Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  24.03.2010 17:12:17

Ekonomický komentář + výhled z 24.3

 EKONOMICKÝ KOMENTÁŘ

Akciové trhy

-         Americké akcie ukončily včerejší obchodování v černých číslech. Byly podpořeny hlavně známkami rostoucí poptávky po oceli a pozitivním vývojem v technologickém sektoru. To se dělo i navzdory poklesu (tři měsíce po sobě) prodejů existujících domů v USA, což potvrzuje nejistotu mezi spotřebiteli spojenou s pracovním trhem a ekonomickým oživením. Pokles byl zaznamenaný i v oblastech nezasažených studeným počasím.

 

-         ADRs (American depositary receipts) brazilské společnosti Vale SA (největšího producenta železné rudy na světě) vzrostly poté, co společnost více než zdvojnásobila ceny jednoho druhu železné rudy na nejbližší tři měsíce.

 

-         Akcie stavebních firemUSA rostly i navzdory propadu prodeje existujících domů.

 

-         Akcie společnosti Carnival Corp. (největší operátor výletních lodí na světě) vzrostly poté, co společnost zvýšila předpověď zisků na tento rok. Stalo se tak v návaznosti na nárůst cen z minim v loňském roce.

 

-         Dnes doporučujeme sledovat ekonomické údaje z GE a Eurozóny (9:30 a 10:00 SEC) a Durable Goods Orders (objednávky dlouhodobé spotřeby – 13:30 SEC) z USA.

 

-         Dnes očekáváme realizování zisků, ale celková nálada na trhu zůstává pozitivní – doporučujeme nákupy po poklesech.

 

-         Dnešní celkový výhled na riziko je pozitivní. Data: House Price Index US a Richmond Fed Manufact. Index (15:00 SEC).

 

-         Výhled na dnešní den pro DAX je mírně pozitivní. Doporučujeme nákupy po poklesech k 6029 s cílem na 6050. Stop pod 6021.

 

-         Výhled na dnešní den pro FTSE je mírně pozitivny. Doporučujeme nákupy po poklesech k 5692 s cílem na 5710. Stop pod 5682.

 

-         Výhled na dnešní den pro S&P500 je mírně pozitivní. Doporučujeme nákupy po poklesech k 1168 s cílem na 1173. Stop pod 1166.

 

-         Dnešní doporučení na nákup (Technické indikátory): ACS, Aegon, Axa, Banca Monte Dei., Deutsche Bank, Deutsche Post, DSM, Finmeccanica, Generali, Heineken, Admiral Group, Alliance Trust P., British Airways, Cable & Wireless, Capita Group, Cobham, Eurasian Natural., Liberty International, Marks & Spencer, Reed Elsevier.

 

-         Dnešní doporučení na prodej (Technické indikátory): Air Liquide, Allianz, Alstom, Fortum, Fresenius Medica., Groupe Bruxelles, Intesa Sanpaolo, Merck KGaA, National Bank of Greece, Antofagasta, BAT, BG Group, Centrica, National Grid Tr., Schroders, Segro Plc, Severn Trent, Shire, Unilever.

 

Zlato

-         Vývoj cen zlata je úzce svázaný s USD.

 

-         Dnešní výhled na zlato je mírně pozitivní. Doporučujeme nákupy okolo úrovně 1096,60 s cílem na 1101 USD/unci. Stop pod 1094.

Stříbro

-         Dnešní výhled na stříbro je mírně pozitivní. Doporučujeme nákupy okolo úrovně 16,80 s cílem na 6,94 USD/unci. Stop pod 16.73.

Ropa

-         Ropa se posunula výše podpořena pozitivní náladou na akciových trzích a očekáváními, že zásoby paliv by mohly poklesnout. Ropa je ovlivněna hlavně vývojem na akciových trzích a dalšími faktory, fundamentální údaje jsou negativní.

 

-         Ceny mírně korigovaly poté, co American Petroleum Institute (API), který sleduje zásoby ropy v soukromých zásobnících, zveřejnil informace, že zásoby ropy vzrostly.

 

-         Dnešní výhled na ropu je mírně pozitivní. Doporučujeme nákupy okolo úrovně 80,92 s cílem na 81,51 USD/barel. Stop pod 80,72.

EUR/USD

-         Včera se NěmeckoFrancie dohodli na aktivní pomoci MMF Řecku, tedy na záchranném balíčku ze strany MMF.  

 

-         Momentálně trhy vidí spolupráci s MMF jako slabost EMU, z dlouhodobého hlediska je to správné řešení.

 

-         Na druhé straně by však EUR mohlo profitovat z lepších makroekonomických údajů přicházejících z GE a Eurozóny (PMIIFO).

 

-         Dnešní výhled na EURUSD je mírně negativní. Prolomení úrovně 1,3440 představuje další posun níže. Další cíl je 1,3370 EURUSD. Rezistence se nachází na 1,3475-85.

autor: Martin Kadlec, Saxo Bank

 

další zprávy:

Ostražitost investorů klesá – buďte proto velmi opatrní
Saxo B.: Strategický výhled pro akciové trhy - březen - větší opatrnost je.
Saxo B: Německo zchladilo rizikový apetit, Čína provádí zátěžové testy
Saxo B.: 10 šokujících předpovědí 2010 - Díl. VI - eurozóna letos poroste,.

video zpravodajstvi:

Čína - investiční perspektivy v roce 2010
Indonézie - investiční perspektivy v roce 2010
Karol Piovarcsy o EURUSD

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688