iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  05.11.2010 09:27:09

Akciový výhled 5. 11.: Další nárůst svalové hmoty (Citi proti PX, drasticky nižší cíl TO2)


iPoint.cz

Nový den, nové události a nový akciový výhled :) Událostí je na seznamu opět celá řada, tak pojďme na to… Akciové trhy včera trochu s odstupem zažily to, co se povětšinu očekávalo už ve středu. Poté, co FED ohlásil další kolo kvantitativního uvolňování v nečekané výši 600 mld. dolarů, akciové trhy znervózněly a do uzavření výrazně nereagovaly. Bylo to ale jen ticho před bouřkou, která včera dorazila. Hlavní indexy se vyšplhaly téměř do 2procentních zisků a konkrétně to vypadalo takto: Dow 1,96 %, S&P 500 1,93 % a Nasdaq 1,46 %. Ano, Dow je na dvouletých maximech a tahouny se podle očekávání staly banky, zejména JPMorgan a Bank of America, jež rostly do 5,2 %. Wall Street Journal komentoval situaci tím, že FED pravděpodobně umožní bankám podstatně zvýšit výplatní poměry. „Vypadá to, že banky budou schopny opět vyplácet slušné dividendy. Je to podstatně dříve, než se očekávalo,“ říká pro Bloomberg John Carey z Pioneer Investments. Stephen Wood z Russell Investments si myslí: „Současný stav se nazývá „Bernanke put“ (něco jako Bernankeho síť,pozn. redakce).“ Svou myšlenku pak upřesňuje: „FED chce vybudovat záchranou síť pod finančním a pracovním trhem. Efekt vidíme zejména na cenách akcií a komodit, jež se stávají opět atraktivní. Když se podíváme na trhy z fundamentálního hlediska, zjistíme, že se věci nezlepšují takovým tempem, jak naznačují trhy, ale ani se výrazně nezhoršují.“ Dnes se uzavře tento superdůležitý týden neméně významnými daty z trhu práce. Podle agentury Bloomberg se očekává, že Ministerstvo práce uveřejní míru nezaměstnanosti opět na úrovní 9,6 %.

Evropské trhy se dnes opět nemohou dočkat openu: Tetelí se na startovní čáře blahem a indikace míří ke startovnímu růstu v intenzitě kolem 0,3-0,5 %. Zámořské futures se sice lehce kaboní, ovšem včera touto dobou jsme viděli obrázek obdobný a s jakým skóre včera Wall Street zavírala brány, jistě víte. Investoři provolávali bravo bankám, posunout lehce výše by se mohly i pražské finanční tituly, a stimulovat tak domácí benchmark.

Kudy se dnes vydají tituly pražského SPAD, proč budou mezi mlýnskými koly banky, jak JPMorgan seškrtal cíl pro Telefónicu, co je nového na ECM, jak to bude s akvizicí Bogdanky a na jaký stupeň downgradovala Citi český trh jako celek? To vše najdete na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688