TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  04.11.2010 10:45:16

T-Mobile vytvořil za první tři čtvrtletí zisk 10,6 miliardy korun

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (EBITDA) společnosti T-Mobile za první tři čtvrtletí letošního roku činil 10,6 miliardy korun, celkové tržby 22 miliard korun. Firma o tom informovala ve čtvrtek.

Tržby za první tři čtvrtletí poklesly meziročně o 7,7 procenta. Téměř 7,4 miliardy korun připadá na třžby ve 3. čtvrtletí.

Průměrná měsíční útrata za telekomunikační služby (ARPU) dosáhla hodnoty 421 korun jak ve třetím čtvrtletí 2010, tak v prvních devíti měsících tohoto roku. Meziročně poklesla o 10,8 procenta, a to zejména vlivem regulačních opatření. Tyto negativní dopady bylo možné pouze částečně kompenzovat navýšeným podílem tarifních zákazníků na celkové zákaznické základně.

Celkový počet zákazníků se nezměnil nadále dosahoval 5,46 milionu. Počet tarifních uživatelů činil téměř 2,75 milionu, což představuje více než polovinu celkové zákaznické základny a meziroční nárůst o 4,6 procenta. V prvních devíti měsících průměrný měsíční churn (tj. počet zákazníků, kteří se rozhodli nadále nevyužívat služeb operátora) zůstal stabilní ve výši 1,3 procenta.

"Vykázané výsledky potvrzují naše prognózy a správnost zvolené strategie. Trh s mobilními službami je charakteristický značnou míru nasycení a v důsledku mnoha faktorů již nenabízí další potenciál růstu. Zaměřujeme se tedy i na jiná odvětví, jako jsou trh s pevnými hlasovými službami, ICT a televize," řekl Roland Mahler, generální ředitel T Mobile Czech Republic.

Během prvních tří čtvrtletí společnost nadále rozvíjela datové služby sítí 3G nyní pokrývá více než 34 procent populace a její výstavba dále pokračuje. Operátor uvedl na trh četné datové nabídky. Dále zavedla novou generaci tarifů pro tarifní i Twist zákazníky a otevřela on-line půjčovnu počítačových her FRAG.

Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996. T-Mobile je operátorem veřejné mobilní komunikační sítě ve standardu GSM a UMTS. Od 1. ledna 2008 poskytuje služby vysokorychlostního přístupu k internetu technologií ADSL a rovněž nabízí hlasové služby prostřednictvím veřejné pevné sítě elektronických komunikací. Od roku 2009 společnost rozšířila nabídku o ICT služby a od listopadu 2010 nabízí také satelitní T-Mobile Televizi.

T-Mobile je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Ten vykázal ve třetím čtvrtletí čistý zisk 1,04 miliardy eur (25,5 miliardy ) a tržby 15,6 miliardy eur (382,2 miliardy ).

Dana Rybáková, rybakova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt   8:18  AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší ROWAN LEGAL (ROWAN LEGAL)
St 16:39  Akciové trhy: Praha na zelené nule - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 16:37  Akciové trhy: Evropské indexy výrazně ztrácí - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688