Josef Stoulil (Capital Partners)
Akcie v ČR  |  30.08.2010 09:14:26

NWR, ČEZ - Report ČR z 27. 8. + akciový výhled


Na konci týdne se domácí trh navrátil k nízké likviditě a také cenové změny byly na většině titulů nevýrazné. Celkové objemy obchodů ve SPAD klesly na 685 mil. , závěrečná aukce přispěla 60 mil. . Segment KOBOS tak těžko svou likviditou mohl výrazněji v likviditě dopomoci a tak páteční seance byla letos již 24 s objemem do 1 mld. . Index PX se pohyboval v úzkém pásmu a nakonec si polepšil o +0,33 % na 1151,8 bodů. Za celý týden si tak pohoršil o -1,83 %. Po delší době jsme mohli v pátek vidět větší aktivitu na akciích PEGAS (-1,85 %), které jakoby se zpožděním negativně reagovaly na zveřejněné hospodářské výsledky. Nutno poznamenat, že prodejní tlak přišel zřejmě jen od jednoho investora. Živo bylo také na akciích ERSTE (+0,78 %), které se především odpoledne po lepších zámořských makrodatech, alespoň krátce odpoutaly ve Vídni od technické hranice cca 28,85 EUR. Konkurenční KB (+0,13 %) po optimističtějším úvodu pozvolna o část zisků přicházela. Stabilně se další seanci držela TELEFÓNICA O2 (+0,21 %) a až na krátkodobé odpolední zakolísání akcií ČEZ (-0,12 %) k hranici 820 , také v nevýrazně červených číslech tento titul. Korigovat čtvrteční pokles se nejednoznačně dařilo akciím NWR (+0,18 %). CETV (+0,98 %) díky zmiňovaným odpoledním makrodatům nakonec další den rostlo. Naopak nová historická minima zaznamenalo ECM (-2,81 %), které zatím našlo určitou podporu u úrovně 135 . Před očekávanými reporty výsledků se opět příliš neobchodovalo s akciemi UNIPETROL (+0,81 %) i PHILIP MORRIS (+0,25 %). Až zahájení obchodování v zámoří přineslo alespoň nějakou aktivitu na KITD (-3,12 %), kde se objevila informace o nákupech akcií ze strany šéfa společnosti.

V úvodu týdne jsou k dispozici zejména nová doporučení. Na výsledky NWR z minulého týdne zatím nejpesimističtěji reaguje UniCredit, který snižuje doporučení z „buy“ na „hold“ i cílovou cenu z 265 na 237 . Po pátečním zvýšení cíle od J.P.Morgan pro akcie ČEZ se dnes přidává Goldman Sachs se zvýšením z 1250 na 1270 , čímž navyšuje svůj snad nejoptimističtější cíl na trhu. Ponechává doporučení „buy/cautious“. ČEZ oznámil, že po víkendové opravě připojil dnes v noci zpět k síti 2.blok JE Temelín, který tak již pracuje na 100 % výkonu. Společnost také dle HN od počátku roku 2011 začne nabízet plyn i na Slovensku. K výše uvedeným dvěma komoditním firmám se váže informace deníku E15, dle kterého Czech Coal při uzavírání nových dlouhodobých kontraktů na uhlí tlačí ceny až o 100 % výše s odůvodněním, že nejsou prolomeny těžební limity a tedy, že se tak v čase projeví nedostatek uhlí. Firemní zprávy jinak chybí. Domácí trh by mohl reflektovat náladu na trzích, kde by mělo po předchozích propadech dojít k určité korekci, kterou po pátečním projevu šéfa FED zaznamenaly US trhy, ke kterým se dnes přidává i Asie, podpořena japonskou centrální bankou a její další oznámenou podporou půjček. Určitou podporou jsou další aktivity v oblasti akvizic, ať už oficiálně zveřejněná nabídka Sanofi o Genzyme, či koupě divize Infineonu Intelem. Podporou mohou být i ceny ropy, které v pátek večer zamířily více na sever. Čekat se však dnes bude na řadu makrodat ať už z Erozóny či ze zámoří. Domácí trh bude v očekávání zítřejších výsledků UNIPETROLu, PHILIP MORRIS a developera ORCO. Trhy však dnes budou ochuzeny o londýnské obchodníky, když v Británii je svátek.  

Jiří Zendulka                                                                                         

CAPITAL PARTNERS a.s.

Tento report včetně grafu naleznete na www.stockmarket.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)

Přečtěte si také:

28.01.2011NWR, ECM - Report ČR z 27.1. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
29.10.2010ERSTE, UNI, NWR - Report ČR z 27. 10. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
27.08.2010NWR, ČEZ, ECM - Report ČR z 26. 8. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
13.08.2010ČEZ, ERSTE, NWR - Report ČR z 12. 8. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688