TNBiz (TN.cz)
Akcie ve světě  |  22.10.2010 16:00:10

Ericsson zvýšil ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o 360 procent na 9,6 miliardy korun

Mediafax

STOCKHOLM (MEDIAFAX) - Technologická společnost Ericsson zvýšila ve třetím čtvrtletí letošního roku čistý zisk meziročně o 360 procent na 3,6 miliardy švédských korun (zhruba 9,6 miliardy korun). Společnost o tom informovala v pátek.

Čisté příjmy vzrostly meziročně i v postupném srovnání, a to zejména díky zlepšením provozních výsledků a objemu prodeje společnosti Sony Ericsson a rovněž díky menším výdajům na restrukturalizaci. Zároveň se ve sledovaném čtvrtletí držela na silné úrovni hladina cash-flow, a to na 12,7 miliardy švédských korun (33,8 miliardy korun).

"Objem prodeje skupiny ve sledovaném čtvrtletí meziročně vzrostl o dvě procenta a v postupném srovnání se jeho výše téměř nezměnila, protože byl negativně ovlivněn silným kurzem švédské koruny," komentoval hospodářské výsledky prezident a výkonný ředitel společnosti Ericsson Hans Vestberg.

Objem prodeje za sledované čtvrtletí u srovnatelných obchodních jednotek, po započítání vlivu směnného kurzu a hedgingu, meziročně poklesl o pět procent. Objem prodeje v oboru sítí meziročně vzrostl o šest procent za pokračujícího přechodu obchodní činnosti od hlasových k datovým službám. Objem prodeje divize Globální služby meziročně vzrostl o tři procenta a představoval přibližně 40 procent z celkové výše prodeje. V místních měnách vzrostl objem prodeje Odborných služeb o deset procent. Objem prodeje v divizi Multimedia meziročně poklesl o 31 procent.

"Hlavní prioritou bylo zmírnit dopady nedostatku komponentů v celém odvětví a stagnaci v dodavatelském řetězci. Situace se během čtvrtletí postupně zlepšovala, ale stále představuje výzvu pro plné uspokojení poptávky po mobilních širokopásmových službách. Ačkoli byla úzká místa v dodavatelském řetězci vyřešena, problém nedostatku komponentů v celém odvětví přetrvává," dodal Vestberg.

Během čtvrtletí pokračoval růst v oblasti mobilních širokopásmových služeb, zejména v severní Americe a Japonsku. V Číně se během čtvrtletí vrátila poptávka po rozšíření na kapacitu sítě druhé generace (2G). "Situace v Indii v oblasti dodávek služeb 2G se postupně zlepšila a v oblasti tendrů na sítě třetí generace (3G) jsme si udrželi svůj tržní podíl. Růst v západní Evropě je stále pomalý, i když jsme získali první zakázky na modernizaci. Na ostatních trzích je vývoj pomalý s pokračujícími opatrnými investicemi operátorů. Po celém světě se operátoři zaměřují stále na snižování provozních výdajů a na zadávání činností formou outsourcingu. Na trhu vidíme příležitosti k pokračujícímu růstu a kombinace síly našeho vůdčího postavení v oblasti technologie a naší výhody plynoucí z rozsahu a rovněž celosvětové působení a kvalifikovaní zaměstnanci jsou naše klíčová aktiva,“ doplnil Vestberg.

Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než dvěma miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688