Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  11.05.2001 10:02:11

Akcie: České akcie ve čtvrtek velmi silně posilovaly taženy poptávkou po akciích Komerční banky

   

Ranní zpráva, trading Komerční banky

Datum : 11.5.2001
Komentář k trhům

       České akcie ve čtvrtek velmi silně posilovaly taženy poptávkou po akciích Komerční banky. Index PX-D ve čtvrtek posílil o 2,3% na 1131,3 bodu. Komerční banka získala 5,5% na 1035 následována akciemi Českého Telecomu, který získal 2,5% na 350,8. Tyto dvě akcie patřily k nejvíce obchodovaným a tvořily více než 70% celkových obchodů. České radiokomunikace vzrostly o 1,9% a ČEZ posílil o 1,5%. Akcie České spořitelny ve čtvrtek vzrostly o 0,8% v očekávání oznámení výsledků za 1Q podle IAS.

       Dnes očekáváme, že pozitivní nálada na trhu bude pokračovat i dnes. Banky budou sledovány, Česká spořitelna oznámí výsledky za 1Q a kandidáti na privatizaci Komerční banky budou podávat závazné nabídky.

       Komentář k zahraničním trhům

       Americké akciové trhy se včera pohybovaly smíšeně. Index Nasdaq včera oslabil o 1,3% zatímco tradiční společnosti v index DJIA posilovaly o 0,4%. Tradiční společnosti byly podpořeny především maloobchodním sektorem , poté co společnosti jako Wal-Mart Stores oznámily velmi dobré dubnové tržby. Posilovaly i akcie Home Depot. Naopak, Nasdaq byl tažen níže akciemi Cisco Systems, Intel a Oracle. Dnes budou zveřejněn velmi důležité údaje o maloobchodních tržbách a PPI, které určí jednak dnešní vývoj na trhu a také naznační možnou reakci FEDu na jeho pravidelném zasedání 15. května.

       Německé akcie včera silně posilovaly taženy reakcí na překvapivé snížení sazeb ECB. Index Dax posílil o 1,7% a Nemax 50 získal 0,7%. Nejvíce na snížení sazeb reagovaly akcie technologických a finančních titulů. Posilovaly akcie SAP, Siemens a Epcos. Dařilo se i Deutsche Bank. Naopak, proti trendu se pohybovaly akcie Commerzbank, která oznámila horší výsledky hospodaření. Dařilo se i akciím Deutsche Telecom, kde podle některých pozorovatelů investoři měnily akcie německého operátora za British Telecommunications. Výrazně posilovaly akcie BMW v reakci na velmi dobré výsledky hospodaření. Dnes oznámené maloobchodní tržby a inflace byly horší než očekávání takže německé akcie budou pravděpodobně oslabovat.

       Komentář ke společnostem

       České radiokomunikace

      

      
Ministr dopravy a spojů Jaromír Schling ve čtvrtek prohlásil, že očekává úspěšné dokončení jednání s konsorciem TeleDanmark/Deutsche Bank o nové nabídce na koupi 51% podílu v Českých radiokomunikacích. Konsorcium dříve nabídlo 861 za akcii radiokomunikací včetně práva na dividendu, což vláda odmítla. Místo toho se rozhodla dále jednat o navýšení nabídky s tímto konsorciem. Vláda požádá o nabídky další investory nebo tendr zruší pokud se s konsorciem nedohodne.

       Rozhodnutí vlády neprodávat státní podíl za každou cenu pod tlakem jako pozitivní. Nicméně, společnost bude postrádat jasnou strategii a přínosy z přítomnosti strategického partnera.

      

       Komerční banka

      


       Banka včera oznámila, že objevila ztrátu ve výši 30m na klientském účtu.

      

       Český Telecom

      


       Společnost dnes oznámí nový tendr na dodavatele technologie ADSL. Tato technologie umožňuje rychlý přenos dat včetně přístupu na internet.

      Tyto zprávy pro vás vytváří Trading Komerční banky a.s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688