Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  22.06.2010 11:07:29

Akciové trhy čekají bouřlivé časy, následující rok buďte maximálně obezřetní

Investiční banka Saxo Bank doporučuje pro nadcházející období dvanácti měsíců maximální obezřetnost při obchodování akcií. Investiční příležitosti vidí u tradičních defenzivních titulů s průkaznou historií vyplácení rostoucích dividend. Oproti všeobecně přijímanému názoru experti banky očekávají výrazně nižší míru výnosů.

 

Dánská investiční banka Saxo Bank klade velký důraz na kvalifikovanou informovanost investorů, kterou považuje za základ dlouhodobě úspěšného investování, a to i v bouřlivých časech, které pro následujících dvanáct měsíců na akciových trzích očekává. V době rozkolísaných akciových trhů doporučuje investorům zvlášť pečlivě sledovat podrobné profily společností a zajišťovat rizika, což jim výrazným způsobem usnadňuje Saxo platforma na akcie, dostupná z aplikace SaxoWebTrader. Ta poskytuje plnou podporu těm investorům, kteří ztratili důvěru v poradce tradičních bank a brokerských domů a kteří chtějí být úspěšnými i v nadcházejících časech poklesu akciových trhů.

 

Faktory tlačící na pokles převáží nad růstovými

Ačkoliv dobré hospodářské výsledky ve druhém čtvrtletí sice s největší pravděpodobností přispějí k růstu akcií, protichůdně budou působit vážné obavy na trzích s vládními dluhopisy ohledně schopnosti zemí PIIGS prosadit úsporná opatření. K tomuto faktoru se v dlouhodobém horizontu s největší pravděpodobností přidá zklamání z očekávaného růstu čínské ekonomiky, druhá vlna defaultů na americkém trhu s nemovitostmi, která zasáhne finanční sektor, pokračující snahy o zmírnění neudržitelného vývoje veřejných financí především v Evropě a přetrvávající obavy z neschopnosti evropských států čelit rozpočtovým problémům.

„Velké vrásky nám přidělávají vyhlídky na možné ohrožení dalšího hospodářského růstu v Evropě a v USA v souvislosti s oddlužováním domácností i státních rozpočtů,“ uvádí Christian Blaabjerg, stratég trhu Saxo Bank a doplňuje: „Naším hlavním scénářem pro vývoj HDP je mírný dvojí pokles, jehož druhou fázi, která si vyžádá další pokles cen akcií, očekáváme začátkem roku 2011.“

 

Favority jsou defenzivní tituly

Z pohledu jednotlivých sektorů dává Saxo Bank přednost společnostem z tradičních defenzivních sektorů s časovou řadou stále rostoucích dividend, a to i v nepříznivé ekonomické situaci. K preferovaným tak patří tituly ze sektoru spotřebního zboží, telekomunikací a veřejných služeb.

 

Institucionální makléři versus Saxo Bank

Velmi skeptický názor zaujímají experti Saxo Bank k očekávané výši výnosů, protože v druhé polovině roku předpokládají silně negativní makroekonomické vlivy, okořeněné přes léto výraznými výdajovými škrty evropských vlád. „Všeobecně očekávaná míra výnosů podle našeho názoru neodpovídá ani vzdáleně makroekonomické realitě, ve které se pohybují firmy a korporace,“ vysvětluje Christian Blaabjerg výrazné rozdíly mezi odhady Saxo Bank a konsenzem vyplývajícím z Odhadního systému institucionálních makléřů.

Zvláštní poznámku mají dánští experti k finančním společnostem, zejména evropským bankám. Jejich výnosy budou podle nich významně podpořeny současným tvarem výnosové křivky a neobvykle nízkou úrovní úrokových sazeb. Zvláště pak evropské banky ještě zdaleka neodepsaly ztráty, které jim vznikly z nestandardních investic, a v nedávné době také v souvislosti s krizí evropských státních dluhů. To je podle Blaabjerga hlavní důvod pro mimořádně negativní postoj Saxo Bank k růstu výnosů v bankovním sektoru.



Hana Myslivcová
Account Manager

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688