TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  01.07.2010 04:30:01

Komerční banka od čtvrtka změní sazebník za bankovní služby (1.7.2010)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Bankovní sazebník Komerční banky (KB) dozná čtvrtka několik změn. Hlavní poplatkové změny se týkají obchodování s cennými papíry.

Běžného klienta, který neinvestuje, se dotkne jen zvýšení poplatku za zaslání první upomínky v případě, že nepošle KB splátku ze spotřebitelského úvěru. Cena za upomínku se tak zvyšuje z 20 na 50 korun.

KB není jedinou bankou, která v průběhu letošního léta upraví své sazebníky. Letním změnám se nevyhnou ani sazebníky Raiffeisenbank a Československé obchodní banky. Raiffeisenbank (RB) změní sazebník od 7. července. Mezi změny patří zejména zvýšení poplatků za vedení běžných účtů. Například za správu eKonta si banka nově naúčtuje 75 korun, což je o 25 korun více než dosud. Podobným způsobem RB zdražila vedení dalších účtů. Zdražení se nevyhne například ani příkazu k úhradě. Při použití internetového bankovnictví zaplatí nyní klient za příkaz k úhradě tři koruny, nově o korunu více, stejně jako pokud zadá příkaz telefonicky anebo na pobočce.

RB zrušila poplatek klientům, kteří u bankovní přepážky vkládají na svůj účet peníze, až dosud za to klienti museli platit deset korun. Poplatek 30 korun si nyní banka účtuje za zřízení, změnu nebo zrušení příkazu SIPO prostřednictvím telefonického bankovnictví.

Československá obchodní banka (ČSOB) mění sazebník od 1. srpna letošního roku. Jednou ze změn je možné zpoplatnění při placení nákupu platební kartou u obchodníka. Každý obchodník tak může určit, jestli poplatek za platbu kartou zaplatí on, anebo ho připíše k účtu zákazníka. Další změnou je 30korunový poplatek za zasílání papírových výpisů u ČSOB Studentského konta Plus. Jestliže si nechá majitel tohoto účtu zasílat výpisy elektronickou poštou, nebude mu banka nic účtovat.

ČSOB zvyšuje poplatek u informačních textových zpráv, které se týkají peněžní změny na účtu. Dosud stojí jedna SMS zpráva korunu, po změně sazebníku bude stát dvě koruny. Autorizační SMS zprávy, které banka posílá klientovi při přihlašování do elektronického bankovnictví nebo autorizace platby zůstávají i nadále zdarma a jejich počet není omezen.

Česká spořitelna změní svůj sazebník od 1. září. Banka zdražila ceny 33 ze 44 poplatků, které se týkají soukromé klientely a drobných podnikatelů. V některých případech došlo i k dvojnásobnému zvýšení cen. Například převzetí platebního příkazu stojí dosud osm korun, nově za něj klient zaplatí 15 korun. Téměř dvojnásobné zdražení banka připravila pro klienty, kteří budou chtít změnit nebo zrušit trvalý příkaz na pobočce banky. Současná cena za tuto položku je 30 korun, nová cena bude dražší o 25 korun.

Více než čtyřikrát se zvyšuje poplatek za převzetí platebního příkazu prostřednictvím telefonního bankéře v systému přímého bankovnictví Servis 24 Telebanking. Za tuto službu klienti nyní zaplatí 3,5 koruny, od září to bude 15 korun. "Je v tom určitá logika. Za služby, které jsou nákladnější, jako právě podávání příkazu, při němž asistuje živý telefonní bankéř, budeme účtovat vyšší ceny," řekla již dříve agentuře Mediafax mluvčí České spořitelny Kristýna Havligerová.

UniCredit Bank změní sazebník 15. září. "Sazebník pro fyzické osoby budeme měnit v polovině letošního září," řekl již dříve Tomáš Pavlík, tiskový mluvčí UniCredit Bank. Bližší změny nechtěl mluvčí sdělit s tím, že finální verzi sazebníku představí banka v dostatečném předstihu.

Josef Janda, janda@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

01.07. 14:22  Sporka zdrazuje... (KLídek...)
01.07. 13:44  Sporka zdrazuje... (Sekáč z Kolbenky)

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 16:56  Akciové trhy rostou i druhý den v týdnu (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 10:29  Moneta: Dnes se koná valná hromada Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688