Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  17.05.2010 15:38:20

KIT digital kupuje singapurskou Benchmark Broadcast Systems

KIT digital, Inc. (NASDAQ: KITD), přední celosvětový poskytovatel zákaznických softwarových řešení pro správu, řízení a prodej videoobsahu na bázi internetových digitálních technologií (IP-video), uzavřela konečnou dohodu o akvizici soukromé společnosti Benchmark Broadcast Systems Pte. Ltd., se sídlem v Singapuru.

 

Akvizice společnosti Benchmark pro nás byla zajímavá z několika důvodů a již nějakou dobu jsme na ní pracovali,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Kaleil Isaza Tuzman. „Tato akvizice je dokladem našeho zájmu o asijské trhy a našeho pevného rozhodnutí stát se vedoucí společností v oblasti správy videoobsahu na trzích Brazílie, Ruska, Indie a Číny (BRIC). Kromě toho znamená také rozšíření našich stávajících možností v oblasti integrace systémů IPTV, která usnadňují realizaci rozsáhlejších softwarových řešení pro provozovatele televizního a internetového vysílání.“

 

Benchmark je předním dodavatelem systémových řešení v oblasti správy videoobsahu a vysílání, která zákazníkům poskytuje své služby prostřednictvím šesti regionálních poboček ve více než 12  zemích asijského kontinentu. V průběhu příštích 12 měsíců by měly tržby společnosti podle očekávání dosáhnout nejméně 10 mil. USD. 

 

Za 100 % akcií společnosti Benchmark zaplatí KIT digital v rámci transakce přibližně 9,5 milionu USD, z toho 4,5 milionů USD v hotovosti, 5,0 milionu USD ve svých kmenových akciích) plus přibližně 1,1 milionu USD v platbách zaměstnancům v následujících dvou letech. KIT digital předpokládá, že se transakce okamžitě pozitivně projeví na cash flow, EBITDA i čistém zisku Benchmarku.

 

Benchmark rovněž vhodně doplní a rozšíří zákaznickou základnu společnosti KIT digital, která je již nyní nejobsáhlejší v oboru. KIT digital zároveň rozšíří své možnosti v poskytování videoobsahu na „tři obrazovky“ mobilních zařízení, internetového prohlížeče počítačů a televizí IPTV. Mezi významné klienty společnosti Benchmark patří  Astro, CNBC, Express News, ESPN Star, ETV, MediaCorp, NDTV, Reliance Mediaworks, Sahara, TV9, VTV a ZeeTV.

 

„Chystáme se prodávat naši platformu pro správu videoobsahu VX-one video stávajícím klientům společnosti Benchmark a zároveň využívat lokální přítomnost v jižní a jihovýchodní Asii a Číně k rychlejšímu rozšiřování našich obchodních aktivit v regionu,“ sdělil prezident společnosti KIT digital Gavin Campion.

„Vedle toho využijeme vlastní globální prodejce a provedeme digitalizaci společnosti Benchmark a zřídíme síťová střediska (NOC) pro naše klienty,“ dodal Campion.

 

 

Společnost Benchmark má celkem více než 100 zaměstnanců. Sídlí v Singapuru a své pobočky provozuje v Pekingu, Čennaji, Dillí, Kalkatě a Bombaji, přičemž prodejní a technické zástupce má také v Dháce (Bangladéš), Kuala Lumpuru a Tchaj-peji.

„Je nám jasné, že kdo chce být konkurenceschopný v Asii, musí být skutečně přítomen na místě a musí dobře chápat všechny rozdíly mezi jednotlivými subregiony,“ vysvětluje generální ředitel Kit Digital Isaza Tuzman. „Kromě toho je potřeba postupovat s pokorou a spojit své síly s kolektivy, které mají za sebou roky úspěšné činnosti na místní úrovni. Prodejní týmy společnosti Benchmark mají na místních trzích své pevné kořeny a dobře znají obchodní kulturu na svých trzích. Společnosti KIT digital tak poskytují rozsáhlé možnosti spolupráce s televizními společnostmi, provozovateli sítí i vládními úřady.“

 

Prezident společnosti Benchmark Ashish Mukherjee k transakci uvedl: „Máme zkušenosti z první ruky s přechodem od tradičních způsobů správy videoobsahu k technologiím postaveným na protokolu IP. Je nám velkým potěšením přidat se k přední globální firmě v oblasti správy videoobsahu na bázi internetových technologií a věříme, že společnými silami vytvoříme výjimečné hodnoty a řadu výhod pro naše společné zákazníky. S ohledem na dvě dekády rozvíjení vztahů s vlastníky obsahu a provozovateli sítí v celém našem regionu považujeme prodejní synergie mezi našimi společnostmi za velmi silné.“

 

