Czechwealth (Czechwealth)
Akcie v ČR  |  01.09.2010 09:55:27

Které CZ akcie jsou dle HV naši favorité?

Máme téměř konec výsledkové sezóny a tak shrňme nejdůležitější výsledky včetně našeho obchodního nastavení. Ke společnostem Pegas, NWR, Unipetrol, Philip Morris a Orco ukazujeme nejdůležitější fakta, náš náhled na danou společnost a graf s analýzou.

PEGAS NONWOVENS

První se zaměříme na výsledky společnosti Pegas, kde výsledky dopadly v souladu s naším očekáváním, společnost postupuje v souladu se svým celoročním plánem. Nicméně negativně se na výsledcích projevily vzrůstající ceny vstupů polymerů, což se nedaří společnosti promítnout do koncové ceny výrobků. Plán výstavby nové výrobní linky pokračuje dle harmonogramu. Dle slov managementu by mělo dojít ke zlepšení situace na trhu v druhé polovině roku. Dále byla potvrzena dividendová politika společnosti. Společnost má zdravý fundament a dobrou dividendovou politiku, proto při výrazném poklesu pod 420 se vyplatí titul zahrnout do portfolia.

 

NWR

Následně ohlásila své pololetní výsledky společnost NWR, ty nám ukázaly, že trh s uhlím a koksem, sice zažívá mírný vzestup prodejů, ale celkové oživení trhu je stále nejisté, přetrvávající spory mezi Mittalem a EVRAZEM vyvolává nejistotu ohledně budoucích odběrů koksu od NWR, další negativní faktor vyvstal v posledních dnech a to je zdražení elektrické energie pro firemní klientelu v příštím roce o 20% až 30%, což se negativně promítne, jak do těžby a zpracování uhlí, tak i v následném zpomalení ekonomiky, což se promítne i do celkových prodejů společnosti. Celkově výsledky hodnotíme neutrálně, přestože společnost v některých položkách mírně předčila očekávání, v jiných to bylo naopak, třeba na úrovni čistého zisku to bylo mírně pod naším očekáváním. Společnost vyplatí dividendu 0,21 na akcii, to investoři určitě ocení, nadále management pokračuje v přípravách na otevření dolu Debiensko, neboť společnost očekává, že v roce 2015 bude cena a poptávka po uhlí a koksu větší a stav ekonomik se výrazně zlepší. My nadále budeme vyčkávat na výraznější pokles akcie k 200 anebo pod tuto metu a následně  akcii zařadíme do našeho portfolia s cílovou cenou 265 .

 

UNIPETROL

Dalším v řadě, kdo zveřejnil své hospodářské výsledky za 1. Pololetí, byla společnost Unipetrol. Výsledky společnosti byly ve všech segmentech lepší, než trh očekával. Nejvíce se opět dařilo rafinériím, kde společnost nejvíce vydělala. Kde se společnosti moc nedařilo, byl maloobchod, když ceny PHM jsou nejdražší za několik měsíců. Management nám také potvrdil celoroční výhled. Vzhledem k ceně a výkonnosti společnosti si myslíme, že akcie jsou příliš drahé a očekáváme do dohledné době korekci k 200 anebo i níže.

 

PHILIP MORRIS

Dalším titulem, kdo zveřejnil pololetní výsledky byla společnost Philip Morris. Výsledky byly v souladu s očekáváním, společnosti mírně klesl zisk o 2% na 1,12 mld. při 1% růstu tržeb. Přesto lze vidět zpomalující se prodeje tabákových výrobků v ČR, kde společnosti naopak dařilo, byly prodeje na Slovensku. Můžeme tedy i očekávat, že dividenda za rok 2010 bude ponížena až o 5% - ze 780 hrubého, které společnost vyplatila za rok 2009. V následujícím období lze očekávat stagnaci anebo mírný vzestup k lokálním maximům, které dosáhla před dvěma měsíci.

 

ORCO

A jako zatím poslední vyhlásila výsledky společnost ORCO. Výsledky ukázaly, že se společnosti daří naplňovat první část restrukturalizačního plánu, úspěšně prodává nemovitosti za tržní cenu, pronájmy nemovitostí odpovídají cenám, které jsou běžné v daných lokalitách. Čistý zisk skupiny dosáhl 238 milionů eur po započtení jednorázového efektu v rozsahu 270 milionů eur z restrukturalizace dluhopisů. (po restrukturalizaci dluhopisů přepočetla tržní hodnotu dluhu na 136 milionů eur z nominální hodnoty 406 milionů eur). 27 milionů eur zisku přineslo přecenění investičních aktiv. Provozní zisk dosáhl 38 milionů eur, očištěný EBITDA pak vzrostl na 21 milionů eur. Hlavním původcem zde byla marže z prodaných nemovitostí a pokračující pokles provozních nákladů. Tržby se meziročně zlepšily o 23 procent na 163 milionů eur zejména díky rozsáhlým prodejům komerčních nemovitostí v Německu. Příjmy z pronájmu komerčních nemovitostí zůstaly stabilní, zatímco u rezidenčních projektů pokračoval pokles v CEE s poklesem cen v ČR a na Slovensku. Čistá hodnota aktiv (NAV) se zlepšila na 25,3 EUR/akcie z 8,2 EUR/akcie na konci roku 2009. Přesto se společnost nachází na začátku několikaletého restrukturalizačního procesu a společnost ještě není z nejhoršího venku. Přesto lze očekávat v následujících dnech pozitivní reakci na tyto výsledky. Celkově výsledky lze hodnotit jako mírně pozitivní.

 

Veškeré uvedení nastavení obchodů vychází z produktu CZ portfolio a zároveň je obchodujeme i s vlastním kapitálem.

Více informací můžete získat na http://www.czechwealth.cz/podpora-traderu/obchodni-systemy/cz-portfolio-rizene-strategie

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688