TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  31.03.2010 08:01:22

Okamura možná nahradí Kocába jako ochránce lidských práv

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Ministrem pro lidská práva a menšiny by mohl být podnikatel Tomio Okamura, nahradil by tak Michaela Kocába, který podal v pondělí demisi. Okamura v úterý večer Mediafaxu potvrdil, že byl osloven s touto nabídkou, ale nechtěl sdělit, kdo mu post nabídl.

"Ano je pravda, dnes jsem byl s touto nabídkou osloven," řekl Okamura s tím, že se jedná o neoficiální konzultace. Jeho pocit však po stovkách jednání, která za svůj život absolvoval, naznačují, že nabídka není úplně "nevážná", ale důležitost a závažnost posoudit nedokáže.

"Jednoznačnější odpověď ze mě nedostanete, nešlo o oficiální nabídku a o této funkci se bude asi rozhodovat jinde," poznamenal.

"Problematikou lidských práv a menšin se zabývám dlouhodobě, prakticky celý svůj život," říká Okmura, který je Čech po mamince a z otcovy stranyjaponské a korejské předky.

Kocáb skončil ve Fischerově kabinetu, protože zelení, kteří ho do ní nominovali, mu odvolali svou podporu. Ve čtvrtek se má sejít premiér Jan Fischer s představiteli ODS a ČSSD a diskutovat o další budoucnosti vlády a o obsazení postů po ministrech za Stranu zelených. Ministerstvo životního prostředí po Janu Dusíkovi řídí Jakub Šebesta nominovaný ČSSD, s čímž nesouhlasí ODS. Kocábův post navrhl prezident Václav Klaus svěřit do voleb premiérovi, ČSSD je pro, aby tento rezort převzal člen vlády navržený ODS.

Tomio Okamura (1972) se narodil se v Tokiu, má japonské a korejské předky, ale ať se ho zeptají kdekoli ve světě na původ, prohlašuje, že je Čech. Jeho cestovní kancelář MIKI TRAVEL dnes dováží do České republiky přibližně 110 tisíc turistů ročně a jako jeden z vyvolených byl nedávno představen při osobní audienci japonskému císaři jako symbol spojující Českou republiku a Japonské císařství.

Od roku 2004 do konce roku 2005 do zániku pražské redakce byl Tomio Okamura externím spolupracovníkem rádia BBC v Praze jako odborník na problematiku Japonska. Od podzimu 2004 je členem prezidia a od roku 2009 viceprezidentem Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) a zároveň i jejím tiskovým mluvčím. V mnoha televizních a rozhlasových pořadech se snaží propagovat kulturu své rodné země a přispívat tak většímu porozumění, toleranci a míru mezi lidmi různých ras a vyznání na celém světě.

Prahu považuje za nejkrásnější místo na světě. "Sjezdil jsem celý svět, všechny kontinenty s výjimkou Antarktidy a i na tom nejexotičtějším místě se stejně za chvíli začnu těšit na Prahu. Takové město, takové lidi a takové možnosti nenajdete nikde na celé planetě. Tady jsem doma a tady je mi taky nejlíp," vyznává se Tomio Okamura.

David Jareš, jares@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

31.03. 17:52  Okamura možná nahradí Kocába... (Evinka1)
31.03. 17:50  okamura možná nahradí Kocába... (Evinka1)
31.03. 16:41  Geniální řešení ! (překvapený)
31.03. 16:19  co na to svrchovaný soud? (cattiness)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688