Střecha: volba na celý život

Péče o vlastní dům je velká radost i starost zároveň. Aby to dobré převážilo, vybírejte při stavbě i rekonstrukcích kvalitní materiály a výrobky, které maximálně usnadní práci, vyžadují co nejmenší údržbu a mají dlouhou životnost. Sázka na kvalitu se vyplatí při velkých i malých investicích. Výběr střešní krytiny a okapů patří k investicím na celý život, rozmyslete si proto dobře, jaké zvolíte. Šetřit se určitě nevyplácí. Možná právě pro vás bude správnou volbou lehká bezúdržbová krytina a skládací okapový systém ze Švédska.

 

Nabídka švédské společnosti Lindab představuje 4 různé typy profilovaných lehkých střešních krytin ve více jak 20 různých barevných odstínech a povrchových úpravách mat, polomat a lesk – Lindab Ideal, Mega, Topline a Goodlock.

 

Nová střecha za pár dní

Krytinu z kvalitního švédského ocelového plechu si navíc objednáváte přesně na míru své střechy, neplatíte ani metr materiálu navíc. Krytina se dodává v pásech o stavební šířce 1–1,12 m a délce podle potřeb a přání zákazníka, maximálně však 6,14 m. Posledním typem krytiny jsou šablony Goodlock s unikátním zámkovým kotvením a výškou vlny 48 mm, která je určena pro náročného zákazníka vyžadujícího esteticky dokonalé řešení pro svůj dům.

 

Výroba i následná montáž střešních krytin probíhá snadno a rychle, navíc díky extrémně nízké hmotnosti a velkému rozměru ušetříte při laťování krovu čas i peníze. Svůj dům budete mít pod střechou během několika dní, bez odpadu a průběžného zakrývání. Ke každé zakázce je zpracováván originální kladečský plán, který je součástí dodávky, nebo je k dispozici na vyžádání na technickém oddělení firmy Lindab. Kladečský plán velkou měrou urychlí a usnadní celou pokládku.

 

Volba na celý život

Prokázaná životnost krytiny je minimálně 40let v závislosti na podmínkách jakým je vystavena, a to bez nutnosti natírání nebo jiné zvláštní údržby. Garantovaná záruka od výrobce je 15 let -  na krytinu s ochrannou vrstvou Polyester 25µm a  30 let  na HB Polyester 50µm..

Co je dobré vědět o okapech

Odvodnění je součástí každé střechy a je pro dům stejně důležité jako střecha samotná. Správný výběr okapového systému vám může v budoucnu ušetřit spoustu času i peněz. Při volbě bezúdržbového systému LindabRainline nemusíte na okap příštích 40 let v podstatě ani sáhnout. Patří k nejprodávanějším okapovým systémům na našem trhu. Jedná se o pozinkovaný plech ze švédské oceli (o síle 0,6 mm), opatřený z výroby základní barvou a na povrchu pak ochrannou lakovou vrstvou HB Polyesteru. Barvu okapů díky 10 odstínům (včetně barvy mědi) snadno sladíte s barvou střechy i fasádou a váš dům získá zcela novou tvář.

 

Jednoduchá montáž

Při výběru okapového systému se zajímejte v prvé řadě o kvalitu materiálu a kompletnost systému. Přesvědčte se, jestli skutečně obsahuje vše co je k jeho zkompletování potřeba – spojky, objímky, mezikusy. Okapový systém Lindab si dokáže namontovat každý trochu zručný kutil. Montáž je jednoduchá, nic není třeba letovat nebo lepit jako u ostatních materiálů. Celý systém se poskládá jako stavebnice bez použití jakéhokoli speciálního nářadí. Montáž lze provádět v kterémkoli ročním období, dokonce i při minusových teplotách. Žlaby se spojují pomocí patentované  spojky s gumovým těsněním a tzv. bajonetovým uzávěrem - díky němu je spoj trvale těsný a navíc můžete okapový systém kdykoli rozebrat a pak znovu složit.

Šetřit se nevyplácí

Není lepší koupit obyčejné pozinkované okapy a natřít si je barvou, která se mi líbí?

V první fázi se to tak může zdát, když si ale spočítáte opakované natírání každých 5 let, cenu barvy, čas, který tím strávíte, rozhodně je výhodnější povrchově upravený systém, který bez natírání a další údržby vydrží 40let. Svody a žlaby stačí jedenkrát za rok vyčistit od spadaného listí a podobných nečistot a to je vše. Orientační cena systému LindabRainline na rodinný dům se střechou cca 150-200m2  je asi 22 000,-.

 

Od letošního roku byla záruka na kompletní okapový systém Lindab Rainline prodloužena na 30 let z původních 15.

 

Více na www.lindab.cz , www.lindabstrechy.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba