Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie ve světě  |  12.07.2001 12:02:46

Německo: Německé akcie včera mírně oslabovaly, když index Dax poklesl o 0,2%. Nedařilo se hlavně finančním a.

Evropské akcie
Investiční bankovnictví KB

Datum : 12.7.2001

      
Německo
Německé akcie včera mírně oslabovaly, když index Dax poklesl o 0,2%. Nedařilo se hlavně finančním a technologickým titulům. Technologie ztrácely po varování společnosti Compaq, nicméně svoje ztráty pod vlivem amerického obchodování částečně zkorigovaly. Oslabovaly akcie Siemens a Epcos. Naopak posilovaly akcie Infineonu v reakci na zlepšení investičního doporučení a také v reakci na zprávy, že úpis nových akcií společnosti bude úspěšný. Finanční tituly ztrácely v reakci na snížení investičního doporučení. Nedařilo se hlavně Allianz, Munich Re a Commerzbank. Naopak, výrazně posilovaly akcie DaimlerChrysler, jelikož trh spekuloval na lepší pololetní výsledky společnosti vlivem nižších ztrát americké divize.

       Německé akcie dnes zahájily růstem, který táhne zájem investorů o akcie technologických titulů. Posilují hlavně akcie Deutsche Telecom, SAP a Siemens v reakci na lepší výsledky společností Yahoo a Motorola.
Velká Británie
Index FTSE 100 včera oslabil o 1,4% na 5391,9 bodu a dosáhl nejnižší hodnoty za posledních 16 týdnů. Nejvíce se na propadu trhu podílely ztráty telekomunikačního a bankovního sektoru. Nedařilo se hlavně akciím Vodafone a British Telecommunications, poté co Evropská komise oznámila, že provádí kontrolu u devíti mobilních operátorů ohledně poplatků za roaming. Z bank se nedařilo HSBC, Royal Bank of Scotland a Barclays.

       Index FTSE 100 dnes zahájil růstem v reakci na pozitivní zprávy po ukončení amerického obchodování. Posilují hlavně významné společnosti jako je Vodafone a British Telecommunications. Z technologií pak největší přírůstky zaznamenávají akcie ARM Holdings a CMG.
Francie
Také francouzské akcie včera ztrácely pod tlakem výprodejů akcií technologického a bankovního sektoru. Index CAC-40 včera poklesl o 1,1% na 4918,5 bodu. Nedařilo se již tradičním technologickým jménům jako je Alcatel, STMicroelectronics a Cap Gemini. Akcie bank Societe Generale a BNP Paribas zase reagovaly na snížení investičního doporučení.

       Francouzské akcie zahájily dnešní obchodování růstem v reakci na pozitivní zprávy od společností Motorola, Yahoo a Microsoft. Tyto zprávy podpořily hlavně technologický a telekomunikační sektor. Výrazně se daří i akciím STMicroelectronics, ktrerá oznámila výsledky hospodaření v souladu s očekáváním a poskytla pozitivní komentáře o budoucím vývoji.
Nizozemí
Holandské akcie včera oslabovaly taženy poklesem technologií a bank. Ztrácely akcie ING a ABN AMRO v reakci na snížení investičního doporučení. Z technolgií opět výrazně ztrácely akcie UPC. Nedařilo se rovněž Philips Electronics a také tradičním titulům Unilever a Royal Dutch.

       Technologické a telekomunikační akcie dnes pomáhají holandským akciím k růstu. Daří se hlavně UPC, Versatel a KPNQwest. Z technologií rostou akcie ASM Lithography, Philips a Electronics.


      Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688