TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  02.11.2010 08:01:38

VOLBY 2010: Pražská ODS jedná o nabídce od TOP 09, ve hře ale zůstává i ČSSD

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Analýzu návrhu koaliční smlouvy od TOP 09 a návrh nabídky pro ČSSD řeší v pondělí vedení pražské ODS. Volební lídr a kandidát na primátora Bohuslav Svoboda v pondělí uvedl, že strana bude o koalici jednat dále, nezávisle na stížnosti SZ? VV a SNK-ED na průběh voleb do zastupitelstva metropole.

Stížnost Strany zelených a Věcí veřejných kvůli rozdělení Prahy na sedm volebních obvodů tak neovlivní podle Svobody průběh vyjednávání o možných koalicích na magistrátu.

Nejen koaliční jednání s oběma možnými partnery, ale také obsazení nové rady jsou na pořadu dne. Kandidát na primátora Svoboda získal mandát na obsazení personální složení rady. Ve hře jsou nové tváře, mezi něž patří dosavadní radní Prahy 2 Aleksandra Udženija, starosta Prahy 18 Ivan Kabický, starostka Prahy 21 Andrea Vlásenková, starosta Prahy 8 Josef Nosek a volební lídři Petr Bříza či Jan Kalousek.

"Jména již znám, ale bohužel to nemůžu komentovat," sdělil předseda pražské ODS Boris Šťastný před jednáním regionální rady a klubu zastupitelů.

V Praze se o obsazení koalice stále jedná. Občanští demokraté v metropoli získali od TOP 09 nabídku. Rozdělení křesel by bylo šest ku pěti a ODS by měla prvního náměstka. TOP 09 označila za prioritního partnera právě ODS.

Předseda pražské organizace TOP 09 a jeden z jejích vyjednávačů František Laudát se obává, že vznikne spojenectví mezi ODS a ČSSD a tuto pravděpodobnost odhadl na 70 procent. Varoval ODS, že to pro ni bude do budoucna nešťastné rozhodnutí.

Občanští demokraté nevylučují žádnou z obou alternativ. Jako klad spojení s TOP 09 uvádějí programovou blízkost a respekt k vůli voličům, kteří hlasovali pro pravicové strany. Pro koalici s ČSSD podle starých i nových tváří mluví tradice, zkušenost s působením na úrovni hlavního města i městských částí a spoleh na sociální demokraty jako disciplinovanou stranu. V případě TOP 09 se totiž obávají, zda bude spoleh na všechny zastupitele a jejich ochotu hlasovat podle koaličních dohod.

Denisa Šindlerová, sindlerova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688