Czechwealth (Czechwealth)
Akcie v ČR  |  12.08.2010 13:47:56

Které CZ akcie jsou naši favorité?

Máme skoro polovinu výsledkové sezóny a tak shrňme nejdůležitější výsledky včetně našeho obchodního nastavení. Ke společnostem CETV, Telefonica O2, ERSTE, KB a ČEZ ukazujeme nejdůležitější fakta, náš náhled na danou společnost a graf s analýzou.

CETV

Jako první ohlásila výsledky společnost CETV, která dosáhla ve druhém čtvrtletí čistého zisku 165,2 mil. USD. Tržby společnosti činily 201,7 mil. USD. Provozní zisk byl 25,5 mil. USD. Provozní ukazatele nebyly až tak tragické, ale při konferenčním hovoru nastalo od vedení snížení celkového výhledu na rok 2010. Dále management konstatoval, že tlak na marže bude pokračovat i následujících kvartálech. My nadále očekáváme u akcie pohyb do strany a v případě negativního sentimentu na trzích nevylučujeme další pokles. Proti společnosti hraje i vývoj koruny proti dolaru. Viz graf níže.

 

 

TELEFONICA O2


Hned po společnosti CETV nám ohlásila výsledky společnost TELEFONICA O2, Celkový počet mobilních zákazníků Telefónica O2 v České republice v prvním pololetí 2010 meziročně nadále rostl díky 4,5% meziročnímu nárůstu počtu smluvních zákazníků. Počet přípojek ADSL vzrostl meziročně o 11,0 % na 756 tisíc na konci druhého čtvrtletí 2010. Pokles počtu pevných linek se ve druhém čtvrtletí zpomalil na 29 tisíc.Telefónica O2 Slovakia udržela své výborné finanční výsledky, když výnosy v prvním pololetí 2010 vzrostly meziročně o 51,0 % a zaznamenala další nárůst počtu zákazníků. Konsolidované výnosy poklesly v prvním pololetí 2010 meziročně o 6,6 % vlivem nižších výnosů z univerzální služby a snížením mobilních terminačních poplatků, zatímco ve druhém čtvrtletí se pokles zpomalil na 4,1 % díky jisté stabilizaci ve spotřebě zákazníků. Konsolidovaný provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) poklesl v prvním pololetí 2010 meziročně o 18,1 % a to díky nižším výnosům, nákladům na restrukturalizaci a několika jednorázovým položkám v roce 2009. Plně srovnatelný zisk OIBDA poklesl meziročně v prvním pololetí 2010 o 4,5 %. Výsledkem pokračujících aktivit zaměřených na snižování nákladů a díky snížení mobilních terminačních poplatků poklesly provozní náklady v prvním pololetí 2010 meziročně o 7,3 % (bez zahrnutí vlivu dohody o narovnání se společností T-Mobile) a plně srovnatelná OIBDA marže vzrostla meziročně o 0,7 p.b na 43,4 %. Společnost potvrzuje celoroční cíle na úrovni provozního zisk OIBDA a investic. Tyto výsledky byly daleko lepší než celkové očekávání trhu, veškeré úsilí managementu se soustředí na dosažení celoroční projekce HV. Jsou k tomu nuceni od mateřské společnosti z důvodů akvizice v Brazílii, a tudíž lze příští rok očekávat opět vyplacení dividendy kolem 40 . Společnost se také zaměřila na vývoj nových platebních technologií, které by jí měli během dvou až 3 let přinášet zisky až 600 mil. . My nadále očekáváme vzestup do rozhodného dne pro nárok na dividendu, pak pokles o vyplacenou dividendu a následně konsolidaci.

 



ERSTE BANK

Jako třetí nám ohlásila výsledky ERTSE BANK, která za druhé čtvrtletí roku dosáhla čistého zisku 217 mil. EUR. Pozitivní vývoj je vidět i u tvorby provozního zisku (+7,5 % na 1 008 mil. EUR). Rizikové náklady na úrovni 553 mil. EUR jsou mírně vyšší, na druhou stranu stále zapadají do výhledu banky na jejich celoroční výši na úrovni roku 2009 (2 057 mil. EUR). Banka nadále vytvořila opravnou položku ve výši 30 mil. EUR na náklady spojené s novou bankovní daní v Maďarsku. Výsledky nás vůbec nepotěšily neboť banka je nucena nadále vytvářet opravné položky k nespláceným úvěrům a v následujících kvartálech nelze očekávat výrazné zlepšení, nejvíce pod tlakem jsou pobočky v Maďarsku, Ukrajině, Rumunsku a Bulharsku, zde je situace nejhorší. My očekáváme po poklesu, který nastal konsolidaci s možností postupného růstu k 800 . V našem portfoliu držíme pouze malou pozici a při poklesu k 700 bude zvažovat vyšší expozici. Viz graf níže.

 

 

KOMERČNÍ BANKA

Jako čtvrtá ohlásila výsledky Komerční Banka, která dosáhla čistého zisku 3 273 mil. . Pozitivním překvapením je především růst úrokových výnosů o 1,2 % r/r na 5 415 mil. . Celkové provozní výnosy poklesly o 1,2 %, za čímž stojí výrazný propad výnosů z finančních operací díky příznivým tržním podmínkám. Dalším překvapením jsou velmi nízké opravné položky (-814 mil. ), když došlo k výraznému poklesu podílu nesplácených úvěrů v portfoliu banky na 6,6 % (7,1 % v březnu 2010). Výsledky banky byly vynikající na všech úrovních a to kurz katapultovalo na 4000 , nejvíce sledovaná byla položka nesplácené úvěry, která výrazně poklesla, je to způsobeno především klientelou, na kterou je banka zamřena, oproti konkurenci je daleko bonitnější a nemá takové problémy se splácením. My očekáváme vzestup kurzu až k hodnotě 4500 . My držíme pozici z 3260 , první cíl jsme měli na 4000 , který jsme díky dobrým HV posunuly nahoru. Viz graf níže.

 

 

ČEZ

A jako poslední nám ohlásila výsledky společnost ČEZ, která reportoval tržby ve výši 44,8 mld. (+4,0 % r/r). Provozní zisk EBITDA dosáhl 19,9 mld. (-8,0 %) a čistý zisk dosáhl 11,2 mld. (-28,9%). Veškeré provozní ukazatele byly v souladu s očekáváním trhu. Vedení také ve svém komentáři naznačilo změnu strategie, kdy se nehodlá účastnit privatizace v Polsku a také ustoupilo od německého Steagu. Hodlá se zaměřit na konsolidaci celé skupiny a investice bude především směřovat do ČR, Slovenska a Turecka. Společnost také pozastavila prodej elektrické energie na burze na roky 2012 a 2013 s očekáváním, že poroste poptávka a s tím i cena. My nadále akcie preferujeme ve střednědobém až dlouhodobém horizontu s cílovou cenou 1000 Kč a výše. Viz graf.

 

Veškeré predikované náhledy vychází z produktu CZ portfolio, který aktivně obchodujeme. Více informací o tomto produktu najdete na adrese:

http://www.czechwealth.cz/podpora-traderu/obchodni-systemy/cz-portfolio-rizene-strategie

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688