TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  30.11.2010 08:01:37

Ve Frýdku-Místku pokračuje skrytá koalice s komunisty, tvrdí ODS

Mediafax

FRÝDEK-MÍSTEK (MEDIAFAX) - Diskuze k volbám výborů kontrolního a finančního protáhla ustavující zasedání městského zastupitelstva ve Frýdku-Místku, které začalo v pondělí v 9 hodin ráno, až téměř do 16 hodin. Výsledek volby označili občanští demokraté za ukázku skryté koalice s komunisty.

"Přestože jsme druhou nejsilnější stranou v zastupitelstvu, máme v kontrolním i finančním výboru jen po jednom zástupci. Navíc se předsedou kontrolního výboru stal zastupitel z KSČM, která má ve výboru dva členy, přitom do zastupitelstva se dostalo jen 5 komunistů, občanských demokratů je tam osm," upozornil opoziční zastupitel za ODS Petr Konůpka s tím, že je to projev přetrvávající, byť skryté koalice s komunisty. Ti městu vládli spolu s ČSSD v uplynulém období, nyní přešli do opozice poté, co vítězná ODS vytvořila koalici s KDU-ČSL a Věci veřejnými.

V každém z výborů je jedenáct členů. Občanští demokrati chtěli znát na zasedání ustavujícího zastupitelstva klíč, podle kterého se bude volit do výborů zastupitelstva a do komisí rady. Odpovědi od nově zvolených radních se nedočkali. Práce ve výborech a komisích je honorovaná, celkem by mělo při radě pracovat osm až deset komisí po jedenácti členech. Komise bude ustavovat rada města z návrhů jednotlivých stran.

Na průběh ustavujícího zasedání zastupitelstva reagoval v jeho závěru dlouholetý zastupitel, bývalý tajemník úřadu a v současné době manažer soukromé firmy Pavel Kocich, který rezignoval na svůj mandát. Do zastupitelstva kandidoval jako nestraník za ODS. Jako důvody uvedl nedemokratické jednání zastupitelstva, na kterém teprve vznikající koalice neumožnila zařadit do programu diskuzi. Kocichovi také vadí, že primátorem Frýdku-Místku se stal Petr Cvik, který je občanem města jen formálně a ve skutečnosti bydlí v nedaleké obci Sviadnov. Také Kocich označil zvolení komunisty předsedou kontrolního výboru za důkaz, že koalice komunisty ve skryté podobě nadále trvá.

Po rezignaci Kocicha se novým zastupitelem stane další kandidát ODS, jímž je Miloš Merta.

Ivana Gracková, grackova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688