Černá superstar ve světě designu

Černá – barva  nebo nebarva? Přísně vzato černá vlastně není barvou, ale naopak její absencí. V mnoha kulturách je jí připisována nejrůznější symbolika, představuje radost i žal, magii, dobro i zlo. Přesto nebo právě proto, že je nebarevná, je neodolatelně krásná a nikdy nás nepřestane fascinovat.

 

Není divu, že hrála důležitou roli při formování mnoha oblastí módy, designu i výtvarného umění. Černá je trvalým megatrendem – vždy aktuální, jednoduchá, přitom překvapivá a provokující. Návrhářům nabízí nesčetné variace, umí být neutrálním základem i burcujícím detailem na široké škále materiálů. Černá není vždy černá, nabízí široké spectrum odstínů od mnoha šedých, přes elegantní čerň, až k extrémnímu kontrastu – bílé.

 

Interpretace černé keramiky

Černé oblečení, černé látky, černé doplňky, černý nábytek – to vše je přirozenou součástí našeho života. Villeroy & Boch jde o krok dál a černou používá v tradičním ultra bílém světě: obklady a dlažby v koupelnách i obýváku, na stěnách i podlahách, dokonce i přímo sanitární keramice – umyvadlech,WC a bidetech – VŠE V ČERNÉ!

 

Například Memento, maximálně jednuduchá až puristická kolekce nábytku a sanity pro moderní koupelnu. Memento představuje nic nepředstírající přísné obdélníkové tvary – nejen v čisté zářivě bile, také v temně lesklé černi. Úspěšný design redukovaný na miminum, který je předurčen pro extravagantní koupelnu a její majitele.

Černá dramaticky pronikla především do světa obkladů, kde si návrháři světové značky Villeroy & Boch pohráli s variací černých odstínů, kontrasty lesku a matu, inovativních dekorů a typů povrchů.

 

BiancoNero kolekce obkladů a dlažeb značky Villeroy & Boch se opírá o harmonii vycházející s kontrastu mezi bílou a černou. Historie se opakuje a v  nejnovější trendech se vrací minimalistické principy, kdy „méně je více“. Kreativně využívá širokou škálu možností, kterou keramika nabízí, kombinuje struktury od sametově hladkého povrchu po hrubé bordury, hraje si s formáty, střídá lesk a mat. Nejskvělejší porcelán připomínají stěny obložené kachličkami s 3D efektem na principu tón v tónu.

 

Interpretace černé keramiky Villeroy & Boch je určena lidem, kteří hledají osobitý styl s nádechem luxusu a extravagance. Ať tak či tak, černá byla, je a  zůstane megatrendem nikoliv módním humbukem s jepičím životem.

 

Více na www.villeroy-boch.com



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna