investoři budou poněkud opatrnější. To samozřejmě ani nemusím zmiňovat sérii amerických dat, které nás čekají odpoledne, ani dopoledne oznámené rozhodnutí SNB ponechat úrokové sazby CHF beze změny.

Pokud jde o ostatní páry, tak GBPUSD zůstává i nadále slabý a tempem obracejícího se ropného tankeru se tato věc konečně ocitá na čerstvých minimech a klíčovou úrovní, která by otevřela prostor pro další pokles, je 1,5530/15. USDJPY se včera díky úrokovým sazbám prodral nabídkami na hladině 84,30 a dnes ráno je po něm stále slušná poptávka, přičemž další úrovní, která stojí za pozornost, je 84,80 (mezi tím ještě 84,50, ale ta není tak významná).

AUDUSD se také těší poptávce, i když byl dnes ráno níže, a noční údaje od protinožců, ačkoli nebyly zrovna úchvatné, tuto náladu nijak zvlášť neutlumily.
Posledních pár dnů mluvím o CHFJPY a tento pár se nyní obrací dolů. Dnes ráno je třeba sledovat úroveň 86,30, jejíž trvalé prolomení by nabídlo možnost výraznější korekce k hladině 84,80 a níže.

USDCAD zůstává ve vymezeném pásmu. Včera krátce poklesl k úrovni parity, kde se ale setkal se slušnou poptávkou, a tak jsme se zase rychle dostali o 50 bodů výše.
Stále zachovávám obezřetnost až ostražitost, protože dnešek bude pravděpodobně dost ošklivý.


Ken Veksler, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688