Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  11.05.2010 14:00:56

Zpátky tam, kde jsme začali a možná ještě o kousek hloub

Tak zase zpátky tam, kde jsme začali, a možná ještě o kousek hlouběji v příslovečném bahně. Zažili jsme úlevný vzestup, který přišel logicky s tím, co mělo být záchranným balíčkem na spasení našich duší, nebo naopak uzavíráním krátkých pozic, stejně nápadným jako příčesek Donalda Trumpa, na trhu, který byl tak těžce poznamenán krátkými pozicemi v EUR. Vývoj přes noc jen dále potvrdil skutečnost, že eurozóna a určitě její měna si zasluhují být mnohem níže v potravním řetězci, než kde jsou nyní. Včera pozdě večer agentura Moody's opět potvrdila, že může v následujících čtyřech týdnech docela dobře snížit úvěrové hodnocení Řecka i Portugalska na „junk“. Představitel MMF J. Lipsky se nešťastně zmínil, že pozice MMF v tomto balíčku je téměř hypotetická, což znamená, že svou nabídku mohou stále ještě stáhnout, pokud nebude po jejich. Smíšené výsledky v Číně ukazují na údajné přehřívání, co je ale důležitější, také ukazují, že současné pseudo-zpřísňování úvěrové politiky má jen malý nebo vůbec žádný dopad na zastavení rychlého domácího růstu ekonomiky. A jednoduše řečeno to vypadá, že celková ochota riskovat se z trhů opět vytrácí.
Musím však přiznat, že jsem nyní ve velkém pokušení vyjadřovat se o vývoji na trzích pouze stylem riziko ano /ne, to je ale příliš snadné a neodráží to pravdivě skutečnou situaci. Jednoduše řečeno, celková situace zdaleka není růžová a podle toho, jak to vypadá, to tak pravděpodobně nějakou dobu zůstane, tak proč by jakýkoli rozumný investor vystrkoval hlavu a riskoval to málo, co mu zbylo, na takto volatilních trzích s takovou negativní situací. Ale teď už dost žvanění.
Podívejme se na měnové páry pro dnešní den… Jak si jistě umíte představit, úrovně na devizových trzích v těchto dnech nic neznamenají a ve skutečnosti zkrátka a dobře neexistují. Jak jsem tak v posledních pár dnech mluvil s kontakty v nejvýznamnějších investičních společnostech, dozvěděl jsem se, že seznam jejich příkazů je u všech měn na všech úrovních téměř prázdný. Nikdo se v tuto chvíli nechce angažovat a devizové trhy teď vycházejí spíše z peněžních toků, než že by vstupovaly do konkrétních pozic.

Pokud jde o EURUSD, snažte se prodávat při vzestupech. Myslím si, že během dne se nedostane nad 1,2850/2900 a celkově ne výš než na 1,3050. Cílovými úrovněmi ve směru dolů zůstávají předchozí minima a pro tuto chvíli je rozumným předpokladem 1,2600.
Zdá se, že GBPUSD se na pozadí Brownovy oficiální rezignace a poněkud jasnější situace ohledně toho, jaká vláda bude ve VB pravděpodobně vytvořena, dostává do určitého rytmu. Bez ohledu na aktuální kurz je to pro tento měnový pár v nadcházejícím období negativní zpráva a logickým cílem zůstává úroveň 1,4500. Vzestupy k hladině 1,5000 během dne vyžadují prodej, a pokud by pokračovaly ještě výše, pak navrhujeme postupné otevírání strategických krátkých pozic až k úrovni 1,5250.

AUDUSD dnes ráno také oslaboval, a jak jsem uvedl včera, jakékoli pohyby vzhůru směrem k 0,9100/0,9200 jsou dobrými příležitostmi k prodeji. Je však třeba mít na paměti, že pokles zde bude mělčí než u jiných párů. V souvislosti s dnes předkládaným australským federálním rozpočtem se totiž hovoří o tom, že v roce 2011/12 bude rozpočet poprvé za pět let znovu v přebytku. Směrem dolů je při absolutním propadu cílem úroveň 0,8750.

Situace u USDJPY je asi tak vzrušující jako dívat se na to, jak schne barva, obzvlášť v podmínkách současného trhu, ale já se celkově u tohoto páru i nadále přikláním k poklesu a obecně k dalšímu posilování JPY vůči všem ostatním měnám. V případě USDJPY bude směrem nahoru strop představovat hranice 93,50, zatímco v opačném směru se pro začátek zdá být cílovou úrovní hladina 91,80 s prvotní podporou na úrovni 92,30.

Ken Veksler, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688