FINANCE Zlín, a.s. (FINANCE Zlín, a. s.)
Finance  |  12.05.2010 12:26:15

Věnujte pozornost jedinečné nabídce dividendových akcií

Současná doba stále přináší mimořádné příležitosti k investicím na kapitálových trzích. Získejte jedinečný dividendový výnos, který je v porovnání s investicí úročenou obvyklou sazbou na spořícím účtu nesrovnatelný. Mnoho společností na pražské burze plánuje vyplatit i letos velkou část zisku ve formě dividend. Například dividendový výnos TELEFÓNICA O2 CR dosahuje při aktuální ceně více než 9 %!  

Investujte již teď, získejte dividendy českých i zahraničních společností a využijte jedinečnou nabídku slevy z poplatku až do výše 2 000 , 80 EUR nebo 100 USD při prvním nákupu u FINANCE Zlín, a.s. Akční nabídka trvá pouze do 31. května 2010 a je určena jen novým zákazníkům FINANCE Zlín, a.s.!

Proč kupovat dividendové tituly?

Společnosti, které vyplácejí pravidelně vysokou dividendu, se vyznačují menší rozkolísaností kurzu akcie než společnosti s malou nebo žádnou dividendou. Dojde-li tedy k výkyvu na trhu, budou akcie společností vyplácejících dividendu stabilnější, a tím pro investory bezpečnější. Pravidelné vyplácení dividend navíc svědčí o zdraví akciové společnosti a o její schopnosti generovat i v těžkých dobách hotovost. Růst dividend je považován za významný prvek důvěry managementu v budoucí prosperitu firmy.

Vybrali jsme pro Vás 10 společností, které svým akcionářům vyplácejí dlouhodobě vysoké dividendy. Při výběru jsme přihlíželi k výši dividendového výnosu, pravidelnosti vyplácení dividendy a tržní kapitalizaci. Náš výběr zahrnuje čtyři společnosti z oboru telekomunikací, dvě z finančního sektoru, po jedné z energetiky, farmacie, tabákového průmyslu a jednoho výrobce netkaných textilií. Přehlednou tabulku  poměrových ukazatelů dále zmíněných společností naleznete zde.

 

Tuzemské akcie

9,38% TELEFÓNICA O2 CR – telekomunikační společnost. V posledních čtyřech letech vyplácela dividendu mezi 45 - 50 na akcii. V letošním roce bude valné hromadě navržena ke schválení dividenda 40 na akcii, což představuje při současné ceně  více než 9% dividendový výnos.

5,95 % ČEZ energetická společnost, která patří do první desítky největších evropských společností působících na trzích s elektřinou. V loňském roce vyplatila dividendu 50 na akcii. Podle odhadu analytiků by měla být v letošním roce na valné hromadě navržena dividenda ve výši 55 na akcii. Roční dividendový výnos se tak  pohybuje kolem 6 %.

5,69 % PEGAS NONWOVENS – jeden z předních světových výrobců netkané textilie. Již čtvrtým rokem společnost vyplatí svým akcionářům dividendu, která se postupně zvýšila až na analytiky předpokládanou výši 1 EUR. na akcii. Akcie této společnosti tak potěší své akcionáře téměř 6% dividendovým výnosem.

 

Zahraniční akcie

10,92 % ABC ARBITRAGE francouzská společnost zabývající se převážně bezrizikovými arbitrážemi na evropských a amerických finančních trzích. Společnosti se v posledních letech daří výrazně zlepšovat hospodářské výsledky. V loňském roce došlo k nárůstu dividendy o 75 % na 0,75 EUR. Stejnou dividendu společnost plánuje vyplatit z loňského zisku. Část dividendy (0,20 EUR) již byla vyplacena v listopadu loňského roku. Dividendový výnos se tak pohybuje kolem nadprůměrných 11 %.

8,51 % FRANCE TÉLÉCOM telekomunikační operátor poskytující služby v oblasti pevných i mobilních linek ve Francii, Velké Británii, Španělsku, Polsku a dalších evropských zemích. Na valné hromadě bude navržena dividenda za rok 2009 ve výši 1,40 EUR. Část ve výši 0,6 EUR již byla akcionářům vyplacena. Dividendový výnos by tak činil při současné ceně 8,51 %.

7,94 % TELEFÓNICA S.A. – druhá největší telekomunikační společnost v Evropě a mateřská společnost pobočky Telefónica O2 Česká Republika, obchodované na pražské burze. Společnost v posledních letech každoročně zvyšuje dividendu, v letošním roce bude navržena valné hromadě dividenda ve výši 1,35 EUR na akcii.

6,74 % REYNOLDS AMERICAN americký výrobce tabákových výrobků s 28% podílem na americkém trhu. V posledních čtvrtletích vyplatila dividendu ve výši 0,9 USD/kvartál. Roční dividendový výnos se pohybuje kolem 6,7 %.

6,67 % AURELIUS německá společnost zabývající se akvizicemi společností z různých odvětví, jejich restrukturalizací a následným prodejem. Společnost vznikla v roce 2006,  první dividendu vyplatila ze zisku roku 2007 a od té doby tuto dividendu zvýšila o více než 600 %, na 1,12 EUR (6,67% dividendový výnos). Za rok 2009 Aurelius v meziročním srovnání více než zdvojnásobil zisk na mimořádných 7,81 EUR na akcii (P/E 2,04!).

6,45 % AT&T – jedna z největších telekomunikačních společností na světě s rozsáhlou kabelovou sítí. Díky této společnosti zná svět mimo jiné operační systém UNIX a programovací jazyk C a C++. AT&T začala jako první na světě prodávat mobilní telefon iPhone od společnosti Apple. Společnost vyplácí nepřetržitě již 23 let svým akcionářům dividendu. Z loňského zisku plánuje vyplatit 1,68 EUR, což představuje  při současné ceně akcie 6,45% dividendový výnos.

5,06 % BRISTOL MYERS SQUIBB farmaceutická společnost podílející se na vývoji léků proti vážným nemocem. Společnost již od roku 1933 vyplácí pravidelně čtyřikrát ročně dividendu. Letošní rok plánuje vyplatit 0,32USD/kvartál. Roční výnos činí více než 5 %.

Zaujala Vás naše nabídka dividendových titulů? Neváhejte a kontaktujte makléře společnosti FINANCE Zlín, a.s. na tel. čísle 577 217 375. Využijte tento formulář a získejte více informací.

Milan Nedbálek, Zuzana Virglerová (FINANCE Zlín, a.s.)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688