„Kromě toho se těšíme i na vzájemnou spolupráci v oblasti vývoje softwaru pro technologie IP-video a ASI video,“ uvedl Ashish Mukherjee a dodává: „Zde budeme moci spojit své silné stránky v oblasti vysílání a videotechnologií, a překlenout mezeru mezi tradičním způsobem vysílání videoobsahu a novými médii pro nové zákazníky na vznikajících trzích. Věříme, že společnými silami nyní nabízíme globální možnosti získávání, zpracování a poskytování videoobsahu, které nemají obdoby.“

 

Isaza Tuzman dodává: „Tímto krokem rovněž oceňujeme, že zkušené vedení společnosti uplatňuje nejlepší globální normy i náročnou podnikavou kulturu, podobnou té naší. Tým společnosti Benchmark od samého začátku akceptoval strukturu dohody založenou na výsledcích a tím prokázal důvěru v náš plán do budoucna i shodu s našimi zájmy.“

KIT digital akvizici společnosti Benchmark uzavřela společným podpisem dne 14. května 2010.

 

Stručné informace o Benchmark Broadcast Systems

Společnost Benchmark Broadcast je předním poskytovatelem služeb správy videoobsahu a systémovým integrátorem pro vysílání působícím v Asii. Firma má své zastoupení v Singapuru, Čennaji, Dillí, Bombaji, Kalkatě a Pekingu, a prodejní/technické zastoupení v Dháce, Kuala Lumpuru a Tchaj-peji. Společnost je specialistou na oblasti tradičních technologií vysílání, počítačů, datových úložišť a správy obsahu, síťových služeb a IP videa. S tímto zázemím se jedná o jednu z průkopnických forem v oblasti technologie, která stála za odklonem od tradičního lineárního vysílání k moderním počítačovým otevřeným technologiím. Mezi významné klienty společnosti Benchmark patří  Astro, CNBC, Express News, ESPN Star, ETV, MediaCorp, NDTV, Reliance Mediaworks, Sahara, TV9, VTV a ZeeTV. Více informací o společnosti naleznete na www.benchmark-broadcast.com.

 


Stručné informace o KIT digital, Inc.

Společnost KIT digital (NASDAQ: KITD) je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu a poskytování video obsahu (video-on-demand) prostřednictvím protokolu IP (systémy VAMS). KIT VX, komplexní end to end softwarová platforma společnosti, umožňuje firmám získávat, spravovat a distribuovat video obsah na tři obrazovky dnešního světa („3–screen“): počítače, mobilní zařízení a televize IPTV. Využití technologie VX zahrnuje práci s videoobsahem od komerčních aplikací až po firemní využití, včetně firemních komunikací, řízení lidských zdrojů, školení, zabezpečení a sledování. Zákaznická základna společnosti KIT digital čítá přes 1000 firemních zákazníků ve více než 30 zemích, včetně společností The Associated Press, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, Disney-ABC, FedEx, General Motors, Google, Hewlett-Packard, Home Depot, IMG Worldwide, Intel, News Corp, Telefonica, Ministerstvo obrany USA, Verizon či Vodafone. Společnost KIT digital má své ústředí v Praze a hlavní pobočky v Atlantě, Káhiře, Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Melbourne, Londýně, New Yorku, Stockholmu a Torontu. Více informací naleznete na www.kitd.com nebo můžete společnost sledovat na síti Twitter na adrese twitter.com/KITdigital.

 

Prohlášení společnosti KIT digital vztahující se k budoucnosti

Tato tisková zpráva obsahuje určité výhledy do budoucna ohledně obchodní činnosti a výsledků společnosti KIT digital, Inc., které lze rozeznat podle výrazů souvisejících s budoucností, jako „předpokládá“, „věří“, „odhaduje“, „očekává“ a podobně. Takovéto výhledy v sobě zahrnují známá a neznámá rizika a nejistoty, včetně těch, jež souvisejí s vývojem a komerčním využitím produktů, schopností získávat a udržovat patentovou a jinou ochranu duševních práv, přijetí na trhu, budoucí kapitálové potřeby, činnosti nebo zásahy regulačních orgánů, konkurenci obecně a další faktory, které mohou způsobit, že skutečné výsledky se budou lišit od zde uvedených očekávání, předpokladů či odhadů. Některá z těchto rizik a nejistot budou podrobněji popsána v dokumentech předkládaných americké Komisi pro cenné papíry (SEC). Společnost KIT digital není povinna (a výslovně se takové povinnosti zříká) aktualizovat či měnit své výhledy do budoucnosti, ať již v důsledku nově zjištěných informací, budoucích událostí, nebo z jiných důvodů.

 

 

Adam Davis

Global Communications Manager

KIT digital

 

Matt Glover

Liolios Group, Inc.

 

Vladimír Bystrov

Bison & Rose

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 11:38  Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688