Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  20.09.2010 11:20:09

U S&P500 sledujme úroveň kolem 1130 bodů, ukáže nám míru možného růstu

Co se děje?
Evropské trhy dnes s největší pravděpodobností otevřou beze změny, neboť v pátek došlo na americkém trhu jen k minimálním pohybům, a to i přes slabá čísla University of Michigan. Makroekonomická scéna zůstává dnes téměř beze změny, ovšem Asie přes noc rostla, což signalizuje pokračující vysoké firemní zisky zejména v sektoru technologií.

Situace na trhu
Index trhu rezidenčních nemovitostí NAHB (14:00) nabídne lepší náhled na americký trh s bydlením. Index, který je hlavním ukazatelem rozestavěného bydlení, byl v srpnu nadále nižší na úrovni kolem 13. Zejména prvek „budoucích prodejů“ byl slabý na -12 (min. měsíc na -5). Konsenzus, který byl u posledních tří zpráv NAHB přehnaně optimistický, očekává mírný růst v hodnotě 14.
Guvernér Bank of Korea Soo o víkendu vystoupil s prohlášením, že pokud se Bank of Japan bude pokoušet intervenovat jednostranně, neuspěje. Jižní Korea má samozřejmě obavy o svůj vlastní export, který představuje velkou část korejského HDP.
Údaje o důvěře amerických spotřebitelů zveřejněné minulý pátek byly zklamáním, protože výsledky průzkumu University of Michigan ukázaly, že v září došlo k poklesu na 66,6 bodů ze srpnových 68,9 bodů (očekávalo se 70 bodů). V části indexu hodnotící aktuální podmínky přitom k žádným změnám nedošlo, takže příčinou poklesu důvěry byla výhradně „očekávání“, která se propadla na 59,1 bodů, což je nejnižší hodnota od března 2009.


Akcie: Pohled zblízka
Stále jsme přesvědčeni, že indexu S&P500 dojde při růstu dech okolo úrovně 1130. Nebyly zveřejněny žádné fundamentální zprávy, které by další růst mohly odůvodnit, a naopak se spíše obáváme, že po neúspěšném pokusu o překonání uvedených úrovní může nastat poměrně ostré odmítnutí. Nedávný nárůst očekávání výnosů, ke kterému došlo především u technologického sektoru, by ale mohl akcie udržet několik dnů na vyšších úrovních, takže index S&P500 by se mohl obchodovat poblíž hodnoty 1130. Tato úroveň se ovšem dlouhodobě rozhodně neudrží, protože v nejbližší době se neočekává žádné další zveřejňování výsledků a akcie budou dříve či později zasaženy chabými ekonomickými vyhlídkami. Dnes by se však akcie mohly obchodovat výše.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 11:08  Graf dne - US100 (23.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Út 11:07  SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi Research (J&T BANKA)
Út   9:34  Indexy v pondělí poskočily výše Research (Česká spořitelna)
Út   9:01  22. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pondělním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688