TNBiz (TN.cz)
Akcie ve světě  |  03.06.2010 10:01:02

Aero Vodochody podepsalo smlouvu na prodloužení životnosti L-39 v Alžírsku

Mediafax

PRAHA/VODOCHODY (MEDIAFAX) - Společnost Aero Vodochody podepsala smlouvu s Alžírskem na podporu a prodloužení životnosti letadel L-39. Středeční informace severu Euro.cz ve čtvrtek potvrdila sama společnost Aero Vodochody.

"Toto je důkazem, že Aero Vodochody je nejen hrdé na svoji tradici v podobě legendárního Albatrosu, ale že se snaží své zákazníky a uživatele L-39 všestranně podporovat," sdělil prezident společnosti Ladislav Šimek.

Aero Vodochody je výrobcem cvičného letounu L-39, známého pod jménem Albatros. Historicky byly dodány téměř tři tisícovky těchto letadel a stále se jich provozuje více než tisíc.

"Aero Vodochody připravilo pro zákazníky několik balíčků v podobě oprav, prodlužování životnosti, upgrade systémů, které v současné době řešíme s několika uživateli těchto letadel," dodal Jiří Sauer, viceprezident divize Defence & MRO.

Aero Vodochody je jako výrobce jediným oprávněným subjektem tyto činnosti provádět a nabízet zákazníkům. Stejně jako mnoho jiných firem se však potýká s plagiátorstvím a neautorizovanými zásahy do těchto letadel od různých firem, které měly v posledních letech za následek několik tragických leteckých událostí.

Aero Vodochody je největším výrobcem letecké techniky v České republice. Zaměřuje se především na spolupráci s předními leteckými výrobci v rámci mezinárodních kooperačních projektů např. Sikorsky Aircraft Corporation (vrtulník S-76C), Alenia Aeronautica (střední část křídla C-27J Spartan), Sonaca (vývoj části křídla pro nový letoun Bombardier CSeries), Latecoere (podsestavy Embraer 170/190), Saab (závěsníky JAS-39 Gripen), Spirit Aerosystems (díly a podsestavy B767), EADS (podsestavy A320/340) atd.

V rámci svého vojenského programu je Aero dlouholetým partnerem několika armád, zejména Vzdušných sil Armády České republiky. Je také výrobcem cvičných proudových letadel L-39, L-59 a poslední v řadě L-159 ALCA. Aero loni slavilo 90. výročí svého založení a řadí se tak mezi nejstarší výrobce letecké techniky na světě. Do skupiny Aero patří i výrobce podvozků Technometra Radotín, britský výrobce kompozit Rotortech Aero Composites a Letiště Vodochody.

David Vandrovec, vandrovec@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688